Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 липня 2020, 14:30
1041
3

Олександр ГОЛОВКО: «У Динамо немає права на помилку»

Спеціаліст поділився очікуваннями від зустрічі киян з луганською «Зорею»

| Оновлено 15 липня 2020, 14:30
1041
3
Олександр ГОЛОВКО: «У Динамо немає права на помилку»
ФК Динамо Київ. Олександр Головко

У чемпіонаті України сезону 2019/2020 настав час вирішальних матчів. Напередодні поєдинку 31-го туру, у якому зустрінуться претенденти на друге місце «Динамо» та «Зоря», думкою про майбутнє протистояння поділився захисник «Динамо» і збірної України 90-х-2000-х Олександр Головко.

- У «Динамо» зараз усі матчі – кубкові. Чемпіоном команда вже не стане, а щоб посісти друге місце, потрібні перемоги у кожній грі, і немає права на помилку. Для обох команд майбутня зустріч – це виклик. Для киян на кону стоїть потрапляння до Ліги чемпіонів через кваліфікаційний відбір, що, мабуть, було головним завданням не сезон, не враховуючи чемпіонства, тож ставки дуже високі.

Враховуючи те, як цього сезону грає «Зоря» - яскраво, легко та розкуто, без великих труднощів – вона перебуває у більш вигідному положенні, адже перед грою може бути більш спокійною. Хоча близькість до чемпіона, до срібних нагород може теж вплинути. Не думаю, що гості гратимуть занадто розкуто, навпаки – вони не відходитимуть від своєї структури гри. І врахують сильні сторони «Динамо». Про це говорив їхній тренер Віктор Скрипник, зазначивши, що майже в усіх іграх його команда диктуватиме свої умови, окрім кількох суперників, з якими потрібно бути уважними у певних аспектах.

У цьому плані наставник «Зорі» досить досвічений, адже він пройшов школу Бундесліги і як гравець, і як тренер, не дарма він став чемпіоном із «Ригою», і тепер у «Зорі» показав, як потрібно працювати із хлопцями та за короткий термін досягати найвищих результатів. Гра із «Динамо» буде для нього певним іспитом, тож має бути дуже цікаво.

Як саме складатиметься поєдинок, сказати важко, адже до матчу усі підходять у майже рівних умовах – хіба що у «Динамо» на гру більше, фінальний матч Кубка забрав чимало сил, і після нього потрібно було відновитися. Три дні по тому, у матчі із «Олександрією», було помітно, що не усі змогли це зробити. Зараз в умовах форс-мажору на перше місце вийде характер та досвід. Цих компонентів у «Динамо» достатньо, тому, якщо гравці увімкнуться по максимуму, можуть розраховувати на перемогу.

- Чи за чотири дні морально кияни встигнуть відновитися після нічиєї з «Олександрією»?
- За такий короткий термін ніхто не встигає відновитися – можна лише прибрати наслідки. Чим менше переїздів, тим більше можливостей залишається в організму, ну і медичні процедури та професійне ставлення до себе - обов’язкові. Повторюся, переїзди сил не додають.

- В останніх матчах «Динамо» мало певні кадрові проблеми – не могли грати Циганков, Попов, Миколенко… це відчутні втрати?
- Однозначно так, вони відчутні для будь-якої команди. У сучасному футболі обойма футболістів, які постійно виходять на поле, складає 14-15 осіб. На них покладається найбільше навантаження, вони можуть забезпечити результат та заробляють великі гроші. Відсутність 1-2 футболістів, начебто не проблема, але відчувається, якщо ти борешся на усіх фронтах, адже потрібні сильні виконавці і в обороні, і в атаці, яскраві, потужні особистості, які добре готові функціонально, стресостійкі та можуть вирішити долю матчу під тиском, що на них чиниться. Якщо випадає дві бойові одиниці і додаються проблеми із недостатнім відновленням, ситуація погіршується. Начебто, 3-4 футболісти – це небагато, враховуючи, що у команді їх 20-22, але, якщо порахувати у процентному співвідношенні, це 30-35% команди. У цих гравців напрацьовані зв’язки, награні комбінації, вони можуть вирішувати серйозні завдання, тощо. Тому, повторюся: якщо хоча б один гравець випадає, сьогодні для тренера це проблема.

- На ваш погляд, команди гратимуть обережно чи показуватимуть видовищний футбол?
- Не знаю, як щодо забитих м’ячів, але і одні, і інші хочуть атакувати. Тому обережного футболу, думаю, ми не побачимо, можливо, лише з перших хвилин, поки команди будуть «вкочуватися» у гру. Але щойно хтось заб’є, на мій погляд, гра розкриється та буде досить емоційною, адже ставки дуже високі.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
palyvoda2006
САМЕ ЗАРАЗ не має права на помилку! Але помиляються всі. І Динамо може САМЕ ЗАРАЗ помилитись! Чи помилиться? Побачим! ... І НЕ ПОТРІБНО ПОТІМ дивуватись, бо помиляються всі. ... ВИСНОВОК для Динамо буде такий: "Потрібно було менше раніше помилятись". ... Якщо хтось хоче ще щось добавити, будь ласка добавляйте!
Сергей Шепеленко
Всем понятно, что Михайличенко не тренер и ничего нового он предложить не сможет. Чтобы его уволиили Динамо должно быть четвёртыми.
После этого можно надеяться на возрождение с новым тренером, Это пойдёт на пользу всему украинскому футболу. Заря сейчас намного интереснее.
SEMIRAMID
Зато это право на ошибку есть у мужика Монзуль, которое будет судить матч!