Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 14 липня 2020, 14:27
3113
0

Рестарт – не для всіх: хто з крутих гравців НБА не поїде в Орландо

Оглядач Sport.ua – про баскетболістів, які вже готуються до нового сезону

| Оновлено 14 липня 2020, 14:27
3113
0
Рестарт – не для всіх: хто з крутих гравців НБА не поїде в Орландо
nba.com. Кайрі Ірвінг

НБА повертається після довгого простою. Команди вже приїхали в Орландо, де будуть жити в кампусі до кінця сезону. Більшість гравців підтримали ідею про відновлення сезону, хоча не всі з них задоволені рішенням керівництва ліги.

У цьому сезоні вперше за довгий час ми не побачимо в плей-оф «Голден Стейт Ворріорс». Команда провалила більшу частину регулярного чемпіонату без своїх травмованих лідерів. Увесь сезон пропускають Кевін Дюрант і Джон Волл, у яких серйозні травми. Але є й інші баскетболісти, які пропустять залишок сезону з різних причин.

Кайрі Ірвінг

«Бруклін» буде догравати сезон без ключових гравців. Кевін Дюрант не встиг відновитися після травми, отриманої ще в минулому році. Деандре Джордан перед поїздкою в Орландо захворів на коронавірус і залишився вдома. Не допоможе «Нетс» і Кайрі Ірвінг. Захисник вирішив не форсувати процес відновлення після операції на плечі. Баскетболіст буде готуватися вже до нового сезону.

Судячи з усього, Ірвінг із самого спочатку не планував повертатися на паркет у близькому майбутньому. Спочатку Кайрі закликав колег відмовлятися від поїздки в Орландо і від рестарту сезону в цілому. Коли «Бруклін» вирішив боротися за плей-оф, захисник відмовився навіть їхати разом з командою в якості підтримки. Мабуть, Ірвінг поставив хрест на нинішньому сезоні ще до його рестарту. Сам Кайрі зараз займається не тільки баскетбольними справами. Наприклад, продюсує серіал.

Бредлі Біл

Атакувальний захисник «Вашингтона» не допоможе своїй команді в боротьбі за плей-оф. За даними інсайдера Шемса Чаранії, баскетболіст пропустить залишок сезону через травму плеча. Гравець раніше заявляв, що поїде разом з командою в Орландо, але не був упевнений у своїй формі. У підсумку, «Візардс» доведеться боротися за плей-оф без одного зі своїх лідерів.

Втрата Біла, безумовно, стане серйозним ударом по «Вашингтону». У команди найменші шанси на Сході потрапити в топ-8. «Візардс» займають 9-те місце в своїй конференції, відстаючи від «Орландо» на 6 перемог. Без Біла «Вашингтону» практично нічого не світить в нинішньому сезоні. Команда втратила захисника, який набирає в середньому 30,6 очка за матч. Без Біла, Волла і Бертанса «Візардс» буде дуже важко після рестарту.

Віктор Оладіпо

Атакуючий захисник «Індіани» сам вирішив не брати участь в рестарті сезону. Оладіпо не грав близько року через розрив сухожилля. Баскетболіст повернувся на паркет незадовго до зупинки сезону. У кампанії 2019/20 захисник встиг зіграти 13 матчів, у яких набирав в середньому 13,8 очка, 3,2 підбирання та 3 передачі. Гравець вирішив поберегти здоров’я, щоб підійти в гарній формі до наступного сезону.

У випадку з Оладіпо, це, можливо, й на краще. У баскетболіста вже вдруге за сезон був тривалий простій. Невідомо, в якій формі він підійшов би до рестарту. «Індіана» гарантувала собі участь у плей-оф, але у команди є й інші цілі. Наприклад, постаратися піднятися з 5-го місця на 3-тє, і вийти в плей-оф на знекровлений «Бруклін», а не на потужний «Маямі» або непросту «Філадельфію». Оладіпо – один із лідерів «Індіани», але в цьому сезоні у команди і без нього справи йдуть непогано.

Трей Янг

Завжди цікаво спостерігати за баскетболістом, який набирає в середньому майже 30 очок за матч. Незалежно від того, за яку команду він виступає. Янг – новий лідер «Атланти», яку намагається всіма силами вивести на новий рівень. Однак «Хоукс» поки не можуть вибратися з ями, в якій застрягли. В Орландо ми не побачимо не тільки Трея, але і всю його команду.

До паузи «Атланта» встигла зіграти 67 матчів, з яких виграла тільки 20. «Хоукс» втратили навіть математичні шанси на плей-оф, посівши передостаннє місце в Східній конференції. Настільки тривалий простій може нашкодити молодому і прогресуючому гравцеві. З іншого боку, у Янга, як і у всієї «Атланти», буде достатньо часу для того, щоб підготуватися до нового сезону, і спробувати хоча б зачепитися за плей-оф.

Карл-Ентоні Таунс

Персона основного центрового «Міннесоти» оповита мороком. Американські ЗМІ періодично звинувачують Таунса в легковажності й небажанні перемагати. При цьому серйозними фактами подібні аргументи не підкріплюються, та й статистичними теж. По ходу сезону у баскетболіста не все було гладко, траплялися травми. Проте, він оформляв у середньому дабл-дабл з 26,5 очка і 10,8 підбирання.

«Міннесота» і «Голден Стейт» – єдині команди Західної конференції, які не поїхали до Орландо. З «воїнами» все зрозуміло, а «вовки» втратили шанси на плей-оф виключно з власної вини. Тренерські перестановки, обмін Ендрю Віггінса, конфлікти всередині команди – все це зробило «Міннесоту» одним із аутсайдерів всієї ліги, а ще недавно в цій команді грав Джиммі Батлер. Тепер у Таунса і у всієї франшизи буде достатньо часу для того, щоб зробити висновки і, в першу чергу, змінити ставлення до самих себе.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину
Футбол | 26 квітня 2024, 20:55 5
Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину

В УАФ вирішили відкликати місце України у виконавчому комітеті УЄФА

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.