Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 червня 2020, 01:19
50541
12

Єврокубкові розклади для українських клубів на сезон 2020/21

Що буде, якщо Кубок України виграє «Ворскла», і якщо виграє «Динамо»

| Оновлено 27 червня 2020, 01:19
50541
12
Єврокубкові розклади для українських клубів на сезон 2020/21
uefa.com

Після перемоги над «Маріуполем» в півфіналі Кубка України, «Ворскла» вийшла в фінал, де зіграє проти «Динамо». Це другий в історії вихід полтавської команди у вирішальний поєдинок за кришталевий приз. Перший раз «біло-зелені» пробилися у фінал Кубка України одинадцять років тому. У 2009 році «Ворскла» під керівництвом Миколи Павлова зустрілася в кубковому фіналі з «Шахтарем» - свіжоспеченим володарем Кубка УЄФА, і сенсаційно перемогла «гірників» 1:0. Завдяки тій кубковій вікторії «Ворскла» в новому єврокубковому сезоні зіграла в груповому раунді Ліги Європи.

Знову стартувати безпосередньо в групі Ліги Європи полтавська команда може і в сезоні 2020/2021. Але для цього їй потрібно виграти Кубок України. Обов'язково виграти. Якщо «Ворскла» після кубкового фіналу залишиться в ролі лише фіналіста турніру (тобто програє «Динамо»), в єврокубки в новому сезоні не потрапить (якщо, звичайно, не зможе потрапити в єврокубковий плей-оф УПЛ, тобто займе місце нижче восьмого).

Отже, якщо восьмого липня, в фіналі Кубка України, «Динамо» виявиться сильнішим за команду Юрія Максимова, при такому розкладі українська єврокубкова квота сезону 2020/2021 буде стандартною.


ФК Динамо

Тобто, чемпіон - «Шахтар» - напряму потрапляє в груповий етап Ліги чемпіонів. Команда, яка посіла друге місце, стартує з третього кваліфікаційного раунду чемпіонської Ліги. Але замість спарених матчів на цьому етапі - тобто вдома/на виїзді, буде зіграно тільки один поєдинок: господар поля визначиться за допомогою жереба. Лише в четвертому кваліфікаційному раунді ЛЧ - так званому раунді плей-оф - будуть зіграні два матчі (вдома і на виїзді). Якщо другим в підсумку виявиться «Динамо», то йому треба буде пройти двох суперників на шляху до основної сітки ЛЧ (якщо це буде будь-яка інша команда, ситуація не поміняється). Якщо киянам цього зробити не вдасться, вони безпосередньо потрапляють в груповий турнір Ліги Європи. Якщо ж кияни фінішують нижче другого рядка в табелі про ранги, вони потраплять безпосередньо в групу ЛЄ як володар національного Кубка.

При розкладі, коли команді Михайличенка вдасться виграти і Кубок, і срібні медалі, то безпосередньо в груповий етап Ліги Європи потрапить команда, що зайняла підсумкове третє місце. Ще два колективи отримають путівки в стикові раунди плей-оф ЛЄ. А саме: четверта команда в підсумковій таблиці і переможець єврокубкового плей-оф, в якому зустрінуться п'ята команда з восьмою, а шоста - з сьомою (ця стадія складатиметься з одного матчу - на полі команд, які зайняли вище підсумкове місце. Переможці зіграють в фіналі, що складається теж з одного поєдинку. І теж на полі команди, яка розташовується вище в турнірній таблиці). Четверта команда УПЛ стартує з третього раунду кваліфікації ЛЄ (два суперника), переможець єврокубкового плей-оф - з другого (до групового етапу потрібно пройти трьох суперників). Нововведення розіграшу кваліфайну ЛЄ сезону 2020/2021: абсолютно всі кваліфікаційні раунди, в тому числі і четвертий (раунд плей-оф) будуть проводитися у форматі одного матчу, господар якого визначиться жеребкуванням.


