Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 25 червня 2020, 01:56
621
0

Авангард відібрав очки у Оболонь-Бровар після виходу з карантину

Голкіпер «пивоварів» відбив два пенальті під час поєдинку

| Оновлено 25 червня 2020, 01:56
621
0
Авангард відібрав очки у Оболонь-Бровар після виходу з карантину
ФК Оболонь-Бровар

Довгоочікуване повернення Першої ліги України з футболу до звичного продовження сезону відбулося з більше серйозним запізненням, ніж це було заплановано початковим календарем. Команди-учасниці другого за рангом змагання країни не проводили офіційних поєдинків з кінця листопада 2019-го року, а добою раніше цей показник перетнув цифру, що розбурхує розум – сім місяців без повноцінного футболу. І все ж, незважаючи на всі труднощі і ризики глобальної зупинки змагань, двадцятому туру сезону 2019/20 було дано початок.

Одним з поєдинків став матч на полі столичного стадіону «Оболонь-Арена», де господарі в особі «Оболонь-Бровар» зустрічалися з «Авангардом» з Краматорська. Об'єднуючим фактором для обох команд став у цей вечір той факт, що і колектив Олега Мазуренка, і підопічні Олександра Косевича, у рівній мірі могли будувати плани щодо потрапляння в Прем'єр-лігу на наступний сезон. Обстановка в турнірній таблиці Першої ліги перед зимовою паузою, з якої команди вийшли тільки в кінці першого місяця літа, була напружена настільки, що на підвищення в класі з упевненістю могли претендувати відразу вісім команд. Саме тому рішення достроково завершити змагання викликало стільки дискусій.

Якщо вірити повідомленням прес-служби «Авангарду», то команда з Краматорська приступила до тренувань тільки в той момент, коли був отримано остаточне рішення відновлювати сезон. З цього випливає, що у колективу Косевича було від сили пара тижнів для відновлення кондицій. І навіть у таких умовах гості виглядали значно сильнішими за суперників на перших хвилинах. Володіння Федорівського були обкладені стандартами, але загострення після їхнього виконання довго не виникало. Коли ж «Авангард» вирішив зайти в штрафну через прості подачі з флангів, то оборона «пивоварів» дала перший серйозний збій. Голкіпер не пішов на перехоплення навісу Сухарова, в результаті чого Лобов спокійно розстрілював Федорівського головою.

Продовжувати чинити тиск команда Косевича не стала. Замість цього, «Авангард» звично відійшов в оборону, у підсумку чого й у їхніх володіннях стали з'являтися моменти для «Оболоні-Бровар». Проте впевнена гра від голкіпера Денчука на лінії і на виходах на перехоплення не дозволяла господарям розраховувати на успіх.

Але куди вже там голкіперу гостей до його візаві на протилежній половині поля в цій зустрічі! Фантастичне чуття під час пробиття «Авангардом» пенальті дозволило Назарію Федорівському двічі відбити удари по центру воріт з «точки»: від Нехтія і Собка. Не під стать було команді такого успішного голкіпера не спробувати відігратися. Мірошник притримав за футболку Кірієнка під час подачі з лівого флангу, а Слободян з пенальті пробив під ліву штангу! Темп гри під її завісу не виглядав свіжим. Все ж таки, грати перший матч за сім місяців – це вкрай непросте завдання.

У наступному турі «Оболонь-Бровар» повинна зіграти в гостях у луцької «Волині», а краматорський «Авангард» на своєму полі прийматиме «Кремінь» з Кременчука.

Перша ліга України. 20-й тур.

Оболонь-Бровар – Авангард – 1:1

Слободян, 78 – Лобов, 27

На 48-й хвилині Владислав Нехтій не забив пенальті (воротар).

На 90-й хвилині Віталій Собко (Авангард) не забив пенальті (воротар).


 Голіков, 14, Безуглий, 17, Батальский, 51, Федорівський, 89 – Воробєй, 43, Матяж, 54, Мірошник, 78

Оболонь-Бровар: Федорівський – Голіков, Коваленко, Безуглий, Майданевич (Прокопенко, 90) – Корнєв – Гуськов (Гутті, 55), Валєєв (Бровченко, 69), Слободян, Мединський (Ковбаса, 80) – Батальський.

Авангард: Денчук – Воробєй (Дедяєв, 65), Мірошник, Савін (Собко, 69), Сухаров – Сеницький – Матяж (Мурза, 87), Полюлях, Лобов, Нехтій (Цибульник, 90+2) – Кірієнко.

Арбітр: Ігор Сташук (Чернігів)

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ)

ОБОЛОНЬ-БРОВАР-АВАНГАРД. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кроки Ароки – широкі. Що треба знати про відкриття Прімейри останніх років
Футбол | 26 квітня 2024, 13:15 1
Кроки Ароки – широкі. Що треба знати про відкриття Прімейри останніх років

Олексій Рижков – про португальський клуб, який останнім часом пристойно прогресує

Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон
Футбол | 25 квітня 2024, 18:34 10
Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон

Екстренер «Динамо» розхвалив Володимира Бражка

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.