Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 03 серпня 2020, 21:44
1018
0

Угіс КРАСТІНЬШ: «Збір вийшов для нас дуже корисним»

Більше двох тижнів чоловіча збірна України провела разом у Запоріжжі

| Оновлено 03 серпня 2020, 21:44
1018
0
Угіс КРАСТІНЬШ: «Збір вийшов для нас дуже корисним»
zasport.zp.ua

Ще у квітні в самий розпал карантину, пов'язаного з коронавірусом, головний тренер чоловічої національної збірної України з волейболу Угіс Крастіньш в ексклюзивному інтерв'ю нашому сайту сказав про те, що дуже хотів би влітку зібрати команду і провести з нею невеликий навчально-тренувальний збір. Тоді, з огляду на ситуацію в світі в цілому і в Україні зокрема, це побажання виглядало більш проблематичним, ніж здійсненним. Але, на щастя, у взаємодії з Федерацією волейболу України, тренерському штабу збірної все ж вдалося зібрати хлопців в середині липня у Запоріжжі і до початку серпня вони разом продуктивно попрацювали і потренувалися.

- Я дуже задоволений тим, що, по-перше, ми зуміли зібратися всі разом, а, по-друге, що успішно провели цей збір, - каже Угіс Крастіньш, даючи оцінку спільно проведеного часу. - Для нас це було просто необхідно. Хлопці явно скучили за волейболом, та й один з одним деякі з них не бачилися ще з чемпіонату Європи, де ми вийшли до чвертьфіналу.

- Судячи зі складу, Ви запросили на збір і досвідчених волейболістів, і молодих. Вже готуєте резерв?
- Резерв повинен бути завжди. І чим більше гравців ми переглянемо, тим легше буде їм виходити на майданчик в той відповідальний період, коли вимагатимуть обставини. Цього разу разом з нами займалися молоді Віталій Щитков, Олексій Головень, Владислав Щуров та Дмитро Канаєв, яких ми вперше викликали на такий збір. І якщо спочатку в їхніх діях відчувалася ще якась незручність, то потім вони успішно влилися в колектив і нарівні з іншими плідно попрацювали, виконуючи певні завдання. Будемо намагатися і надалі запрошувати на збори молодих волейболістів, щоб підвищувати конкуренцію в складі.

- А що скажіть про досвідчених гравців?
- Вони теж добре попрацювали і, головне, з чудовим настроєм. Ще раз підкреслю - всі хлопці так скучили за волейболом, що тренувалися з великим бажанням. Тим більше, що частина з них поки не визначилась зі своїми новими клубами і для них цей збір був подвійно корисний, щоб успішно підготуватися до нового сезону.

- На зборі не було кількох волейболістів, які виступали на чемпіонаті Європи. З чим це пов'язано?
- У кожного були свої причини. Наприклад, догравальника Олега Плотницького і зв’язуючого Володимира Ковальчука не відпустили їх клуби, які вже розпочали свої тренування. А ще один догравальник Тимофій Полуян вже під час нашого збору підписав угоду з одним з клубів ОАЕ і був змушений відразу ж відправитися в його розташування. Щодо діагонального Юрія Томіна і ліберо Гордена Брови, то їх можливості ми знаємо, а на зборі на цих позиціях спробували Василя Тупчія і Дмитра Канаєва. Але ми, як і раніше, будемо уважно стежити за всіма кандидатами до збірноъ України і тими гравцями, які проявлять себе з найкращого боку в новому сезоні. Тож двері збірної відкриті для всіх українських волейболістів, які будуть відповідати нашим вимогам.

- Чи вдалося провести контрольні матчі?
- Ось з цим, на жаль, у нас не вийшло. І виною всьому все та ж ситуація з коронавірусом. Справа в тому, що в багатьох країнах продовжують діяти жорсткі правила і команда, яка, наприклад, приїде до нас в Україну, потім у себе на батьківщині буде зобов'язана сісти на карантин на два тижні. Зрозуміло, що на це ніхто не піде. А нам довелося задовольнятися своїми двосторонніми іграми, благо людей для цього вистачало. Проте, навіть без контрольних матчів ми виконали великий обсяг роботи і, я вважаю, збір провели успішно.

- Коли Ви плануєте знову зібрати збірну?
- Швидше за все, вже навесні наступного року. Справа в тому, що збірна України, отримавши право брати участь у фінальному турнірі чемпіонату Європи 2021 року: взимку звільнена від участі у відбіркових іграх. А домовитися з клубами в розпал сезону про те, щоб вони відпустили хлопців в Україну просто на тренувальний збір, практично неможливо. До того ж, знову-таки, ніхто не знає яка далі буде ситуація з коронавірусом. Тому ризикувати ніхто не буде.

Розмовляв Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Зіграно всі матчі чемпіонату України в чоловічій Суперлізі
Волейбол | 22 квітня 2024, 20:57 0
Зіграно всі матчі чемпіонату України в чоловічій Суперлізі

Золоті медалі виграв «Прометей», а на «МХП Ладижин-ШВСМ-Колос» чекає пониження у класі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.