Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
|
14156
0

Не тільки купують: з ким розлучиться Челсі влітку

Оглядач Sport.ua - про можливі кадрові втрати лондонського клубу

Не тільки купують: з ким розлучиться Челсі влітку
Твіттер Челсі

«Челсі» є головним героєм літнього трансферного вікна. Спочатку «сині» домовилися з «Аяксом» про перехід півзахисника Хакіма Зієха. Кілька тижнів тому «аристократи» придбали до своїх лав одного з найкращих нападників Європи – Тімо Вернера. Лондонський клуб вже підірвав трансферну бомбу, але не збирається на цьому зупинятися.

У плани «Челсі» також входять півзахисник «Байєра» Кай Хаверц і фулбек «Лестера» Бен Чілвелл. Цілком можливо, що «сині» підпишуть когось із них до кінця літа. Однак треба розуміти, що вихідних трансферів «аристократам» не уникнути. Деяких футболістів, швидше за все, доведеться відпустити безкоштовно. Далі розглянемо гравців, які можуть покинути лондонський клуб найближчим часом. 

Вілліан

Бразилець є одним із ключових гравців «Челсі», незважаючи на свій солідний вік. Після рестарту сезону Вілліан приносить користь команді практично в кожному матчі. Однак його контракт розрахований тільки до кінця серпня. Агент футболіста вже кілька місяців веде переговори з керівництвом «Челсі» щодо продовження угоди. Сторони поки не можуть домовитися.

Лондонський клуб, слідуючи своїй політиці, не дає віковим гравцям довгострокові контракти. «Челсі» запропонував Вілліану угоду до 2022 року. Бразилець хоче трирічний контракт. Сторони твердо стоять на своєму. На поступки не йде ніхто. Наставник «синіх» Френк Лемпард хоче, щоб вінгер залишився. Сам футболіст теж висловив бажання продовжити і, можливо, навіть завершити кар'єру в «Челсі». Однак домовленостей за контрактом, як і раніше, немає.


Твіттер Челсі

Сторони продовжують вести переговори, але все йде до того, що Вілліан покине лондонський клуб. Варіантів у гравця вистачає. Футболістом цікавляться «Тоттенгем», «Атлетіко» і «Манчестер Юнайтед». Однак, що цікаво, бразильцеві поки ніхто не запропонував трирічний контракт, на якому він наполягає. На даний момент ближче всіх до підписання вінгера «МЮ». Манкуніанці нібито згодні задовольнити вимоги гравця і вже контактують з його агентом. Є висока ймовірність, що Вілліан продовжить кар’єру в АПЛ, як він сам того і хотів.

Педро

Ще один гравець «Челсі», який не погоджується на ветеранський мінімум. Педро, як і Вілліан, продовжив контракт із клубом до кінця літа. Потім футболіст із великою ймовірністю відправиться в Серію А. За даними італійських ЗМІ, вінгер погодив дворічний контракт з «Ромою». У іспанця були варіанти на батьківщині, але римляни запропонували йому вигідні фінансові умови.

З чуток, трансфер Педро став причиною серйозного конфлікту в керівництві «Роми». У підписанні вінгера зацікавлений головний тренер «вовків» Паулу Фонсека, якого підтримав спортивний директор Джанлука Петракі. Однак власник клубу Джеймс Палотта виступив проти цього трансферу. Між ним і Петракі виник серйозний конфлікт, через який останній може покинути столицю Італії.

Сам Педро раніше стверджував, що його пріоритет – залишитися в «Челсі». Однак сторони досі не можуть домовитися. Ситуація, що склалася, наближає від’їзд футболіста з Лондона. У травні іспанець ще сподівався на гарну пропозицію від «синіх», але в червні вже почав розглядати інші варіанти продовження кар’єри.

Жоржиньйо

Розмови навколо Жоржиньйо не припиняються вже кілька місяців. З одного боку, в «Челсі» не завжди задоволені футболістом. З іншого, «сині» не горять бажанням розлучатися з гравцем, який проводить лише другий сезон у клубі. У переході хавбека дуже зацікавлений головний тренер «Ювентуса» Мауріціо Саррі, який і підписував його в «Челсі».

«Б’янконері» пропонували «синім» за Жоржиньйо Дугласа Косту і доплату. «Аристократи» розглянули цей варіант, оскільки Даглі став би безкоштовною заміною Педро або Вілліану на правому фланзі атаки. Однак англійці врахували також високу травматичність гравця. Пошкодження переслідують бразильця практично в кожному сезоні. Судячи з усього, «Челсі» відхилив пропозицію «Ювентуса».


Твіттер Челсі

Агент Жоржиньйо відкрито заявив, що «старій синьйорі» буде складно отримати футболіста. Але «Челсі» може переглянути своє рішення, якщо просунеться в переговорах по Хаверцу. Поки що німець набагато далі від Лондона, ніж його співвітчизник Тімо Вернер. Однак усе може змінитися. «Сині» вже продемонстрували своє вміння блискавично діяти на трансферному ринку.

Емерсон Палмері

Натуралізований італієць проводить третій сезон у складі «Челсі». Емерсон не так часто виходить на поле, як йому хотілося б, але при цьому його ігровий час поступово збільшується. Футболістом цікавлятьсяі«Інтер» і «Ювентус». У Турині вважають, що Палмері став би заміною Алексу Сандро, який може змінити клубну прописку після закінчення сезону. «Нерадзуррі» і зовсім зробили італійця однією з головних трансферних цілей на літо.

В останні тижні «Інтер» активізувався. За даними The Guardian, «нерадзуррі» вже запропонували «Челсі» приблизно 22 млн євро за гравця. «Сині» хочуть 25 мільйонів. «Аристократам» потрібні гроші, щоб вкласти їх у трансфер Бена Чілвелла. Лівий фулбек «Лестера» обійдеться лондонському клубу в 50 млн євро. Емерсон висловив бажання повернутися в Італію, тому сторони продовжують вести переговори.

Маркос Алонсо

Ще один лівий захисник «Челсі» може відправитися в Італію. Серйозний інтерес до Алонсо проявляє «Інтер». Раніше за гравцем стежив «Ювентус», але, схоже, «стара синьйора» охолола до іспанця. «Сині» ще під час зимового трансферного вікна готові були вислухати пропозиції щодо футболіста. Однак тоді ніякої конкретики лондонський клуб не отримав.

У складі «Челсі» зараз 2 лівих захисники – Алонсо і Емерсон. Когось із них «синім» доведеться продати, якщо вони домовляться про трансфер Чілвелла. З чуток, Лемпард надає перевагу Емерсону, хоча Алонсо – більш різноплановий гравець. На відміну від італійця, іспанець може зіграти і в центрі оборони за необхідності. У будь-якому випадку, доля обох лівих фулбеків «Челсі» буде залежати від трансферних планів і можливостей лондонського клубу, який має намір серйозно посилитися в міжсезоння.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(92)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 3
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 12
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.