Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 липня 2020, 05:57
10623
15

Рінат АХМЕТОВ в 2016-му: «У серці Луческу Шахтар залишиться назавжди»

Чотири роки тому боси «гірників» не знали, що їхня думка може кардинально змінитися

| Оновлено 28 липня 2020, 05:57
10623
15
Рінат АХМЕТОВ в 2016-му: «У серці Луческу Шахтар залишиться назавжди»
ФК Шахтар. Ахметов, Денисов і Луческу

Минулого тижня футбольний світ був шокований приходом Мірчі Луческу в київське «Динамо». Тренера, який 12 років успішно відпрацював в донецькому «Шахтарі», поспішно зробили живою легендою клубу і навіть зняли про нього документальний фільм.

Втім, сам Луческу, мабуть, порахував, що його занадто рано відправили на пенсію. Він двічі просився назад в «Шахтар», але президент клубу Рінат Ахметов вирішив, що віковий румун вже не знадобиться його клубу і відповів відмовою.

Мірча вирішив довести, що донецький клуб зробив помилку і тепер збирається повернути головного і найбільш принципового суперника на вершину українського футболу. Але зустріли його з неприязню як колишні футболісти і вболівальники «Динамо», так і ті люди, які зовсім нещодавно давали про нього виключно позитивні відгуки.

Пропонуємо згадати, як в травні 2016 року, відразу після відставки, про Мірчу Луческу висловлювалися президент «Шахтаря» Рінат Ахметов, генеральний директор «гірників» Сергій Палкін, а також директор телеканалів «Футбол 1/2/3» Олександр Денисов.

***

Кінець грудня 2015 року. У Луческу добігає кінця контракт з «Шахтарем», тому не дивно, що в ЗМІ почали з'являтися чутки про відхід румунського фахівця в інший клуб. Сергій Палкін прокоментував їх:

«Контракт «Шахтаря» з Луческу закінчується в травні 2016 року. Містер - висококваліфікований фахівець, за спиною якого величезний досвід, сотні матчів, проведених на найвищому рівні, в тому числі в Лізі чемпіонів. В його активі кілька десятків трофеїв і титулів.

Не дивно, що, як тільки його контракт з «Шахтарем закінчується, завжди є сильні клуби, які хотіли б бачити Мірчу Луческу в якості головного тренера. Якщо Містер очолить інший клуб, я впевнений, його команда буде демонструвати яскравий, атакуючий футбол», - сказав Палкін.

А це вже слова генерального директора після відставки Луческу:

«Для мене Містер - боєць, який, виводячи «Шахтар» на поле в кожному з 573 матчів, ставив завжди тільки одну мету - перемогти, і в більшості випадків домагався свого! Вболівальники завжди будуть пам'ятати, що саме Луческу став першим тренером в історії клубу, який завоював європейський трофей. Цим він підняв планку результатів «Шахтаря» на найвищий рівень, і хто б не прийшов після нього в якості головного тренера, йому буде неймовірно складно повторити цей успіх.

Я пишаюся тим, що всі ці роки працював з Містером пліч-о-пліч. Спасибі Вам, Містер, і Вашим помічникам за роки, проведені в «Шахтарі», за неоціненний внесок у розвиток і популяризацію нашого клубу! Удачі, здоров'я та успіхів у подальшій кар'єрі!».

Через 4 роки: ПАЛКІН: «Містери так не вчиняють. Луческу двічі просився назад в Шахтар»

Президент «Шахтаря» Рінат Ахметов, на відміну від Палкіна, поки не зважився коментувати «зраду» Луческу, але після відходу румуна був переконаний, що любов тренера до донецького клубу триватиме вічно.

«Містер - дуже амбітна людина. Я знаю одне: там, де він буде, він віддасть всі сили для того, щоб перемагати в кожному матчі! Знаю, що його серце завжди з «Шахтарем». Я переконаний: «Шахтар» в його серці назавжди. Де б Містер не був, зараз йому потрібні нові виклики і емоції. Грати на чужих полях і, припустимо, за порожніх трибун - це зовсім інший смак. У 70 років Містер почувається молодшим, ніж я. І виглядає молодше, ніж я! Дай Бог, щоб він ще довго тренував. Але йому потрібні нові виклики. І «Шахтарю» потрібна свіжа кров. У такій ситуації я переконаний, що від цього виграють всі - і Містер, і «Шахтар», і вболівальники».

Директор телеканалів «Футбол 1/2/3» Олександр Денисов також був вкрай улесливий в своїх відгуках:

«Дуже важливо кожному тренеру знайти в своєму житті «свого» президента. Таким президентом для Мірчі став Рінат Ахметов. Ми побачили не тільки співпрацю, а й дружбу двох великих футбольних людей і для «Шахтаря» це все перетворилося на великі успіхи, яких команда досягла під керівництвом Луческу».

Через 4 роки: ДЕНИСОВ: «Як Луческу тепер буде дивитися в очі вболівальникам Шахтаря?»

Як же швидко люди здатні змінити свою думку...

Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Манчестер Юнайтед вирішив звільнити тен Хага
Футбол | 28 квітня 2024, 10:33 3
Джерело: Манчестер Юнайтед вирішив звільнити тен Хага

«Червоні дияволи» шукатимуть нового тренера

Стали відомі ще 2 клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 28 квітня 2024, 11:35 1
Стали відомі ще 2 клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25

«Арсенал» та «Баварія» гарантували собі участь у головному єврокубковому турнірі

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Interstellar Петрович
Лучше Луческу, чем все динамовские сердца вместе взятые.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yevgeniy Kravchenko
... футбольный мир был шокирован приходом Мирчи Луческу в киевское Динамо.
Боже, кто это писал? Где футбольный мир, а где Украина с киевским Динамо.
Axmetov10
Я не пойму,а в чем проблема?Когда мистер уходил,естественно,что он получил причитающие ему комплименты,и они очень объективны.Сейчас он хочет тренировать главных противников и многие к этому отнеслись,как к предательству,при чём с двух сторон.Лично я не считаю это чем то ужасным,но это мир спорта,и это для многих нормальный процесс
Smugly88
Автор статьи сам пытается впоймать хайп от ситуации. Все слова сказанные сейчас со стороны Шахтёра вполне взвешены и адекватны. Никто его с дерьмом не смешивают. Есть не понимание на какую-то этичность поступка и не более. Жить чемпионат от этого все-равно станет только веселее. Пусть пробует,а там посмотрим кто кому чего докажет
ALM
Ахметов: «В сердце Луческу Шахтер останется навсегда».
Главное, чтобы в кошельке остался. А "шахтерское сердце" на хлеб не намажешь.
DK1961
Советская традиция - обсерать ушедших (но не сразу). Уйдёт только через несколько поколений.
Dynamo Kyiv Badges
У него всегда было Динамовское сердце из Бухареста.
zzg77
Июль 2020г., Мистер Палкину:"Иду на Вы!!! Рано меня похоронили!!""
Вова Чертрогатый
В шахтере что проблемы с подбором поганял? Луческу - Мистер, Фонсека - Мистер...
tima fialko
Дивне співставлення думок.Наче коментатор не розуміє,що засуджується етичний
tima fialko
Засуджується етичний вчинок Луческу.