ФК Ворскла

Однак, якщо в фіналі Кубка України вдруге в своїй історії переможе «Ворскла», саме полтавці відправляться безпосередньо в груповий етап Ліги Європи. Наша квота в наступному розіграші Ліги чемпіонів від цього не зазнає ніяких змін (дивись вище), а от у другому за статусом турнірі - зазнає. В такому випадку ще одну пряму путівку в єврокубки отримає третя команда УПЛ, яка стартує з матчу третього кваліфайну. А ось третій «квиток» в Лігу Європи від нашої країни доведеться визначати знову в плей-оф, тільки на цей раз розіграють його три команди з верхньої шістки - четверта, п'ята і шоста плюс переможець другої шістки (сьома команда в таблиці). Стикові матчі будуть мати такий вигляд: четверта команда на своєму полі зіграє з сьомою, п'ята в рідних стінах - з шостою. Вирішальний матч буде проведено на полі більш рейтингового колективу.

Ну і, нарешті, ще один нюанс майбутнього євросезону. На статус переможця «нижньої» шістки претендує «Дніпро-1»: саме дніпряни на даний момент займають сьому позицію. Багато вболівальників (та й не вболівальники теж) асоціюють цю команду зі зниклим з нашої футбольної мапи «Дніпром». Точніше, з його колишнім власником Ігорем Коломойським. Як ви пам'ятаєте, «Дніпро» був позбавлений професіонального статусу через борги. І якби «Дніпро» знову повернувся в професіональний футбол, йому потрібно було б розрахуватися «по векселях», інакше УЄФА не допустив би його до змагань під своєю егідою.

Чи допустить Європейський футбольний Союз до єврокубків «Дніпро-1», якщо ця команда за спортивним принципом отримає таке право? За інформацією нашого добре обізнаного джерела в Будинку Футболу, станом на зараз УАФ планує видати «Дніпру-1» ліцензію на участь в єврокубках, якщо команда туди потрапить. Але, з іншого боку, зі слів нашого інсайдера, керівництво української футбольної асоціації перед тим, як видавати таку «візу» дніпрянам, має дуже ретельно все перевірити на предмет можливого ​​зв'язку між нинішнім «Дніпром» і тим, якого вже немає. Це для того, щоб вночі міцно спати. Бо, в іншому випадку, УЄФА може самостійно перевірити історію цього питання, і в разі, якщо знайдуться хоча б найменші зачіпки, тобто, зв'язок «Дніпра-1» з «Дніпром», єврокубкову ліцензію дніпрян нинішніх просто анулюють. А паралельно можуть серйозно покарати і УАФ. Аж до заборони на видачу подібних ліцензій.

Оцініть матеріал
(218)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 0
ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Что самое интересное в наших реалиях футбола сейчас кроме Шахтёра пофиг далее какой расклад по командам.Суть не измениться.
euro2012_za_2012euro
Хорошо бы Заря 2-е место, Десна 3-е, Динамо 4-е.
А кубок - победа Ворсклы.
Хочу по максимуму насладиться игрой Динамо в плей-офф за выход в плей-офф ЛЕ и собственно в матчах за попадание в группу ЛЕ.
TimurKhAI
"В 2009 году «Ворскла» под руководством Николая Павлова встретилась в кубковом финале с «Шахтером» - свежеиспеченным обладателем Кубка УЕФА, и сенсационно победила «горняков» 1:0. Благодаря той кубковой виктории «Ворскла» в новом еврокубковом сезоне сыграла в групповом раунде Лиги Европы."
-----------------------------------------------
Нет, не сыграла. Уступили дорогу Бенфике в последнем раунде квалификации.
Alexey Antonenko
Если сократить статью, то грубо говоря Динамо выигрывает кубок, победитель матча Александрия - Днепр попадает в ЛЕ?
Al Zolo
самый непонятный расклад с Днепром который вполне может взять путевкув стыках-по уму надоб заранее поговорить с УЕФА и если ответ будет отрицательный заменить Днепр другой командой
Макс Руденко
Треба перевірити, чи є в Дніпро-1 гроші Бені через офшори, чи немає. Решта все норм там.
А говорили про 3-тій якийсь турнір, чи це не з цього року ще?
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил