Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 червня 2020, 15:03
451
4

Тарас СТЕПАНЕНКО: «Кожне чемпіонство — особливе»

За золотими медалями стоїть важка праця, стверджує хавбек «Шахтаря»

| Оновлено 22 червня 2020, 15:03
451
4
Тарас СТЕПАНЕНКО: «Кожне чемпіонство — особливе»
ФК Шахтар Донецьк. Тарас Степаненко

Півзахисник «Шахтаря» Тарас Степаненкощодо чемпіонських емоцій, новацій Луїша Каштру й планів на літо.

– Ще ніхто в історії українського футболу не брав титул за п’ять турів до кінця сезону. Чи можна сказати, що це найлегше чемпіонство «Шахтаря»?
– Тільки здається, що легко. Проте за цим стоїть щоденна рутинна праця, а коли ти домагаєшся результату, дуже приємно. Ми здійснили велику роботу, серйозно ставились до кожного матчу й намагалися не втрачати очок. Наша команда виграла очні зустрічі з конкурентами і заслужено стала чемпіоном.

– Чи відрізняється смак першого чемпіонського шампанського від сьогоднішнього, вже восьмого для тебе?
– Ні, шампанське однакове – брют. Але, зрозуміло, що коли ми прийшли до «Шахтаря», то перше чемпіонство спричинило позамежні емоції. А коли починаєш постійно вигравати, то це вже стає традицією, яку не хочеться порушувати. Кожне чемпіонство — особливе. За кожним титулом стоїть величезна праця протягом усього року, й усі ці вісім чемпіонств були вистраждані потом і кров’ю.

– З «Олександрією» теж видався непростий матч?
– Так, напевно, ми самі собі створили такі умови: ніби цілковито контролювали ситуацію після першого гола, однак потім розслабились, почали віддавати багато неточних передач і дозволили суперникові відчути гру. Але коли ми пропускаємо, то починаємо серйозніше ставитися до матчу, діяти більш суворо на всіх позиціях. Тому добре, що вдалося забити два м’ячі та вирвати перемогу. Хоча завжди є бажання не доводити до такого й вигравати впевнено.

– Минув рік роботи Луїша Каштру. Ми бачимо, що команда вже грає за іншою тактичною схемою, а які зміни протягом цього часу ви бачите самі, всередині колективу?
– Містер Каштру дає більше свободи футболістам. Певно, що кожен повинен знати, що йому робити на полі, проте немає такого, що ти мусиш виконувати лише якісь строго визначені функції. Надто в атаці він схвалює свободу, креативність. І це дає плоди: гравець знає, що він може зміститися, наприклад, із флангу до середини поля або навпаки. При цьому кожному відомо, що йому слід робити, і всі відпрацьовують як у нападі, так і в обороні. Також ми бачимо, що є гарний резерв: хлопці, які виходять на заміну, не бояться брати на себе ініціативу й забезпечують багато користі. Це чудово, коли завжди є ким замінити футболістів основи і це не позначається на діях команди.

– Чи матиме команда відпустку цього літа?
– Коли відверто, не знаю. Зараз поки що нам дали вихідні. У принципі, вже в серпні поновлюється Ліга Європи, і наш тренерський штаб має план, як підготувати нас до цього. Можливо, що досвідченішим футболістам, тим, хто більше грав у сезоні, дадуть якісь зайві дні відпочинку. А взагалі чемпіонат завершується 19 липня, тому там буде максимум два-три вільні дні, а потім почнемо готуватися до Ліги Європи.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
PUTINHUILO
Постоянное - (хоть и с разными исполнителями:
провокации и симуляции
безнаказанные удары локтями
PUTINHUILO
«Каждое чемпионство — особенное»
Да,каждый раз что-то новенькое...То Бакс,то Шевцов..теперь Монзуль с VAR...
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил