Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 липня 2020, 22:50
6517
15

Найкращі після рестарту. Збірна найкорисніших гравців УПЛ

Виділяємо тих, чия форма після відновлення сезону дійсно заслуговує добрих слів

| Оновлено 16 липня 2020, 22:50
6517
15
Найкращі після рестарту. Збірна найкорисніших гравців УПЛ
ФК Динамо

Як відомо, будь-яка криза - це час можливостей. І той, кому вдається ними скористатися здатний вийти на новий рівень у розвитку, зробити крок вперед у кар'єрі, або іншим позитивним чином вплинути на власне життя.

Український футбол, як і багато інших європейських ліг, в кінцівці сезону-2019/20 став заручником пандемії коронавірусу. Вона призвела до призупинення змагань, поставивши перед професійними футболістами незвичну задачу - зберегти спортивну форму на максимально високому рівні до моменту відновлення матчів. Комусь це вдалося, комусь - ні, але зараз не будемо критикувати других, а з задоволенням виділимо перших. У нашій сьогоднішній символічній команді знайдеться місце для футболістів команд УПЛ, які найкраще проявили себе в офіційних матчах (чемпіонат + Кубок) після рестарту сезону.

Богдан САРНАВСЬКИЙ, «Львів»

«Львів» після відновлення офіційних матчів сезону провів 7 поєдинків, не здобувши в них жодної перемоги (3 нічиї, 4 поразки). Здавалося б, виділяти в цій команді об'єктивно нікого, проте насправді це не так. Воротар львів'ян Богдан Сарнавський після рестарту виглядає справжнім «промінцем світла» в тому темному царстві, яке все більше і більше нагадує «Львів» в аспекті уміння здобувати результат.


ФК Львів. Богдан Сарнавський

По воротах Сарнавського суперники в 7 матчах встигли нанести 34 удари, з яких гольовими стали 14, а ще в 20 випадках Богдан здійснював сейви. Деякі з них, як, наприклад, в матчах проти «Ворскли» і «Дніпра-1», були не тільки ефективні, але ще й вкрай ефектні. Недивно, що переможець нижньої шістки, яким достроково став «Дніпро-1», за чутками, вже поклав око на здібного воротаря.

Денис ФАВОРОВ, «Десна»


ФК Десна. Денис Фаворов в оточенні партнерів.

Капітан «Десни» є одним з найбільш корисних і яскравих футболістів команди в офіційних іграх після рестарту сезону. На рахунку Дениса Фаворова 5 забитих м'ячів в 7 проведених поєдинках - чудовий результат, причому обов'язково варто вести мову про те, що 29-річний футболіст в цих іграх виходив не тільки на звичній для себе позиції правого захисника, але грав і лівого бека, а також був задіяний в центрі поля.

Андрій ГІТЧЕНКО, «Десна»


ФК Десна. Андрій Гітченко після переможного голу в ворота Динамо.

Дивлячись на гру Гітченка, складно сказати, що йому вже 35 років, і він знаходиться неподалік від завершення кар'єри. Андрій чудово готовий фізично, і вимушена пауза абсолютно ніяк не позначилася на його формі. Після рестарту Гітченко взяв участь в 7 матчах чернігівської команди в УПЛ, будучи не тільки звично корисним в обороні, але ще і вкрай гостро підключаючись до атак, що виразилося в 3 забиті м'ячі. Багато в чому завдяки цьому, «Десна» обіграла «Олександрію» (5:1) і «Динамо» (3:2), хоча з «Шахтарем» гол Гітченка їй все ж не допоміг зачепитися за позитивний результат (2:4).

Ібрахім КАНЕ, «Ворскла»


ua.tribuna. Ибрахім Кане

Після приходу на тренерський місток «Ворскли» Юрія Максимова, полтавська команда нарешті навчилася здобувати результат, а згодом стала демонструвати ще й цілком якісний футбол. Це призвело до виходу «зелено-білих» у фінал Кубка України, де «Ворскла» була дуже близька до завоювання трофею, але в серії пенальті все ж віддала його «Динамо». У нинішній «Ворсклі» явно виділяється 20-річний малійський легіонер Ібрахім Кане, здатний ефективно проявити себе на декількох позиціях. Після рестарту африканець в 6 матчах записав на свій рахунок 2 забитих м'ячі і 2 результативні передачі, діючи і зліва в обороні, і на цьому ж фланзі, але ближче до атаки, а також в центрі поля й навіть на позиції під нападником.

Недивно, що натхненні грою свого футболіста керівники «Ворскли» завбачливо пролонгували угоду з Кане на чотири роки.

Максим ТРЕТЬЯКОВ, «Олександрія»


ФК Олександрія. Максим Третьяков

«Олександрія» не зовсім успішно грає після рестарту - зокрема, нині на рахунку цієї команди 6-матчева безвиграшна серія, - однак серед підопічних Шарана явно виділяється ігрова форма Максима Третьякова. Якщо до призупинення сезону на рахунку 23-річного хавбека було 5 забитих м'ячів і 1 результативна передача в 21 матчі, то після рестарту Третьяков встиг забити вже 5 голів і віддати 1 асист всього в 7 поєдинках! Причому, забивав Максим в цьому відрізку всім лідерам нинішнього сезону - «Шахтарю», «Десні» і «Зорі», а в воротах «Динамо» й зовсім розписався дублем, продемонструвавши «залізні» нерви при реалізації 11-метрових штрафних ударів.

Віталій БУЯЛЬСЬКИЙ («Динамо»)


ФК Динамо. Виталій Буяльский бореться за верховий м’яч.

27-річний хавбек просто чудово заграв за «Динамо» після рестарту сезону. Буяльський вражав і ефектністю і, в особливій мірі, ефективністю своїх дій. У перших трьох турах УПЛ після відновлення змагального процесу Віталій забив 4 м'ячі і віддав 1 результативну передачу (до цього на його рахунку було 5 голів і 1 асист в 18 матчах чемпіонату)! Однак потім з результативністю справи у Буяльського помітно пішли на спад - в 6 наступних матчах хавбек не забивав, і не асистував. Втім, очевидно, що в кінцівці сезону результат матчів «Динамо» в значній мірі залежить від того, яку гру вдається демонструвати Буяльському.

МАРЛОС, «Шахтар»


ФК Шахтар. Марлос

Нинішній сезон непросто давався одному з лідерів «Шахтаря» Марлосу. Бразилець з українським паспортом мав проблеми зі здоров'ям, що в сукупності з інтенсивним ігровим графіком «гірників», часом призводило до «американських гірок» в грі хавбека - в одному матчі він міг бути кращим на полі, а буквально в наступному геть випадати з командних взаємодій. Однак пауза, вірогідно, допомогла Марлосу розібратися з проблемами зі здоров'ям, і після рестарту він постав у всій красі. У перших двох матчах «Шахтаря» в УПЛ після відновлення сезону Марлос незмінно записував на свій рахунок по дублю! Потім досвідчений півзахисник відзначився ще й результативною передачею, що істотно допомогло «Шахтарю» досягти поставленої мети і за п'ять турів до фінішу в четвертий раз поспіль здобути титул чемпіона України. 

Карлос ДЕ ПЕНА, «Динамо»


ФК Динамо. Карлос де Пена (ліворуч)

28-річний уругвайський легіонер, над підписанням якого свого часу багато хто з числа швидких на розправу вітчизняних вболівальників відверто потішався, нині є одним з найбільш ефективних футболістів «Динамо». Після рестарту сезону Де Пена не провів жодного повного матчу в рамках УПЛ (зіграв лише повну гру в фіналі Кубка України проти «Ворскли»), однак це не завадило Карлосу відзначитися відразу 4 забитими м'ячами і 2 результативними передачами. Зокрема, саме м'яч Де Пени на 87-й хвилині допоміг «біло-синім» вирвати непросту перемогу над «Колосом» (2:1) без якої, ймовірно, нині кияни вже не вели б ніякої боротьби з «Зорею» і «Десною» за «срібло» чемпіонату...

Олексій ХОБЛЕНКО, «Дніпро-1»


СК Дніпро-1. Олексій Хобленко

На початку нинішнього року Хобленко повернувся в УПЛ, підписавши контракт з «Дніпром-1». До паузи він як слід не встиг проявити себе, зате після виходу українського футболу з карантину Хобленко є одним з найбільш ефективних гравців своєї команди. Судіть самі: в 6 матчах на рахунку Олексія 3 голи і 1 результативна передача. Зокрема, два м'ячі Хобленка допомогли «дніпрянам» здобути дві вкрай непрості перемоги над «Львовом» - 2:1 та 3:2. Разом з тим, «Дніпро-1» достроково став кращою командою нижньої шістки, і тепер Хобленку та партнерам впору готуватися до ігор єврокубкового плей-оф, де першим суперником «дніпрян» стане «Колос».

