Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 липня 2020, 13:05
17890
13

5 головних україно-російських протистоянь в боксі

Оглядач Sport.ua згадує принципові битви

| Оновлено 05 липня 2020, 13:05
17890
13
5 головних україно-російських протистоянь в боксі
Boxing Scene. Олександр Усик і Марат Гассієв

Зустрічі українців проти росіян в рингу - це завжди холівар в інтернеті і принципове протистояння в рингу. Ми зібрали для вас найбільш пам’ятні  зустрічі наших боксерів проти росіян на профірингу.

Тарас Біденко - Микола Валуєв

Результат: перемога Валуєва за очками

У червні 2002 року Біденко провів всього три поєдинки, але вже в четвертому вийшов на досвідченого Миколу Валуєва, у якого рекорд на той момент був 28-0, а більшість поєдинків завершувалося достроково. Звичайно, рівень опозиції був досить посереднім, але досвід і кількість раундів не йшла ні в яке порівняння.

Тарас уже в четвертому поєдинку в профі погодився побитися всі дванадцять раундів проти величезного росіянина. На кону стояв пояс паназійського чемпіона за версією PABA, а сама зустріч проходила в Південній Кореї.

Незважаючи на недостатній досвід в профі, Біденко виглядав дуже добре. Крім нокдауну в восьмому раунді, всі інші епізоди і раунди були вкрай рівними, іноді з перевагою українця. У дванадцятому Тарас на ближній розбивав величезного суперника так, що того відчутно гойдало, але довести поєдинок до дострокової перемоги не вийшло.

У підсумку, Валуєву віддали перемогу за очками, але зал зустрів такий вердикт гулом.

Володимир Кличко - Олександр Повєткін

Результат: перемога Кличка одноголосним рішенням суддів

Цей поєдинок так чи інакше обговорювали до того моменту вже давно. Два олімпійські чемпіони, два крутих боксери. Володимир, що домінував до того моменту вже давно, і Олександр із поясом звичайного чемпіона за версією WBA, який претендував на чемпіонський бій. Та й просто протистояння України і Росії.

Безумовно, до Москви Кличко приїхав явним фаворитом. На кону були всі його пояси, а Повєткін, який на зважуванні нагадував пельмень, що розплився, не вселяв довіри. У підсумку, все закінчилося для росіянина навіть краще, ніж могло.

Володимир був відверто кращим. Частіше влучав джебом, відпрацьовував кожну секунду бою і кілька разів укладав важкі удари в голову суперника. Склалося враження, що додай ще трохи українець - і Повєткін точно був би нокаутований. Але в момент повного домінування, Володимир перестав набирати обороти і просто довів поєдинок до більш ніж впевненої перемоги за очками.

Ісмаїл Сіллах - Сергій Ковальов

Результат: перемога Ковальова нокаутом у другому раунді

Ісмаїл Сіллах - один з найталановитіших українських боксерів за весь час. У плані техніки і навичок у нього все відмінно, але головна проблема - вміння тримати удари. Якщо у нього виходило нейтралізувати опонента і не дати тому добре прикластися - перемога була в кишені. Але в зворотному випадку все оберталося так, як у бою з Ковальовим.

Сергій був на піку форми. Бив, як кувалдою, відмінно відпрацьовував на рефлексах. Саме цими двома навичками росіянин і скористався. Після першого нейтрального раунду, коли боксери просто придивлялися один до одного, настав другий і останній.

Ковальов зловив Сіллаха на протиході, вдаривши правим кросом і збивши українця з ніг. Ісмаїл піднявся, але в себе прийшов зовсім не до кінця. Для завершення поєдинку вистачило ще одній двійки - Сіллах впав обличчям вниз і ще довго не міг піднятися.

Олександр Усик - Мурат Гассієв

Результат: перемога Олександра Усика одноголосним рішенням суддів

Усик із Гассієвим повинні були зустрітися набагато раніше. Фінал Всесвітньої боксерської суперсерії кілька разів переносився. То через травму, то з організаційних питань. Усик заліковував пошкодження, потім команди не могли вирішити, де і коли боксувати. У підсумку, К2 Promotions і особисто українець вирішили, що будуть битися там, де вирішить WBSS, аби забрати всі пояси.

Російська сторона, що не дивно, розщедрилася на організацію фіналу. Шанси на перемогу проглядалися хороші. Так, Усик - крутий боксер, але до фіналу він дійшов не так впевнено, як Гассієв. Олександр спочатку побив, але все-таки не нокаутував Марко Хука, а потім всі дванадцять раундів боровся (іноді - в прямому сенсі) проти Майріса Брієдіса. Мурат же зробив все простіше - нокаут Кшиштофа Влодарчика в третьому раунді, нокаут Юнієра Дортікоса в дванадцятому раунді.

Усик розумів: щоб перемогти в Росії, йому потрібно влучати в три рази більше, і зробив це. Темп, швидкість, робота на ногах і невпинний рух Усика поставили Гассієва в глухий кут. Пізніше Мурат буде посилатися на травму руки, але бити і промахуватися раз по раз травма росіянину чомусь не заважала.

Українець пропустив усього один відчутний удар, вдало виплутавшись із цієї ситуації. У той час, як росіянин всі дванадцять раундів натикався на удари від бійця, який, в результаті, відібрав у нього пояс чемпіона світу і став першим абсолютом в історії України.

Олександр Гвоздик - Артур Бетербієв

Результат: перемога Бетербієва технічним нокаутом

Перед боєм Гвоздик кілька разів говорив про абсолют. Тобто, не про те, що точно ним стане - це не в стилі Олександра. А про те, що хоче боксувати тільки з кращими і досягати максимальних вершин. Багато згадували, що колись українець вже зустрічався з росіянином і пішов зі зламаним носом.

Насправді, той поєдинок у любителях не мав ніякого відношення до професіоналів. Бетербієв був досвідченим боксером, а Гвоздик тільки починав свій шлях. Він вийшов на бій з Артуром вже зі зламаним носом, вирішивши спробувати і подивитися, чи вийде. Дихати було важко, суперник виявився складним - тренера вирішили не ризикувати і зняли харків'янина. Ось і вся історія.

Спочатку бій в профі складався нормально. Гвоздик працював з дистанції, обстрілюючи суперника і не даючи тому зближуватися. Бетербієв, в основному, пропускав назустріч і йшов вперед, але без особливих успіхів. Головне досягнення Артура в перші раунди - тиск і робота по корпусу, через що в українця швидко закінчилися сили.

До десятого фінального раунду Гвоздик провів ще кілька непоганих раундів і навіть вів у суддівських записах, але загальне враження було далеким від позитивного. Бетербієв просто взяв «фізикою» і силою удару. Олександр не впав в нокаут від стовідсоткового нокаутера, а просто звалився без сил.

Хто б міг подумати, що той бій виявиться останнім в його кар'єрі.

Оцініть матеріал
(122)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ManUtd
Помню неистовый крик одичалого московского гея, который весь матч вымаливал: "Саша, кАнчай"
Бокс и Политика
Где тут можно дизлайк поставить? Бой Биденка против Валуева за не пойми что? И это одно из главных украино-российских противостояний? А Силлах оказывается "один из самых талантливых украинских боксеров за все время"? Серьезно? Это под чем нужно быть чтобы такой бред тут понаписать?
tsidyi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
K_Sarioglo@i.ua
Поединок Владимира с Поветкиным - это то что я хотел бы забыть от мира бокса. Не победу Владимира, а именно сам бой. Это ж просто жуть была - Владимир тыкал пару точных ударов и клинч - и так без конца. Хуже (и то не факт) был разве что бой Бартелеми-Истер.