Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 18 липня 2020, 20:14
4726
5

Минай дотиснув Агробізнес в напруженому протистоянні

Обидва м'ячі команди Василя Кобіна припали на заключні п'ять хвилин поєдинку

| Оновлено 18 липня 2020, 20:14
4726
5
Минай дотиснув Агробізнес в напруженому протистоянні
ФК Агробізнес

Після осічки харківського «Металіста 1925» (0:1 у домашній грі проти краматорського «Авангарду») за добу до інших протистоянь двадцять четвертого туру Української Першої ліги, навіть у волочиського «Агробізнесу», який відкрито заявив про неможливість підвищення в класі за підсумками поточного сезону, могло з'явитися бажання якомога довше залишитися в зоні топ-3 другої за значимістю національної першості. Для виконання цього завдання колективу Олександра Чижевського необхідно було в домашніх умовах показати гідну гру проти закарпатського «Миная».

У Хмельницьку область третя команда Першої ліги, станом на початок туру, приїхала на тлі виправлення власних помилок за підсумком виходу з карантинної паузи. «Минай» несподівано оступився в матчі з «Кременем» (0:1), після чого розділив очки з поточним лідером, «Інгульцем» з села Петрове (1:1). І тільки після цього в Закарпатську область прийшли повноцінні успіхи. У той же час, «Агробізнес» мало не встиг зарекомендувати себе, як найбільш успішний колектив змагань по поверненню до офіційних поєдинків, але на попередніх вихідних у важкому бою поступився «Гірнику-Спорт» (2:3), перервавши цим вагому серію з шести перемог поспіль. Непогано, як для колективу, який не має наміру виходити в УПЛ.

Груба гра з обох сторін від самого стартового свистка залишила погане враження від першого тайму даної зустрічі. Вже на 15-й хвилині Василю Кобіну довелося знімати з гри Андрія Ткачука, що отримав пошкодження, коли під нього грубо на своїй половині підкотився Юхимович. Поки футболістові «Минаю» надавали допомогу, стартовий запал команд на швидкий гол стрімко сходив нанівець. Безпосередніх моментів для взяття воріт у першій половині не було, а гра своїх підопічних Кобіну не подобалася настільки, що вже в середині тайму був знятий з гри Олег Голодюк на користь виходу Машталіра. До якісних змін це не привело, однак не можна було не відзначити значну перевагу гостей в контролі над м'ячем.

Команди довго намагалися відшукати свою гру в атаці і в другій половині. У такій ситуації будь-який момент вже можна вважати вкрай небезпечним, але перевершив всі очікування вболівальників нищівний постріл з-за меж штрафного від Кухарука в середині другого тайму. Після цього здавалося, що господарі остаточно заберуть ініціативу і таки зуміють дотиснути суперника. Однак на практиці виявилося зовсім інакше. «Минай» дочекався моменту для контратаки безпосередньо під завісу зустрічі, і зробив свій перший рішучий удар по супернику завдяки точній передачі з правого флангу від Оринчака із завершенням на дальній штанзі у виконанні Машталіра.

Часу обмірковувати план порятунку у господарів вже не було, «Агробізнес» розкрився, упустив черговий контрвипад суперників, у розвитку якого в своїй штрафній довелося збивати з ніг Ахметадзе центральному захиснику Курилу. Ударом з пенальті в правий верхній кут Нурієв мало не вперше в цьому поєдинку вказав на свою присутність на вістрі. Зміна позицій у трійці лідерів Першої ліги!

У наступному турі волочиський «Агробізнес» відправиться в гості до краматорського «Авангарду», а закарпатський «Минай» на своєму полі прийме ГФК «Металург».

Перша ліга України. 24-й тур.

Агробізнес – Минай – 0:2

 Машталір, 86, Нурієв, 90+3 (пен.)

 Юхимович, 10, І. Когут, 16, Семенец, 32, М. Когут, 45+3, Курило, 66, Кухарук, 89 – Шпак, 17, Стасюк, 49, Ткачук, 71

Агробізнес: Мозіль – Бойчук, Юхимович (Палюх, 81, Іванченко, 90), Курило, Гагун – Думанюк – М. Когут (Семенюк, 79), Дідик, Кухарук, І. Когут (Черненко, 46) – Семенець (Козьбан, 77).

Минай: Попович – Стасюк, Микитюк (Допілка, 61), Маткобожик, Жичиков – Ткачук (Шпак, 15), Голодюк (Машталір, 24) – Пиняшко (Карноза, 74), Книш (Ахметадзе, 46), Оринчак – Нурієв.

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька обл.)

Стадіон: «Юність» (Волочиськ)

АГРОБІЗНЕС-МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 22°C

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DidOk
Рахунок по ділу чи як ?
Олійник Володимир
скількох гравців "Агробізнесу" зламали контрабандисти?
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил