Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 серпня 2020, 17:02
18216
12

Підсумки сезону УПЛ. Топ-7 розчарувань

Sport.ua резюмує сезон і згадує тих, від кого ми очікували більшого

| Оновлено 02 серпня 2020, 17:02
18216
12
Підсумки сезону УПЛ. Топ-7 розчарувань
ФК Динамо

Минулий сезон подарував небачену досі інтригу в боротьбі за медалі (правда, крім золотих), відзначився рекордно раннім чемпіонством «Шахтаря» і назавжди увійде в історію через тривалу коронавірусну паузу. Однак в чемпіонаті, що недавно завершився, було чимало і моментів зі знаком мінус. Спробуємо згадати все і всіх, хто (або що) нас розчарували.

7. Впровадження системи ВАР

Про це говорили довго, ще довше готувалися. І ось вона, радість: з весняної частини сезону в УПЛ була введена система ВАР. «Суддівський телевізор» працював на двох матчах в турі. За ідеєю, на найважливіших поєдинках. Знову-таки, за ідеєю, це нововведення мало допомогти і самим суддям в полі - краще розібратися в спірному моменті, та й командам-суперникам - ​​зловити момент справедливості, якій, як співав поет, немає місця на полі.

На жаль, але хороша, взагалі-то, затія, в наших умовах стала не стільки ноу-хау, скільки тягарем. Дуже часто через те, що головний суддя дивився по відео повтор того чи іншого моменту, матч переривався відразу на декілька хвилин, губилася нитка поєдинку, його інтенсивність. Але головне навіть не це. По-перше, через впровадження ВАР суддівських помилок не стало менше. А по-друге, за допомогою буквоїдського використання цієї системи можна сміливо ставити чи не в будь-якій грі чотири-п'ять пенальті. Запитайте Сергія Бойка.

6. Артем Бесєдін та допінг

Після матчу групового етапу Ліги Європи «Мальме» - «Динамо» нападник віце-чемпіонів України Артем Бесєдін провалив допінг-тест: в організмі футболіста було виявлено заборонену правилами речовину. Пізніше виявилося, що Бесєдін став жертвою лікарської помилки: клубний лікар Миронов дав Артему «не ту» таблетку. УЄФА відсторонив динамівського нападника на один рік. Термін дискваліфікації закінчиться 19 грудня 2020 року. «Динамо» так і не зуміло компенсувати відсутність свого основного форварда: ні Русин, ні тим більше Соль заміною Бесєдіну не стали. Тому найчастіше на вістрі атак грав Вербич.

5. ФК «Львів» та тренерська чехарда

Протягом сезону «Львів» очолювали одразу чотири тренери: Богдан Блавацький, Володимир Мазяр, Єгіше Мелікян і Георгій Цецадзе. Дуже складно було зрозуміти логіку їхніх призначень, а ось прибиралися вони (крім Цецадзе, який поки що рулить) виключно за незадовільні результати. Напевно не в останню чергу через постійну зміну тренерських кадрів ФК «Львів» став найгіршою командою сезону (за винятком, ясна річ, своїх земляків з «Карпат», які знялися в другій частині чемпіонату).

4. Олександр Караваєв: найслабша ланка «Динамо»

Караваєв переходив в «Динамо» в статусі найкращого футболіста «Зорі», капітана луганської команди, між іншим, основного гравця збірної України. Та й гроші за універсального півзахисника були заплачені непогані (близько 1,25 млн євро). Однак на новому робочому місці Олександра чекав провал. У минулому сезоні Караваєв був напевно найслабшою ланкою в структурній побудові столичної команди. Так і не вдалося зрозуміти, навіщо його купували, і які функції він повинен був виконувати в складі «біло-блакитних», так як не на атаку, ні на захист він не зміг ефективно працювати. Зате запам'ятався постійними «привозами» на свої ворота.

