Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 07 липня 2020, 20:52
1266
0

Олексій ГАЙ: «Віддаю перевагу Ворсклі в фіналі проти Динамо»

Відомий український футболіст висловився про фінал Кубка України

| Оновлено 07 липня 2020, 20:52
1266
0
Олексій ГАЙ: «Віддаю перевагу Ворсклі в фіналі проти Динамо»
Footboom. Алексій Гай

Колишній гравець «Шахтаря» і збірної України Олексій Гай оцінив шанси «Динамо» і «Ворскли» в фіналі Кубка. Поєдинок, нагадаємо, відбудеться в середу, 8 липня.

- У фіналі Кубка 2009 року «Шахтар» проти «Ворскли» вважався фаворитом. Але несподівано програв. У Кубка свої закони.
- Те, що ми хотіли виграти Кубок України - це факт. Чому програли? Мабуть, не вистачило тих емоцій, які повністю виплеснули дев'ятьма днями раніше в фіналі Кубка УЄФА проти німецького «Вердера». Не вистачило мотивації, хоча це не знімає з нас відповідальності. Ніякої недооцінки полтавчан не було, і це однозначно. Раз вони вийшли в фінал, значить на це заслужили. У тому сезоні «Ворскла» виявилася кубковою командою, гравці розуміли, що це найкоротший шлях виграти і потрапити в єврокубки. Так, ми вважалися фаворитами у фіналі, були сильнішими за підбором футболістів, вищі за класом, але ви правильно сказали - у Кубку свої закони. Все це йде на другий план, в таких матчах головним фактором є характер, а також бійцівські якості. У сукупності це зрівнює шанси, що і сталося в нашому фіналі.

- І ось через одинадцять років «Ворскла» знову у фіналі проти київського «Динамо». Цього разу як оціните шанс полтавчан?
- Минулі заслуги потрібно забути. Хоча «Ворскла» грає в другій шістці, а «Динамо» бореться за друге місце, фаворита в цій парі немає. Кияни показують не зовсім якісну гру, немає результату, за що і справедливо потрапляють під критику. Видно, що гравці з цього приводу нервують, перебувають в некомфортному психологічному та емоційному стані. І це для них мінус. До того ж напередодні фіналу програли одвічному суперникові «Шахтарю», що не надає впевненості команді. А у Полтави, навпаки, є емоційний підйом. «Динамо» грало, а основа «Ворскли» пропускала матч чемпіонату і цілеспрямовано готувалася до Кубка. І в цьому її перевага, яким вона може скористатися. У неї з'явився шанс потрапити в Лігу Європи. Тим більше у Юрія Максимова є досвід фіналу Кубка Азербайджану, де його команда «Кешля», не вважаючись фаворитом, обіграла «Габалу». Цей фахівець вміє мотивувати хлопців, і напевно знайде потрібні слова своїм підопічним, щоб і цього разу вони повірили в себе і перемогу. Не бачу ніякої переваги «Динамо» над «Ворсклою»! Навіть віддаю невелику перевагу полтавчанам.

Динамо - Ворскла. Букмекери не вірять в полтавчан у фіналі Кубка України

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.