Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 06 серпня 2020, 23:32
1501
0

Віктор ГРАЧОВ: «На Шахтар було приємно дивитися»

Екс-гравець «Шахтаря» - про матч проти «Вольфсбурга»

| Оновлено 06 серпня 2020, 23:32
1501
0
Віктор ГРАЧОВ: «На Шахтар було приємно дивитися»
UA-Football. Віктор Грачов

Колишній гравець «Шахтаря» Віктор Грачов поділився враженнями від перемоги «Гірників» 3:0 над «Вольфсбургом» в матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи:

«Упевнена і солідна перемога, здобута на класі. Що кинулось в очі по першому тайму? По-перше, «Шахтар» виглядав у функціональному плані набагато краще, ніж суперник - це однозначно. Німецькі футболісти в другому таймі виглядали втомленими і повільними. По-друге, в складі «Шахтаря» грають футболісти вищі класом. І, по-третє, у «гірників» поставлена ​​гра, і вони знають, як добиватися результату. Цього немає у «Вольфсбурга», у яких хаотична гра без думки і малюнка. Це стосується як першого матчу в Німеччині, так і в Києві.

Німці проповідують примітивний футбол: пас вперед в розрахунку, що атакуючий гравець зачепиться за м'яч, подача в штрафну на боротьбу, а там як буде. Такий силовий футбол нічого їм не приніс. У першому таймі рахунок повинен був бути вже 3:0. За матч «Шахтар» створив 6-7 гольових моментів. У той час як німці не створили жодного моменту, не рахуючи небезпечного прострілу в першій половині, і два удари зі штрафних у другій 45-хвилинці.

Повторюся: у донеччан чітко поставлена ​​гра, і будь-який футболіст, який виходить на поле, знає що робити. При цьому не змінюється ні малюнок, ні стиль гри. Виходять свіжі гравці, які додають швидкості, агресії і бажання перемогти. Як завжди на найвищому рівні був контроль м'яча, хороше переміщення групи гравців в поєднанні з пасом, переклад гри з флангу на фланг ставили в тупик німців.

«Гірники» змусили опонента всю гру бігати в пошуках м'яча, що складно робити, віддаючи багато фізичних сил, яких не вистачило в кінцівці поєдинку. В черговий раз ми побачили, наскільки якісно діють футболісти, які виходять на заміну. У Каштру зараз приємна проблема визначити одинадцять гравців, де на місце претендують по два рівноцінних виконавці. Плюс в запасі вісім рівних стартовому складу. У головного тренера буває дві біди: коли не вистачає футболістів, щоб закрити позиції, і коли є двадцять класних, а треба випустити одинадцять. Але краще мати другу проблему, ніж першу.

Мораес міг стати «антигероєм» матчу, який мав 3-4 гольових моменти, залишивши інтригу до кінця поєдинку. Але став героєм. У нього гарна якість як для нападника, коли гравець не реалізує свої гольові моменти, але не здається. Він грає до кінця на команду і в обороні відробляє, а потім забиває два м'ячі, і це нагорода за те, що він не здався. В цьому і є клас футболіста. Інший в його ситуації міг розкиснути, опустити руки, пішовши з поля без голів. А так Бог нагородив його за працю, забив все-таки своє і став найкращим гравцем матчу.

Вчора на «Шахтар» було приємно дивитися, на красивий футбол і на гарні атаки. Якщо всі ці якості покажуть з «Базелем», то є велика ймовірність пройти швейцарців, які тільки з області фантастики зможуть програти німецькому «Айнтрахту» 0:4. У «Шахтаря» є така можливість, і вони зможуть залишитися в Німеччині аж до фіналу».

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.