Владислав СУПРЯГА, «Дніпро-1»


СК Дніпро-1. Владислав Супряга

20-річний Супряга ще до призупинення сезону, але вже в нинішньому календарному році, встиг захопити всіх своєю неймовірною здатністю реалізовувати моменти. Мабуть, ні фанати «Динамо», ні тим більше шанувальники «Дніпра-1» ще не забули матч між цими командами, який відбувся 28 лютого в Дніпрі і завершився перемогою господарів з рахунком 3:1. Тоді Супряга оформив хет-трик, провівши на полі лише півгодини чистого ігрового часу.

Після рестарту сезону Супряга також радує результативністю. Нині на його рахунку вже 3 забиті м'ячі в 5 поєдинках, причому Владислав поки не користується беззаперечною довірою у Дмитра Михайленка, а тому далеко не завжди виходить в стартовому складі і проводить на полі максимум ігрового часу. Втім, вже зараз зрозуміло, що в «Дніпрі-1» Супряга знову повертається на той рівень гри, який раніше дозволив йому перебратися в «Динамо». Тому не дивні чутки про бажання «дніпрян» продовжити оренду форварда, який, в свою чергу, нібито й сам не дуже-то і хоче повертатися до Києва.

Беньямін ВЕРБИЧ, «Динамо»


ФК Динамо. Беньямін Вербич (ліворуч)

Словенському легіонеру через явні проблеми з лінією нападу в «Динамо» доводиться все частіше та частіше виходити на позицію форварда. І, як показують матчі, Вербич там виглядає куди ефективніше за Русина, не кажучи вже про відверто «сирого» Каргбо. Після рестарту сезону Вербич провів вже 8 офіційних поєдинків, відзначившись 4 голами і 1 результативною передачею. Особливо виразно безпорадність атакуючих потуг «Динамо» без Вербича кидалася у вічі в останньому поєдинку «біло-синіх» в чемпіонаті проти «Олександрії». Тоді Беньямін, вийшовши на заміну, за 15 хвилин перевернув хід матчу і, здавалося б, своїми двома м'ячами забезпечив перемогу «Динамо», але... У нашій сьогоднішній дрім-тім не дарма немає жодного оборонного гравця зі стану «біло-синіх», адже в цій лінії проблеми також регулярні і, нажаль для шанувальників столичного гранду, помилки захисту куди фатальніші для підсумкових результатів «динамівців».

Алексей СЛИВЧЕНКО

Читайте також: Топ-7 молодих гравців, які розкрилися після рестарту УПЛ

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 5
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів
Футбол | 25 квітня 2024, 11:44 7
Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів

Екс-форвард «Динамо» та «Шахтаря» не планує залишатися у Бразилії

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Иван Грозный
все как всегда если в списке только один шахтериц,то
-авфтор топит за Динамо
-авфтор против шахтера
-сборная эта левая,пока там не будут 10 шахтерцев))
предсказуемо))
Ukrainian_football
Да.... Шахтер уже не тот... Можно было и Марлоса не ставить в эту сборную легендарных талантов)))
Vbolivalnyk-Peter
А чому на схемі Кане розташований на місці лівого захисника, якщо ще у вчорашньому матеріалі самі ж sport.ua писали, що Кане при Максимові зарекомендував себе саме як форвард, або атакувальний півзахисник. Чи то за принципом, будь куди аби поставити...
Vbolivalnyk-Peter
Тайкращі після рестарта це команда арбітрів на чолі з Монзуль!!!!
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FCZL72
Заказная статья перед матчем Динамо с Зарей, в надежде сломить дух Луганске показав что они якобы никакие.
K_Sarioglo@i.ua
Фигня. Сразу видно, что автор топит за Динамо и Десну против Шахтера. То есть из Шахтера только Марлос, а из Динамо сразу трое?Это при том, что Динамо половину матчей проиграло?Тете и Патрик в разы получше Буяльского и Де Пены сейчас....