Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 липня 2020, 03:01
5150
6

Несподівана розв'язка в Олександрії призвела до нічиєї

Шахтар втрачає перемогу на останніх хвилинах, пропустивши два голи

| Оновлено 20 липня 2020, 03:01
5150
6
Несподівана розв'язка в Олександрії призвела до нічиєї
ФК Олександрія

Перед початком цього матчу головна інтрига полягала в тому, які стартові склади оберуть наставники команд-суперників. Адже всім було зрозуміло, що підсумковий результат з турнірної точки зору особливого значення не має. А ось перевірити в черговий раз найближчий резерв напевно було корисно.

В результаті у «Олександрії» у порівнянні з переможним поєдинком в Чернігові з перших хвилин на поле вийшли лише Стецьків і Задерака, а у гірників із досвідчених футболістів в основі опинилися тільки Болбат (він був із капітанською пов'язкою) і Матвієнко.

На самому початку матчі активнішими були господарі поля, які першими створили небезпечний момент біля воріт суперників. На 9-й хвилині Максим Третьяков з вигідної позиції пробив повз ворота. За три хвилини «Олександрія» навіть забила м'яч, коли головою точно завершив зусилля партнерів Денис Безбородько. Однак боковий арбітр в цьому епізоді зафіксував офсайд і гол було відмінено.

Після цього епізоду ігрова перевага повністю перейшла до «Шахтаря». Особливо виділялися у гостей Тете і Соломон. Вони впевнено брали гру на себе і вели за собою партнерів. Не випадково, що саме вони і стали авторами двох забитих голів на 23-й і 32-й хвилинах. Так, спочатку Тете, отримавши м'яч в середині поля, швидко втік до воріт «Олександрії», обігрався з Соломоном і, трохи підробивши м'яч під праву ногу, точно спрямував його в лівий кут воріт. А потім вже Соломон показав всім, як він вміє виконувати штрафні удари. Майже з лінії штрафного майданчика він закрутив м'яч в той же лівий, але верхній кут воріт.

До перерви гірники мали забивати ще, як мінімум, 2-3 голи. Але Тете, Соломон і Сікан своїми шансами не скористалися. А вже у компенсований арбітром час гравець «Олександрії» Стецьків міг один м'яч відіграти, проте з близької відстані запустив м'яч у небеса.

І другий тайм пройшов з помітною перевагою «Шахтаря», не дивлячись на те, що догравали гірники вже практично молодіжним складом. Здавалося, що чемпіон здобуде свою чергову перемогу у Прем'єр-Лізі. Але наприкінці поєдинку буквально за дві хвилини «Олександрії» вдалося відігратися. Спершу на 89-й хвилині Олексій Довгий після затяжної атаки господарів поля вміло підставив ногу і скоротив відставання до мінімуму. А за хвилину вже Євген Банада скористався деяким замішанням захисників гостей і теж з близької відстані влучно пробив у ворота Анатолія Трубіна.

Ось так, маючи велику перевагу і багато гольових моментів, гірники втратили перемогу. Так що донецької молоді ще треба вчитися і вчитися, щоб наблизитися до рівня свої старших і досвідчених партнерів.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем'єр-ліга. 32-й тур

Олександрія - Шахтар - 2:2

 Довгий (89), Банада (90) - Тете (23), Соломон (32)

 Безбородько (58) - Сікан (21), Дентіньо (84), Мудрик (85)

«Олександрія»: Юрій Паньків, Артем Гордієнко (Євген Банада, 44), Каспарс Дубра, Владислав Бабогло (Гліб Бухал 46), Тимур Стецьків, Кирило Ковалець, Дмитро Гречишкін (Олексій Довгий, 68), Максим Задерака (Денис Мірошниченко, 46 ), Валерій Лучкевич, Максим Третьяков, Денис Безбородько (Богдан Мишенко, 83)

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Сергій Болбат (Владислав Вакула, 75), Валерій Бондар, Микола Матвієнко, Маркіньос Сіпріано (Вітао, 75), Aлександр Піхалёнок, Маркос Антоніо, Артем Бондаренко (Михайло Мудрик, 75), Манор Соломон (Дентіньо, 82), Тете, Данило Сікан (Фернандо, 61)

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

Стадіон: «Ніка»

ОЛЕКСАНДРІЯ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

 

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vlad Rasevski
І тут підари на контору грали
Игорь Петров
В первом тайме Тете с Соломоном и М. Антонио растерзали защиту Александрии. Ну и оба гола в ворота Шахтера забиты из вне игры, ну это так, к сведению. Сикан и Мудрик два 00. Я думаю нет у них никакого серьёзного будущего, сравнивать их с ровесниками бразильцами просто некорректно.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
После 32 туров
Динамо Киев 32 18 5 9 65 - 35 (+30) 59
А у Шахтера после 22 !!!! туров было:
Шахтёр 22 19 2 1 59 14 (+45 ) те же 59 очков.
"Золотой матч" однако.
Затем Шахтер проиграл в 1- туре второго этапа Заре.
А во 2-туре 31 мая 2020г. выиграл как бы в золотом матче у Динамо 3:1.
И уже тогда оказывается стал чемпионом.
Преимущество над Динамо составило 23 очка , а могло 25.
Если бы не очень похожая на игру на контору концовка матча с Александрией.
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил