Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 08 серпня 2020, 01:51
744
0

Барком-Кажани шукає ще одного зв’язуючого

Львівський клуб продовжує свою комплектацію на сезон 2020-2021 років

| Оновлено 08 серпня 2020, 01:51
744
0
Барком-Кажани шукає ще одного зв’язуючого
ФВУ

Дворазові чемпіони України і триразові володарі національного Кубку волейболісти львівського «Баркома-Кажани» продовжують підготовку до нового сезону, який буде дещо відрізнятися від попереднього. По-перше, в чоловічій Суперлізі тепер зіграють не вісім, а десять команд, а, по-друге, крім участі в європейському Кубку ЄКВ, львів'яни ще виступлять в новому турнірі «Лізі чотирьох». Так що офіційних матчів належить провести побільше.

- Ми почали тренуватися з 15 липня, - каже головний тренер «Баркома-Кажани» Угіс Крастіньш. - Щоправда, наша команда спершу була не в повному складі, адже п'ятеро гравців (Олег Шевченко, Юрій Семенюк, Олексій Головень, Максим Дрозд та Ілля Ковальов, що підписав днями угоду з клубом) разом зі мною в другій половині липня перебували у Запоріжжі в збірній України. А ось решта хлопців, які залишились, працювали у Львові під керівництвом другого тренера Владислава Лазарчука. Як тільки збори головної команди країни завершилися, ми відразу ж підключилися до роботи у клубі.

- У порівнянні з попереднім сезоном «Барком-Кажани» зазнав значних змін. Нагадайте, будь ласка, про них.
- Так звісно. З команди з різних причин пішли Євген Кисилюк, Юрій Томін, Владислав Богатирьов, Олександр Гладенко, Борис Жуков, Олександр Терещук, Дмитро Шломін. На їхнє місце прийшли Віталій Кучер, Олександр Наложний, Максим Дрозд, польський легіонер Ян Круль. Повернувся до команди після невеликої перерви Юрій Семенюк і, як я вже зазначав, зовсім нещодавно ми підписали Іллю Ковальова. Зміни дійсно досить великі і на нас очікує багато роботи, щоб хлопці могли зігратися і створити єдиний боєздатний колектив. Але хочу сказати, що комплектація команди на цьому не закінчена і нам потрібен, як мінімум, ще один зв’язуючий.

- У серпні вже плануєте проводити контрольні матчі?
- Плануємо, але дати ще назвати не можу, тому що багато питань узгоджуються. Більшість їх стосується ситуації з коронавірусом, є певні медичні вимоги і їх треба обов'язково виконувати. Втім дуже сподіваюся на те, що це не завадить усім нашим планам.

- А з білорусько-українським турніром «Ліги чотирьох» є ясність?
- Головне те, що турнір відбудеться. Це вже точно. А ось календар треба буде ще узгоджувати. Тут, на мій погляд, щось проясниться після жеребкування єврокубків, яка відбудеться 21 серпня. Але те, що новий турнір буде дуже корисний як для команд України, так і для Білорусі, це не підлягає сумніву.

- Як Ви віднеслись до того, що склад учасників Суперліги в новому сезоні розшириться до 10 команд і у «Баркома-Кажани» з'явиться дуже серйозний суперник в особі команди «Епіцентр-Подоляни» з Городка, який, до речі, вже заявився до європейського Кубку Виклику? 
- Нормально ставлюся (посміхається). Тим цікавішим буде чемпіонат, буде інтрига і від цього виграє український волейбол. У зв'язку з цим дуже хотілося б, щоб ситуація з коронавірусом змінилася у кращий бік і глядачі, як можна швидше, повернулися на трибуни. Адже волейбол, як і будь-який інший вид спорту, обов'язково повинен проходити з глядачами, а не без них.

Розмовляв Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч 1/4 фіналу Євро-2024 Іспанія – Німеччина
Футбол | 05 липня 2024, 06:01 1
Де дивитись онлайн матч 1/4 фіналу Євро-2024 Іспанія – Німеччина

Поєдинок відбудеться 5 липня о 19:00 за Києвом у німецькому Штутгарті

Довбик отримав пропозицію з божевільною зарплатою. Він дав чітку відповідь
Футбол | 05 липня 2024, 16:46 13
Довбик отримав пропозицію з божевільною зарплатою. Він дав чітку відповідь

Артем відхилив пропозицію із Саудівської Аравії

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.