Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 23 липня 2020, 12:12
1432
0

Збірна України вперше зібралася після карантину

Під керівництвом Угіса Крастіньша тренуються 14 волейболістів

| Оновлено 23 липня 2020, 12:12
1432
0
Збірна України вперше зібралася після карантину
CEV

Чоловіча збірна України з волейболу в ці дні проводить перший навчально-тренувальний збір після вимушеної паузи, пов'язаної з епідемією коронавірусу. Він проходить у Запоріжжі.

Як відомо, завдяки успішному виступу на Євро-2019 (нагадаємо, що на ньому українці увійшли до вісімки найсильніших) наша команда отримала пряму путівку до наступного чемпіонату Європи, який має відбутися в 2021 році. Тому нинішній сезон повинен стати підготовчим до цього відповідального форуму. Але, на жаль, через карантин було скасовано змагання «Золотої Євроліги», де планувався виступ збірної, а значить була втрачена можливість виступити влітку в серйозному міжнародному турнірі. І ось за погодженням з Федерацією волейболу України (ФВУ) і самими гравцями був організований цей збір.

- Ця зустріч зараз для нас дуже корисна, - каже головний тренер чоловічої збірної України Угіс Крастіньш. - А то ще зовсім трохи і, здається, хлопці взагалі не пізнали би один одного (посміхається). У Запоріжжі зібралися практично всі ті гравці, яких я хотів бачити. Виняток склали лише догравальники Олег Плотницький і зв’язуючий Володимир Ковальчук, яких вже викликали їхні клуби - відповідно, італійська «Перужда» і чеська «Дукла». Крім того, за особистою домовленістю, не з'явився сюди ліберо «Баркома-Кажани» Горден Брова. А ще один догравальник Тимофій Полуян, був змушений вирушити в один із клубів ОАЕ, з яким українець днями підписав нову угоду.

Так що зараз тут працюють і ті виконавці, які пройшли горнило Євро-2019, і ті, хто може одягти форму української збірної найближчим часом. В тому числі і кілька молодих гравців. Ми вже виконали хорошу фізичну роботу і роботу з м'ячами. До речі, вперше використовували нещодавно придбану «пушку» для подачі м'ячів - її корисність відзначили всі без винятку. А в заключні дні більше будемо акцентувати увагу на тактичних заняттях. Збір завершиться 31 липня.

Склад збірної України, який знаходиться на зборах у Запоріжжі:

Сполучні: Владислав Діденко (поки без клубу), Віталій Щитков (також без клубу), Олексій Головень («Барком-Кажани»)

Діагональні: Дмитро Вієцький (АСК, Росія), Василь Тупчій («Араго де сет», Франція)

Догравальники: Ян Єрещенко («Єнісей», Росія), Олег Шевченко («Барком-Кажани»), Ілля Ковальов (без клубу)

Центральні блокуючі: Юрій Семенюк, Максим Дрозд (обидва - «Барком-Кажани»), Дмитро Терьоменко («Ольштин», Польща), Владислав Щуров (ВК «МХП-Вінниця»)

Ліберо Денис Фомін (без клубу), Дмитро Канаєв (ВК «МХП-Вінниця»).

- Користуючись нагодою, хочу трохи розповісти про новий турнірі, який стартує вже незабаром, - продовжує Угіс Крастіньш. - Його назва «Ліга чотирьох» і учасниками турніру будуть найсильніші команди та володарі національних Кубків України і Білорусі, відповідно, львівський «Барком-Кажани» та житомирський «Житичі-ЖНАЕУ», а також солігорський «Шахтар» і мінський «Строітєль». Ініціатором проведення такого турніру виступив президент львівського клубу Олег Баран, і я, як наставник львів'ян, повністю підтримав цю ідею. Адже це «ноу-хау» однозначно допоможе українським командам підвищити свій рівень, зробити його більш конкурентоспроможними на міжнародній арені. Ігри «Ліги чотирьох» триватимуть протягом всього сезону, а переможець визначиться у березні. Оскільки змагання матимуть призовий фонд, то, сподіваюся, в наступному сезоні географія їх учасників розшириться. І від цього виграють абсолютно всі.

Підтримав ідею такого турніру і президент Федерації волейболу України Михайло Мельник, який сподівається з часом побачити в ньому ще і представників інших країн.

За матеріалами прес-служби ФВУ

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 19:05 11
Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі

Еліна у двох сетах розібралася з Сарою Еррані в 1/32 фіналу змагань WTA 1000

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.