Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 19 липня 2020, 03:53
5446
13

Аталанта з Малиновським поділила очки з Вероною в гостьовому поєдинку

Перемогу у колективу Гасперіні відібрав точний удар вихованця самої «Аталанти»

| Оновлено 19 липня 2020, 03:53
5446
13
Аталанта з Малиновським поділила очки з Вероною в гостьовому поєдинку
twitter.com/bwinBE

Італія залишається єдиною країною з умовної футбольної категорії топ-5, де ще не визначено чемпіона країни. Туринський «Ювентус» комфортно розташувався на вершині турнірної таблиці на відстані шести очок від своїх переслідувачів перед початком тридцять четвертого туру, однак гра «зебр» у останніх поєдинках далека від «чемпіонської». Це давало привід, зокрема, «Аталанті» з Бергамо, за яку виступає український півзахисник Руслан Малиновський, з надією дивитися в бік черговий можливої ​​осічки чинного чемпіона країни. Однак визначальним моментом для колективу Джан П'єро Гасперіні, усе ж, був результат власного виїзного матчу проти «Верони».

«Богиня» могла вирішити відразу кілька завдань один вдалим результатом звітної зустрічі. У матчі проти «еллінів» бергамаскам необхідно було перемогти, що достроково гарантувало б їм потрапляння до групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА, незалежно від результатів команд з групи переслідування. Піднімало шанси гостей на досягнення поставлених завдань і недавня заява Івана Юрича в одному з інтерв'ю, що «мастифи» боротимуться за місце в єврокубках лише тоді, коли зуміють створити два повноцінних бойових склади. Вочевидь, що в найкоротші терміни зробити це точно не було шансів, отже, команда з середини турнірної таблиці не претендувала на підсумковий успіх повною мірою.

Цілком можливо, що цей настрій суперників відчули і гравці Гасперіні. Попередня гра «Аталанти» проти «Брешії» запам'яталася, у першу чергу, великим числом забитих м'ячів (6:2), тому глядачі, які зібралися біля телеекранів, бажали, як мінімум, продовження такого результативного футболу. Однак перший тайм перехрестив усі подібні очікування на корені. Команди не показали достатньої спрямованості на чужі ворота в досить комфортних футбольних умовах, хоча гра і проходила у відносно ранній тимчасової слот.

Приблизно по одній реальній спробі забити гол з кожної зі сторін можна було спостерігати. Голліні парирував дальній удар Дзакканьї з правого флангу під поперечину, а кількома хвилинами раніше Малиновський і Сапата вивели на ударну позицію в чужій штрафній Пашаліча, але Маріо не зміг переграти голкіпера «Верони». Перед відходом на перерву у гостей був ще один момент, під час якого удар Сапати від лівого кута воротарського ризикував вивести з гри Сільвестрі, який врятував свою команду вдало виставленої у бік м'яча ногою, але і ворота господарів таким чином вдалося зберегти в недоторканності, а їхнього стража повернули в стрій лікарі.

Коли команди повернулися на поле після перерви, на них чекав досить приємний сюрприз – сонце сховалося за хмари, так що грати стало комфортніше. Дійсно, гравці відразу помітно прискорилися в атаках. Сапаті вперше вдалося якісно піджати Гюнтера на чужій половині, у результаті чого захисник «Верони» невдало наступив на м'яч, чим дозволив форварду відправитися на побачення з голкіпером. Відбити удар Дувана під ліву штангу Сільвестрі не зумів. Однак гості не зіграли з перевагою в рахунку і десяти хвилин. Голліні з труднощами парирував хльосткий удар Рахмані зі входу до штрафного, не особливо прораховуючи можливий відскок при цьому, у результаті чого Пессіні вже ніхто не заважав добивати в порожні ворота.

Особливий тон цієї зустрічі задавала дуель тренерів в форматі «учитель-учень», з солідною перевагою у віці у бік Гасперіні. А тут ще й вихованець «Аталанти» вирішив відзначитися забитим м'ячем, який в підсумку дозволив відібрати очки його команді у бергамасків. «Богиня» не збиралася миритися з нічийним результатом, але у завершенні своїх атак її футболісти просто не могли переграти Сільвестрі, який зловив кураж. Партнери Малиновського по команді настільки захопилися персональною грою, що часто не передавали м'яча Руслану, навіть коли той перебував у більш вигідній позиції. Як підсумок, українець покинув поле достроково, не зробивши жодної прямої результативної дії.

У наступному турі «Аталанті» належить зіграти домашній поєдинок проти «Болоньї», а «Верона» відправиться в Турин, де зіграє з місцевим «Торіно».

Італійська Серія А. 34-й тур.

Верона – Аталанта – 1:1

Пессіна, 58 – Сапата, 50

Амрабат, 40, Пессина, 85 – Хатебур, 64, Толой, 85

Верона: Сільвестрі – Емперер, Гюнтер (Ловато, 81), Рахмані – Лазович (Дімарко, 73), Велозу, Амрабат, Фараоні – Дзакканьї (Боріні, 46), Пессіна – Сальседо (Ді Карміне, 73).

Аталанта: Голліні – Джимсіті, Паломіно (Кальдара, 69), Толой – Госенс (Кастань, 69), Пашаліч, Фройлер (Де Роон, 80), Хатебур – Гомес, Малиновський (Муріель, 78) – Сапата.

Арбітр: Росаріо Абіссо (Палермо, Італія)

Стадіон: «Маркантоніо Бентегоді» (Верона, Італія)

Удары (в створ): 11 (8) – 17 (7)
Угловые: 7 – 5
Оффсайды: 4 – 1.

ВЕРОНА-АТАЛАНТА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C 

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле
Футбол | 05 травня 2024, 00:13 3
ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле

Максим Воронов відзначився першим голом за «Атлетіко Паранаенсе»

Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів
Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2
Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
StrikeX
"Партнеры Малиновского по команде настолько увлеклись персональной игрой, что зачастую не передавали мяч Руслану, даже когда тот находился в более выгодной позиции." - Повністю згоден. Особливо Гомеса стосується
Алексей Романенко
Ну борьба за Скудетто и так была фактически закончена, после ничьи с Юви. Сейчас уже окончательно.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Denmark1107
Тьфу ти... Отак і дарують туринський Юності з року в рік золото СеріїА. То Інтернаціонале закіксує, то Наполі з Лаціо видадуть низку ігор без нічого, то сподівання на Аталанту хтось неочікуваний розбиває.
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил