Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
24.06.2020 19:30 – FT 1 : 1
2 : 3 Серія пенальті Серія пенальті
Кубок України
| Оновлено 25 червня 2020, 14:29
19336
45

Ворскла в серії пенальті вирвала путівку в фінал Кубка України у Маріуполя

16-річний голкіпер Павло Ісенко відбив три удари з 11-тиметрової позначки

| Оновлено 25 червня 2020, 14:29
19336
45
Ворскла в серії пенальті вирвала путівку в фінал Кубка України у Маріуполя
ФК Маріуполь

У Маріуполі місцева команда Олександра Бабича боролася за вихід у фінал Кубка України з полтавською «Ворсклою», яка, на відміну від суперника, має не тільки досвід виступів у фіналі, але і виграла почесний трофей в сезоні 2008/09.

Обидва клуби не потребували мотивації, адже переможець Кубка отримає путівку в єврокубки, а з кваліфікацією в Лігу Європи через чемпіонат у обох команд виникають проблеми. Напередодні поєдинку команди синхронно перемогли своїх суперників в чемпіонаті: «азовці» розгромили «Львів» (3:0), а «ворскляни» обіграли «Дніпро-1» (2:0). Тому тренери виставили практично ті ж переможні склади, мінімальні зміни були вимушеними.

Олександр Бабич замість дискваліфікованого Федорчука виставив в опорну зону Данила Ігнатенка. А наставник «Ворскли» Юрій Максимов, який через дискваліфікацію дивився матч з трибун, повернув до складу Ігоря Пердуту і Вадима Сапая, що пропускали гру з дніпрянами в зв'язку з переборами жовтих карток.

На початку матчу активніше діяла «Ворскла». На 15-й хвилині Ібрагім Кане ледь не відкрив рахунок: після удару з-за меж штрафного м'яч пролетів поруч зі штангою. А ще через дві хвилини затята любителька відеоповторів Катерина Монзуль мала всі підстави призначити пенальті, коли Чурко потягнув за футболку Сапая і завалив візаві на газон. Але арбітри обділили увагою цей епізод.

До речі, про VAR. На стадіоні імені В. Бойка ця система використовувалася вперше. 11 днів тому «Маріуполь» та «Ворскла» проводили тут репетицію півфіналу Кубка в рамках 26-го туру чемпіонату УПЛ, але тоді відеоповтори використовувалися на більш цікавих матчах. Зараз же зірки зійшлися, і нововведення дісталося і до Маріуполя. А та зустріч завершилася внічию з рахунком 1:1. Але тоді першими відзначилися полтавці, а кубковий матч складався з точністю до навпаки.

На 36-й хвилині «Маріуполь» повів у рахунку. Горбунов змістився з лівого флангу в центр і пробив по воротах, завдяки невеликому рикошету м'яч знайшов ціль. Офсайду у Чурка, як спочатку могло здатися, не було. На перерву підопічні Бабича пішли з мінімальною перевагою, інтрига зберігалася.

На другий тайм «Ворскла» вийшла з чіткою установкою забивати, а тому раз по раз створювала моменти. «Маріуполь» же дозволив собі грати на контратаках, які були досить небезпечними. Все це дозволило другій половині гри за напруженням бути набагато гострішою за першу.

У складі гостей яскраво виділявся Кане. 20-річний малієць раз по раз вигравав єдиноборства у суперників, часом пробивав по воротах, проте для голу його індивідуальних дій було недостатньо. Потрібно було посилювати гру, але кадровий дефіцит не дозволяв це зробити якісно. Замість Кулача на поле довелося випускати 18-річного форварда Данила Кравчука.

Здавалося, що після відходу з поля Кулача шансів у гостей майже немає, але Руслан Степанюк в черговий раз став героєм матчу, заробивши на 79-й хвилині пенальті. Ібрагім Кане реалізував 11-метровий удар і тим самим зробив собі подарунок на день народження.

Піймавши кураж, Кане ледь не зробив дубль. Спочатку малієць з лінії штрафного закручував в кут, але м'яч пролетів в декількох сантиметрах від дев'ятки. А під завісу Ібрагім мав ще одну можливість забивати, коли партнер дальньою передачею вивів його один на один з голкіпером, але Гальчук врятував свою команду.

Очевидно, що «маріупольці» в кінці підсіли функціонально і лише відбивалися, а гравці «Ворскли» відчули приплив сил і намагалися вирвати перемогу в основний час. Але не склалося, гра затягнулася до овертаймів.

У додатковий час головним завданням команд було не пропустити, всі грали максимально акуратно, що позначилося на кількості моментів. Та й сили давно покинули гравців, вони важко пересувалися по полю. Складалося враження, що обидві команди згодні розіграти путівку в фінал у серії пенальті.

Саме з розрахунком на серію пенальті «Ворскла» на 120-й хвилині випустила 16-річного воротаря Павла Ісенка. Його зріст становить 192 сантиметри, що для такого юного віку досить багато.

І ставка тренерського штабу полтавчан спрацювала! Ісенко взяв три удари з п'яти, тоді як Гальчуку не забили тільки два гравці. 16-річний дебютант став героєм матчу і вивів свою команду у фінал Кубка України, де підопічні Юрія Максимова оскаржать трофей з київським «Динамо»!

Кубок України. Півфінал.

«Маріуполь» - «Ворскла» - 1:1 (по пенальті 2:3)

Горбунов (37) - Кане (80, з пенальті)

Серія пенальті: 0:1 - Пуцлін, 0:1 - Кулаков (воротар), 0:1 - Шехич (вище), 1:1 - Кащук, 1:2 - Кане, 2:2 - Полегенько, 2:3 - Скляр, Ігнатенко (воротар), 2:3 - Баєнко (воротар), 2:3 - Корнієнко (воротар).

Топалов (32), Тищенко (84), Биков (114) - Скляр (70), Ндіайє (79), Пуцлін (81), Чеснаков (87)

«Маріуполь»: Гальчук, Полегенько, Чоботенко, Яворський (Биков, 75), Корнієнко, Чурко (Кулаков, 69), Ігнатенко, Мішньов (Тищенко, 75), Горбунов (Дава, 56), Топалов (Кащук, 69), Фомін (Дудик, 112).

«Ворскла»: Різник (Ісенко, 120), Пердута, Чеснаков, Ндіайє (Баєнко, 80), Сапай, Скляр, Пуцлін, Ребенок (Шехіч, 76), Кулач (Кравчук, 59), Кане, Степанюк.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон імені В. Бойка (Маріуполь)

МАРІУПОЛЬ - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець
Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст
Футбол | 28 березня 2024, 09:16 10
Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст

Кевіном Келсі всерйоз цікавляться за океаном

Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією
Футбол | 27 березня 2024, 18:14 1
Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією

Михайло також зізнався, що вже втомився від камбеків і хоче вигравати більш упевнено

Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Спасибо мужики !Максимов снова доказал что он уникальный тренер.
8number
У Паши Исенко самый фееричный дебют из всех, что я видел! Круче старта для голкипера не придумаешь!
Мариуполь молодцы, но Ворскла хотела победить больше. С победой полтавчан! Заслуженно
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
babovoz
Браво Ворскла!!! Браво Максимов!!! Браво молодой вратарь!!! Талантище!!!!!
Андрій Івко
Далеко не каждый ведущий вратарь не может похвастаться тем, чем может похвастаться Исенко . Да такое раз в 100 лет случается, если не реже
Саша Яковенко
Захоплююча гра.
Пишаюсь Ворсклою.
SerjMakovey
Шедевральнй дебют у пацана.
Сделал фарм!
Андрій Івко
Вратарь Ворсклы опытный не по годам, чего только первый пенальти стоит
bolelschik
Боже, как же легко пацан в воротах развел игроков Мариуполя - то специально стал не по центру ворот, и было ясно, куда он будет бросаться, а бык из Мариуполя туда и пробил. То старлся уготдать, то играл по удару. Пробивающие так ничего и не поняли.
Aleks04
Фантастика! С победой Полтава
Vipfishman2
Блин, даже о блохастой псине в будке говорить не буду.,. То что сделал этот 16 летний парень - фантастика.,,Без всякого везения, на голом вратарской мастерстве, реагируя по удару - браво!!! Брависсимо, Павел Исенко!!! Невероятно !!!
Вова Чертрогатый
ТО что он сделал в первом отбитом пенале - я давно такого не видел... воротник с яйцами)
JV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JohnNeuman
Ну, видно что парень в контру нормально рубится.
axylinam
Молодцы Ворскла,а Максимов всегда вызывал симпатии и как игрок и как тренер
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
OKs100
Надеюсь, Исенко теперь станет регулярно выходить в основу.
Алексей Столетов
Бабич не Вернидуб, каждый год лепить команду "из того что было" не умеет. Отдельная уважуха Фомину. В его годы и быть главной угрозой впереди, и добросовестно отрабатывать в обороне... Ворскла выиграла по делу. Игра была интересной для своего уровня. Но против Динамо шансов почти нет.
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trollface
Полтава Поздравляю!