Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Німеччини
| Оновлено 05 липня 2020, 12:04
2059
0

Баварія виграла свій 20-й Кубок Німеччини

У фіналі мюнхенці обіграли «Байєр»

| Оновлено 05 липня 2020, 12:04
2059
0
Баварія виграла свій 20-й Кубок Німеччини

За традицією, футбольний сезон в Німеччині завершується фінальним поєдинком за Кубок країни. У цьому році на берлінському «Олімпіаштадіоні» зустрічалися леверкузенський «Байєр» і мюнхенська «Баварія».

Відзначимо, що в історії «фармацевтів» вже були три фінали, але тільки раз їм вдалося завоювати трофей. У сезоні-1992/93 тут же, в Берліні, вони обіграли аматорську команду «Герти». Ну а «Баварії» не звикати грати важливі поєдинки. Що говорити, якщо для Томаса Мюллера, наприклад, фінал став 8-м в кар'єрі. Та й Кубків Німеччини в клубному музеї зібралося чимало - 19. Вірніше, тепер уже рівно 2 десятка - це, зрозуміло, рекорд країни!

Підопічні Ханса-Дітріха Фліка фінальний матч почали дуже потужно. І не дивно, що до середини першого тайму впевнено вели в рахунку - 2:0. Вже на 16-й хвилині був забитий перший гол. Тапсоба збив Левандовскі в півколі штрафний. Роберт зробив помилковий розбіг, але зі стандарту пробив Алаба. І пробив майстерно - точно в ближню дев'ятку!

А незабаром мюнхенці подвоїли перевагу в рахунку. Перехопили м'яч в середині поля, і Кімміх запустив в штрафну Гнабрі. Серж не став зближуватися з голкіпером і з ходу пробив у дальній кут - 2:0!

У «Байєра» до перерви практично не було шансів. 2 удари в бік воріт Нойєра - ось все, чим можуть похвалитися «фармацевти» за перший тайм. Не дивно, що на другий тренер випустив двох свіжих гравців. І леверкузенці відразу ж помчали на ворота суперника. Але як же бездарно вони тринькали моменти! Фолланд двічі не зумів підібрати «потрібну» ногу, коли опинявся в чудовій позиції. Демірбай примудрився з кутового послати м'яч за лінію воріт. А потім і голкіпер підвів.

Нойер видав чудовий пас від свого штрафного на Левандовського, той прийняв м'яч і другим дотиком пробив. М'яч летів практично по центру воріт, однак Градецький не зміг відбити удар - 3:0!

Втім, запал «Байєра» не затих, та й Демірбай виправився. Він подав черговий кутовий, Свен Бендер виграв другий поверх і з кута воротарського пробив головою. 3:1 - здавалося, інтрига відродилася. Але «Баварія» була проти! Мюнхенці атакували гостріше, і під завісу матчу довели рахунок до великого. Свіжий Перішич прорвався по лівому флангу, стягнув на себе захисників і віддав пас в центр штрафної. А Левандовський в дотик витонченим ударом перекинув голкіпера - 4:1.

Правда, розгрому не вийшло. Уже в компенсований час Фолланд зумів забити м'яч - знову після кутового. Арбітр пішов дивитися повтор - і вгледів гру рукою у виконанні Девіса. Тому прийняв рішення призначити пенальті. Вирок ударом в дев'ятку виконав Хаверц. 4:2, але оскільки йшла вже 5-я компенсована хвилина, рефері тут же дав свисток про закінчення матчу. До слова, перемога стала для «Баварії» 17-ю поспіль у всіх турнірах - і це новий рекорд Німеччини. Попередній належав «Байеру», який в 1978-му виграв 16 поєдинків поспіль.

Сезон в Німеччині завершено, але не завершений він для учасників фіналу. «Байєр» ще зіграє в Лізі Європи, а «Баварія» спробує завоювати і третій трофей в сезоні - Лігу чемпіонів.

Кубок Німеччини. Фінал

«Байєр» - «Баварія» – 2:4

 Свен Бендер (63), Кай Хаверц (90+5, з пенальті) - Давид Алаба (16), Серж Гнабрі (24), Роберт Левандовський (59; 89).

 Венделл (28) - Роберт Левандовський (67).

«Байєр»: Лукаш Градецький - Венделл, Едмон Тапсоба, Свен Бендер - Ларс Бендер (Мітчелл-Елія Вайзер, 81), Юліан Баумгартлінгер (Керем Демірбай, 46), Чарлес Арангіс, Надим Амірі (Кевін Фолланд, 46), Кай Хаверц - Мусса Діабі, Леон Бейлі (Карім Белларабі, 76).

«Баварія»: Мануель Нойер - Жером Боатенг, (Лукас Ернандес, 69) Бенжамен Павар, Йозуа Кіммі, Давид Алаба - Леон Горецька, Кінгслі Коман (Іван Перішич, 64), Серж Гнабрі (Філіппе Коутіньйо, 87), Альфонсо Девіс - Роберт Левандовський, Томас Мюллер (Тьяго Алькантара, 87).

Стадіон: «Олімпіаштадіон» (Берлін, Німеччина).

Арбітр: Тобіас Вельц (Вісбаден, Німеччина).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19
Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1
Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.