Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 11 августа 2020, 14:59
1133
1

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Єдина зброя Базеля проти Шахтаря - дисципліна»

Колишній захисник «Шахтаря» оцінив шанси гірників у чвертьфінальному протистоянні з «Базелем»

| Обновлено 11 августа 2020, 14:59
1133
1
Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Єдина зброя Базеля проти Шахтаря - дисципліна»
ФК Шахтар

Артем Федецький вважає «Шахтар» беззаперечним фаворитом поєдинку з «Базелем».

— Артеме, згадайте матч «Шахтаря» з «Базелем» в Лізі чемпіонів сезону 2008/09. В Швейцарії, коли «Шахтар» переміг 2:1, ви вийшли на заміну замість Фернандіньо. Що вам запам’яталося ?
— Перші емоції з матчем проти «Базеля» у мене асоціюються з тим, що це був мій дебют в Лізі чемпіонів. Ми тоді здобули перемогу – і це найголовніше. Якщо зараз говорити про «Базель», то це доволі непогана команда.  Але «Шахтар» на даний момент явно вище по класу і має більш майстерних гравців.

Єдина зброя проти «Шахтаря» у «Базеля» — це дисципліна. У них є дисципліна в атаці, в обороні, вони намагаються, щоб у них не було розривів між лініями. Десь вони можуть намагатися нав’язати свою гру.  Думаю, звичайно «Шахтар» - фаворит, але це треба підтвердити на футбольному полі.

— Те, що гратимуть в Німеччині якось вплине на гру?
— Треба виходити з ситуації, яка є. І з одного ж матчу плей-оф буде. Тому команди може десь будуть грати більш обережно, адже один матч, а тому якась помилка може вартувати виходу в наступний раунд. Тому тут всі в рівних умовах. Те, що матч в Німеччині, не думаю, що є якась різниця. Все одно матч проходитиме на нейтральному полі без глядачів. Найосновніше, це припустити мінімум помилок. Адже один матч і фізично може не вистачити часу на виправлення помилки.

— Як думаєте «Шахтар» гратиме? Атакуватиме з перших хвилин?
— Звичайно! «Шахтар» гратиме в свою гру. Тут не буде нічого нового. У «Шахтаря» є свій малюнок, який добре знають у Європі. А «Базель» буде діяти на контратаках. У цьому поєдинку можуть зіграти велику роль і стандартні положення, а саме кутові і штрафні удари. На них, я впевнений, «Базель» робитиме ставку. 

— Те, що «Базель» обіграв «Айнтрахт» у повторній зустрічі про щось каже?
— Абсолютно ні про що не каже, адже нинішній «Айнтрахт» - це не той «Айнтрахт», який обігрував «Шахтар». Багато ключових футболістів залишили команду. На це не треба звертати увагу. Звичайно, тренерський штаб «Шахтаря» тактичний розбір провів, але дивитися на загальний результат проти «Айнтрахта» - це не так важливо і не суттєво, тому що це не той «Айнтрахт», який був раніше.  

— Що вам сподобалося у грі «Шахтаря» з «Вольфсбургом»?
— По-перше, дисципліна. «Шахтар грав спокійно, по рахунку, маючи перевагу після перемоги в Німеччині. «Вольфсбург» намагався щось створити, але не було якоїсь кричущої загрози для воріт Андрія П’ятова. «Шахтар» класно зіграв і в тактичному плані. Десь, скажімо так, тримали той результат, який був у попередньому матчі. Як наслідок, забили три голі у кінцівці матчу. Могли це питання раніше закрити. Але «Шахтар» грав обережно, відштовхуючись від результату першого матчу.

— А у Хочолави була червона картка?
— Я думаю, що ні. Футболіст «Вольфсбурга» втікав в сторону від воріт, пробіг, впав. Доволі суперечливий епізод. Як би там воротар фолив, то, звичайно, червона. А так, гравець біжить в кутовий прапорець, від воріт втікає. Можливо, то жовта. У тому епізоді червона — дуже суворе покарання для Хочолави.

— Є така закономірність: якщо «Шахтар» грає з «Базелем», то виграє євротрофей. Можуть і в цьому сезоні «гірники» виграти кубок?
—  Шикарно. Хай так і буде! Багато українських вболівальників будуть не проти, якщо так станеться і «Шахтар» підтвердить таку хорошу традицію. 

Поєдинок «Шахтар» - «Базель» відбудеться у вівторок, 11 серпня, в Гельзенкірхені. Початок зустрічі о 22:00 за Києвом. Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу «Шахтар» - «Базель».

Дмитро КОТКОВ

Оцените материал
(4)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Минус Гофф и Коллинс. Стали известны участницы 1/4 финала турнира в Мадриде
Теннис | 30 апреля 2024, 07:01 4
Минус Гофф и Коллинс. Стали известны участницы 1/4 финала турнира в Мадриде

Свентек выбила Соррибес-Тормо, Даниэль проиграла Соболенко, Коко вылетела от Киз

Чемпион мира: «Кажется, Мудрик не представляет, как нужно играть в футбол»
Футбол | 30 апреля 2024, 07:42 19
Чемпион мира: «Кажется, Мудрик не представляет, как нужно играть в футбол»

Франк Лебеф высказался об игре украинского вингера

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
DKTheBest2
Дисципліна і порядок завжди на першому місці.