3. Сергій Рафаїлов і його раптовий відхід

За багато років ФК «Зоря» і її генеральний директор Сергій Рафаїлов настільки зрослися, що функціонер став ледве не ототожнювати луганський клуб. Рафаїлов був відомий не тільки суперечливими, скажімо так, висловлюваннями з різних приводів, але і непоганим умінням вести фінансово-господарську роботу клубу. Саме завдяки здатності вчасно продавати свій «ліквідний товар» луганський клуб і тримався на плаву. Але раптом, ні з того, ні з сього, Рафаїлов покинув «Зорю». Без пояснення причини. Мовчав з цього приводу і президент клубу Євген Геллер. З чуток, Рафаїлову довелося піти нібито через фінансові махінації.

2. Олексій Михайличенко: кризового менеджера не вийшло

Спортивний директор «Динамо» очолив команду ще в серпні, відразу після того, як «біло-сині» під керівництвом Олександра Хацкевича програли «Брюгге» путівку в груповий етап Ліги чемпіонів, а трохи раніше програли «гірникам» перше в чемпіонаті «класико». Часу для виправлення ситуації у Олексія Олександровича було більш ніж достатньо. Та й кадрового ресурсу для «ренесансу» начебто як повинно було вистачити. Але під керівництвом Михайличенка «Динамо» вибуло з чемпіонської гонки ще в першій частині сезону, до зимових канікул. Тренеру так і не вдалося поставити команді гідну гру. Протягом практично всього часу під керівництвом Михайличенка «Динамо» боролося, в кращому випадку, за друге місце. Воно його видобуло, але з рекордним 23-очковим відставанням від «Шахтаря». На наступний день після завершення чемпіонату Олексій Михайличенко і його штаб були відправлені у відставку.

1. «Карпати» знялися з чемпіонату

Гарного там апріорі було небагато: «Карпати» з перших турів міцно влаштувалися в підвалі турнірної таблиці. А ще клуб постійно лихоманило від кадрових і особливо фінансових питань першої і навіть не другої свіжості. Проте, в кінці минулої зими, і навіть в кінці нинішньої весни, коли зайшла мова про повноцінне відновлення чемпіонату, було складно уявити, що клуб чекає настільки плачевна доля. Але, як кажуть в подібних випадках, завжди так буває, що буває ще гірше. Після того, як новим співвласником «Карпат» став Олег Смалійчук, команда зіграла лише один поєдинок чемпіонату - проти «Львова». Решту часу «Карпати» довго відновлювалися після епідемії коронавірусу, а коли відновилися, раптом вирішили, що догравати сезон їм не вигідно. Після двох поспіль не зіграних поєдинків чемпіонату «Карпати» були зняті зі змагань. Де в підсумку виявиться один з найбільш самобутніх клубів країни - велике питання.

А хто для вас став найбільшим розчаруванням минулого сезону?

Читайте також:

24 найкращих. Символічна збірна УПЛ за підсумками сезону
Підсумки сезону УПЛ. 10 найбільш технічних футболістів
Підсумки сезону УПЛ. Топ-7 відкриттів

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього
Футбол | 20 квітня 2024, 00:07 3
Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього

Українцю найближчим часом треба визначитись з майбутнім

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ffff
А где-же остановка чемпионата из-за вируса, и пустые стадионы? Или это ни кого не разачаровало?
Sunrise
ВАР помогает даже в наших реалиях и будет помогать ещё больше и лучше в будущем.
А вот эти рассказы про "потерянную нить игры" - это даже не интересно слушать.
nabooo
Неправильное определение в пункте "Внедрение ВАР". Внедрение ВАР - адекватное решение в мировом футболе, поскольку судьи не успевают за нынешними скоростями. Правильно было написать "работа наших судей с ВАР".
Сама система вообще не виновата в том, что ею пользуется человек. Система работает корректно, люди - не очень. Но это нормальный процесс обучение. Так что лучше бы коронавирус поставили вместо этого пункта, а то словно Михайличенко писал этот пункт.
umnuy2
За Караева отдали не только 1.25 млн а и права на Михайличенко которого успешно продали с последующим процентом от перепродажи (а она будет)
BekXan
Караваев это тоже самое как в своё время Морозюк.
Barsa
Виктор Скрипник
Lancelot
Я б ще додав останній тур УПЛ - матчі Колос-Динамо і Зоря-Десна
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил