Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 25 вересня 2019, 19:16
19315
35

Україна лише на тай-брейку поступилася Сербії у чвертьфіналі

Наші волейболісти були дуже близькі до виходу у півфінал

| Оновлено 25 вересня 2019, 19:16
19315
35
Україна лише на тай-брейку поступилася Сербії у чвертьфіналі
CEV
Чоловіча збірна України з волейболу провела сьогодні матч 1/4 фіналу чемпіонату Європи. В бельгійському місті Антверпен підопічні Угіса Крастіньша зустрічалися з одним із лідерів світового волейболу - командою Сербії. Якщо для наших суперників виступати на такій стадії турніру справа звичайна, то українці вперше грали в чвертьфіналі європейської першості.
 
Незважаючи на те, що за рейтингом серби знаходяться значно вище українців, більшу частину стартового сету в рахунку лідирували саме жовто-сині. Правда, більш ніж на два очки їм відірватися не вдавалося, але вже те, що збірна України грала абсолютно на рівних з одним із головних претендентів на нагороди цього чемпіонату, для нашої команди було великим плюсом. В атаці відмінно діяли Олег Плотницький, Ян Єрещенко і Дмитро Вієцький, на блоці намагалися затруднити дії опонентів Юрій Семенюк та Дмитро Терьоменко, в обороні піднімав м'ячі Горден Брова, а діями партнерів вміло керував Владислав Діденко.
 
В кінцівці партії українці поступалися 18:20, але зуміли взяти три очки і вийшли вперед. 21:20. Сербський тренер Слободан Ковач змушений був взяти два тайм-аути поспіль, однак зупинити українців навіть за допомогою них його підопічним не вдалося. Спершу збірна України заробила потрійний сетбол 24:21, а потім довела справу до перемоги у партії 25:21.
 
У другій партії українці повели 3:0, 5:2, 9:5. В якийсь момент серби були явно розгублені і не готові до такого розвитку подій. Запам'ятався, наприклад епізод, коли Олег Плотницький тричі сильно атакував, серби піднімали м'ячі, але Дмитро Терьоменко все ж завершив цей розіграш на нашу користь. Відстаючи на три очки, збірна Сербії зрівняла рахунок 14:14 однак тут же українці знову пішли у відрив 17:14.
 
Наприкінці партії наші хлопці повели вже з різницею в чотири очки 21:17. Здавалося, ще трохи, і Україна поведе з перевагою в два сети. Але … В цей момент у Сербії знайшовся лідер в особі Александра Атанасьєвича. Саме він завів своїх партнерів, виконавши два ейси, і незабаром рахунок став 21:22 вже на користь суперників українців. До честі наших волейболістів вони боролися до останнього, але все ж поступилися 23:25.
 
В третій партії Сербія заграла значно сильніше і повела 3:7, 7:12, 12:16. Але наші волейболісти зовсім не збиралися здаватися і, під орудою капітана команди Олега Плотницького та догравальника Яна Єрещенка, які показували чудову гру, зуміли скоротити відставання до мінімуму 16:17, а потім і зовсім зрівняли рахунок 18:18. На жаль, серби знову пішли вперед 18:20, потім 20:24. Відігравши два сетбола, українці знову програли в самій кінцівці партії 22:25.
 
Четверта партія спочатку проходила з перемінним успіхом. То одна команда виходила вперед, то інша. Однак ближче до середини сету Україна повела 11:8, 15:10. Тут особливо вдало діяв в атаці наш діагональний Дмитро Вієцький, блокуючі Дмитро Терьоменко і Юрій Семенюк. Далі українці наростили свою перевагу до шести очок 23:17 і виграли партію 25:19.
 
Отже, доля матчу тепер вирішувалася на тай-брейку. Тут серби повели 1:5, 2:6 і на зміну сторін суперники пішли за рахунку 3:8 на користь Сербії. Зупинити розігравшихся сербів наші волейболісти вже не змогли. В результаті поразки, за яке абсолютно не соромно збірної України. На цьому чемпіонаті українці продемонстрували гарну гру і залишають турнір з високо піднятою головою.
 
Збірна України розпочала гру в такому складі: Дмитро Терьоменко (набрав 3 очки), Владислав Діденко (2), Олег Плотницький (6), Юрій Семенюк (6), Дмитро Вієцький (11), Ян Єрещенко (15), Горден Брова (ліберо ) - стартовий. На заміну виходив Юрій Томін (0).
 
 
Чемпіонат Європи з волейболу 2019 року.
 
1/4 фіналу. Антверпен (Бельгія). 24 вересня
 
Україна - Сербія
2:3 (25:21, 23:25 22:23 25:19, 9:15)
 
Ще в одному матчі 1/4 фіналу грали Франція і Італія. У трьох партіях перемогли господарі чемпіонату.
 
Франція - Італія
3:0 (25:16, 27:25, 25:14)
 
Перший півфінал Польща - Словенія пройде в четвер 26 вересня в Любляні, а в другому півфіналі в п'ятницю 27 вересня в Парижі зіграють Франція та Сербія.

 

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vishnevskiy
Поражения за которое не стыдно! Просто молодцы ребята, Вы подарили всей Украине фантастические эмоции на этом ЧЕ! Спасибо Вам огромное, горжусь этой сборной!
rugby1970
Угис и ребята, вы - ГЕРОИ! СПАСИБО ГРОМАДНОЕ! ВСЕ - ТОЛЬКО НАЧИНАЕТСЯ! ВАШИ ТИТУЛЫ - СКОРО ПРИЙДУТ!!!
Tristan
Сборная Украины продемонстрировала волейбол высочайшего уровня! Приятно было смотреть!Молодцы!Спасибо за надежду и за эмоции!
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олександр Данник
Ключовий момент матчу - кінцівка другого сету, коли при 17:21 на користь наших Атанасьєвіч зрозумів, що пора включатися і якщо цього не зробити, то можна взагалі програти. Забив в атаці і чотири рази подав. Якщо з бельгійцями такий перелом ми потім все ж зуміли перебороти, то тут клас суперника повище. Важко було. Але хлопці великі молодці. Боролися до кінця й показали класний волейбол. Подяка Крастіньшу і команді.
Вадим Вадим
давно не получал удовольствия от игры нашей сборной по волейболу. Спасибо, парни, вы герои, и шансы реально были на полуфинал, жаль отдали выигрышную вторую партию, так бы мы были в 1/2. Все равно, огромное удовольствие получил от игры нашей сборной, спасибо!!!
Zaplitnyi
Тільки дякую. Рідко коли навіть після програмного матчу залишаються приємні емоції і віра в краще майбутнє.
Oleksandr Mazur
Перестати фінансувати наш футбол і віддати гроші на розвиток волейболу,хто підтримує-став лайк)))
Виталик Боднарюк
Я вважаю, що через недооцінку УКРАЇНИ, серби могли поплатитися, і взагалі їм просто повезло! Україна грала впевненіше та яскравіше. Тренер сербії помітно "очкував") БРАВО МУЖИКИ!!!!
Володимир Дуць
Дійсно - поразка, за яку не соромно. Дещо не вистачило досвіду, а у останній партії ще і удачі.
Maradona
Молодці хлопці!
Україна починає прибавляти по усе більше видах спорту!
FromRussiaWithLoveToYou
Браво, желто-синие! Заставили понервничать за свою ставку, которую я влепил после первого взятого украинцами сета на Сербию!
Опупеть можно - какие украинцы были трудяги на этом Чемпионате Европы! Особенно в сравнении со всем известной командой ( олимпийских чемпионов, чемпионов Европы, неоднократных чемпионов Лиги Наций ), которая с треском да почти без сопротивления слилась в четырёх сетах вполне обыкновенным словенцам!
Гріша Кузенко
Це було шось!!!! А від цього ще більш обідно(( Але є велика перспектива))
garik_trinity
Молодцы, что сказать. Не стыдно за них, в отличие от девушек.
turist86
Ех, як же шкода, що трохи недопрацювали в кінці другої партії. Вигравали 21:17, але програли 25:23.
З трансляції склалося враження, що на трибунах лише сербські вболівальники, а українських взагалі немає.
Sunrise
Молодцы!!! Это всё что можно сказать. И ещё: Спасибо!
sanchos78
Ребята молодцы, играли круто. Последний раз смотрел волейбол лет 10 назад, а тут прям с удовольствием и с переживанием. Это очень сильное достижение для нашего волейбола!
sarra2008
Хлопці молодці. Грали на рівних. Шкода, що трішки провалились у 2 партії. Але то все через брак досвіду.
Дякую Командні за гру!!!
? А що трапилося в останньому розіграші?
tima fialko
Може б виграли,якби коментатора поміняли.Меле весь час своє,іноді повідомляючи рахунок.