Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 липня 2020, 06:44
19145
5

Микола ПАВЛОВ: «Чи вірно вчинив Максимов? Це питання багато хто обговорює»

Відомий тренер – про фінал Кубка України, перспективи «Шахтаря» в ЛЄ та успіх Реброва в Угорщині

| Оновлено 12 липня 2020, 06:44
19145
5
Микола ПАВЛОВ: «Чи вірно вчинив Максимов? Це питання багато хто обговорює»
Сьогодні Спорт. Микола Павлов

В ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua гуру тренерського цеху України поділився думкою про фінал Кубка України, в якому «Динамо» в серії пенальті здолало «Ворсклу», оцінив перспективи «Шахтаря» в дограванні Лізі Європи і перенесення Євро-2020.

— Як вам фінал Кубка України? Сподобалася «Ворскла»?
— Мені сподобалося київське «Динамо». Тому що вони перемогли. І за всіма цими даними, аналізуючи гольові моменти, це заслужена перемога київського «Динамо». Але те, що сталося після основного часу в серії пенальті, я думаю, це додало ще якоїсь драми. Тобто, це справжній фінал, справжня кубкова гра для переможця.

— Юрій Максимов правильно вчинив із заміною Степанюка?
— Це питання багато хто обговорює. З приводу того, що треба було випустити молодого воротаря Ісенка. Але я скажу, як уболівальник, і в той же час, як фахівець. По тому пенальті, який відбив Різник ... Думаю, що ні Ісенко, ні Бущан цей м'яч не взяли б. А ті пенальті, які були забиті, ні Ісенко, ні Бущан їх не взяли. Тому, якщо б був молодий воротар, це не давало б ніяких гарантій.

— А «Динамо» чим сподобалося?
— У «Динамо» був останній шанс у цьому році хоч щось виграти. І вони цим скористалися. Настрій у них був божевільний. Але, найголовніше, що мені найбільше сподобалося: Михайличенко став більше довіряти молодим. І вихованець не тільки українського футболу, а саме київського футболу Саша Сирота, який живе на Осокорках, вже дві гри провів - з «Шахтарем» і в фіналі з «Ворсклою» на дуже-дуже пристойному для його віку рівні. Це мені найбільше сподобалося.

— «Шахтар» задовго до завершення сезону став чемпіоном України. Чого не вистачило конкурентам?
— Всі відзначають, що у «Шахтаря» стабільний склад. У «Шахтаря» стабільне і найкраще фінансування. У «Шахтаря» є спадкоємність тренерських кадрів. Португалець був головним тренером, інший португалець ним став. Уже всі забули, ну, у всякому разі, я забув, що був такий тренер, як Луческу. Всі думали, що після Луческу буде прірва, а у них команда все краще і краще стає з кожним роком. У команді з'являються нові молоді гравці і команда стає досвідченішою. Я не здивуюся, якщо в Лізі Європи вони пройдуть ще далі.

— «Шахтар» пройде «Вольфсбург»?
— Думаю, так, пройде.

— За підсумками жеребкування, наступним суперником «Шахтаря» в 1/4 фіналу може стати переможець пари «Айнтрахт» - «Базель». Напевно, це буде «Базель», який в першому матчі у Франкфурті переміг 3:0. Як вам такий жереб?
— Думаю, цей суперник по зубах «Шахтарю».

— Що думаєте з приводу єврокубків наступного сезону? Наскільки будуть готові наші команди?
— Думаю, що наші клуби будуть конкурентоздатними. І фінал Кубка України це показав. «Ворскла», яка посідає дев'яте місце в турнірній таблиці УПЛ, показала дуже добротний і хороший футбол, який не може не подобатися глядачам. А ця команда все-таки займає 9-е місце. А «Динамо», «Десна» та «Зоря» йдуть у першій четвірці. І які будуть підсумкові місця, ніхто ще не знає.

—  Що скажете про успіхи Сергія Реброва з «Ференцварошем»?
—  Сергій Станіславович і в Україні, тільки прийнявши київське «Динамо», відразу ж два рази поспіль був чемпіоном. І в Азії, тренуючи «Аль-Ахлі», він не зіпсував іміджу українського футболу. І ось в Угорщині він зайвий раз підтвердив своє тренерське мистецтво, два роки поспіль ставши чемпіоном з «Ференцварошем» і отримавши звання найкращого тренера року в Угорщині.

—  За нашими легіонерами в топ-чемпіонатах слідкуєте?
—  Маліновський прекрасно в Італії грає. Слава Богу, що відновився Ярмоленко. Його гол у ворота «Челсі» всім сподобався, і мені також він сподобався.

—  Олександру Філіппову, другому бомбардиру УПЛ, треба дати шанс себе проявити в збірній України?
—  Це прерогатива тільки головного тренера. І порад я б йому ніколи не давав і раджу йому нікого не слухати. Поки що він разом зі своїми колегами не зробив жодної кадрової помилки в запрошенні футболістів до національної збірної.

— У Шевченка зараз вибір став більшим?
— Я не знаю, як він дивиться на футболістів, які зараз грають. Його помічники йому теж, мабуть, підказують.

— Збірній України піде на користь, що Євро буде наступного року?
— Думаю, гірше від цього не стало, що ми будемо трошки пізніше брати участь в Євро. Все-таки футболісти набудуть досвіду, деякі футболісти після травм відновляться. Тому для збірної України в цьому немає великої проблеми.

— Нещодавно в Києві відкрився стадіон ФК «Лівий берег», президентом якого ви є. Які завдання будуть у цього клубу?
— Я на відкритті сказав, що я в 66 років почав вірити в казки. Ще не минуло трьох років, як ми відкрили футбольний клуб «Лівий берег». Тоді існувала всього одна площадка, на базі якої ми і вирішили відкрити ФК «Лівий берег» для дітей. Але потім, коли в цю справу включився колишній президент «Олександрії» Микола Лавренко, то тут вже пішло таке будівництво. Ми півтора роки тому побудували дитячий стадіон з трибунами і з полем 40х60. Такого стадіону немає в Європі! Я точно можу сказати. Саме з розміром 40Х60. Тепер ми побудували стандартний стадіон, який потрапляє під всі регламентні норми для того, щоб тут проводилися матчі не тільки для дітей, а й ігри Першої та Другої ліг України. Найближчим часом стадіон буде ліцензований і на ньому можна буде проводити всі необхідні змагання.

Для наших дітей тут створено все. Також у нас тут поруч є і критий манеж. Додатково до всього відкрили льодову арену там, де хокеїсти, фігуристи і наші діти будуть грати і тренуватися влітку на роликах, а взимку на ковзанах. Коли вже процес пішов, Микола Миколайович побудував церкву, медичний центр і ресторан. Тобто у нас тут зараз така прекрасна інфраструктура, що нам тут, жителям Осокорків, доводиться тільки радіти, що у нас такий сусід. Якщо взяти чисто спортивну сторону, для хлопчиків, які у нас займаються, прекрасні умови. Не знаю, чи є ще десь в Україні такі умови для роботи.

— Які головні чинники за умовами для роботи?
— Перше: не беру до уваги «Динамо» і «Шахтар», але в інших дитячих школах наших клубів діти займаються за рахунок батьків. Ми не беремо жодної копійки з батьків. Форма, екіпірування, збори, інвентар, проведення змагань, внески - все повністю на себе бере Микола Лавренко. І також інфраструктура дозволяє проводити змагання для всіх вікових груп, перебуваючи у нас тут на Осокорках. У нас працюють чотири тренери, два лікаря, спортивний директор, генеральний директор. Це все люди, які знаходяться в штаті, які отримують зарплату і працюють в структурі клубу. І хлопчаків у нас чотири групи: 2007, 2009, 2010, 2011 років народження. Всього у нас десь 80-100 хлопців.

Дмитро КОТКОВ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(65)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Колишній абсолютний чемпіон світу: «Усик виграє у Джошуа 10 боїв з 10»
Бокс | 18 березня 2024, 14:43 1
Колишній абсолютний чемпіон світу: «Усик виграє у Джошуа 10 боїв з 10»

Джош Тейлор не вважає, що Ентоні здатен перемогти Олександра

Скаути Манчестер Сіті переглядатимуть воротаря збірної України
Футбол | 19 березня 2024, 00:40 0
Скаути Манчестер Сіті переглядатимуть воротаря збірної України

В поле зору скаутів чемпіона Англії потрапив голкіпер юнацької збірної України U-19 Давид Фесюк

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Нормальный мужик,настоящий тренер. И очень хорошо, что заботиться о наших пацанах, не каждому это дано. Жаль, что мало у нас таких тренеров....
Maslyaspor
Як варіант, Павлова на місце Михайличенка думаю гірше не буде.
fifadinamo
Панэ Котков снимаю шляпу за интервью, приятно, информативно, коротко и ясно, а самое главное без обзоров "нижнего белья и его состояния". Вот когда в большинстве такие журналисты будут - тогда у нас и будет нормальный футбол, понимающие, а самое главное уважающие этот вид спорта болельщики. В последнее время все информативное футбольное пространство загажено далеко не футбольной тематикой, а такая статья ну приятно прочитать от А до Я.
Прошу от имени читателей (думаю многие поддержат), насколько это возможно, повысить материальное благополучие Дмитрия Коткова хотя бы в этом месяце
юрій ковшар
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил