Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 22 червня 2020, 01:29
1050
0

Евертон відстояв безгольову нічию в дербі з Ліверпулем

Колектив Юргена Клоппа не може забити на «Гудісон Парк» вже три матчі поспіль

| Оновлено 22 червня 2020, 01:29
1050
0
Евертон відстояв безгольову нічию в дербі з Ліверпулем
twitter.com/LivEchoLFC

Уже в першому турі англійської Прем'єр-ліги після повернення найбільш популярного футбольного чемпіонату на телеекрани мало місце знакове протистояння. На поле стадіону «Гудісон Парк» знову порушувалося питання про поділ сфер впливу всередині міста Ліверпуль між «Евертоном» Карло Анчелотті і, власне, «Ліверпулем» Юргена Клоппа.

Якби звітна гра проходила згідно з початковим календарем, то можна було б перед її початком констатувати повну психологічну перевагу «червоних» над принциповим суперником. І хоча колектив Клоппа тодішнього періоду явно втратив тонус на всіх фронтах, про що говорили три поразки в чотирьох попередніх матчах, проте ситуація всередині досить кризового в цьому сезоні «Евертона» дозволяла не звертати уваги на фактор невдалих результатів.

До честі «ірисок», грати їм доводилося з досить іменитими опонентами в особі «Челсі», «Арсеналу» і «Манчестер Юнайтед», а матч з «Ліверпулем», який прагне до чемпіонства, повинен був замкнути ланцюжок важких зустрічей. Однак COVID-19 переплутав усі початкові розрахунки, і ніхто з експертів не взявся б точно стверджувати, яка з команд краще зуміє повернутися в сезон після трьох місяців без офіційних поєдинків.

Досить прісна гра за ходом усієї зустрічі була цілком очікуваною, однак навряд чи можна було розраховувати небайдужому вболівальнику на лічену кількість дійсно небезпечних моментів. «Евертон» почав у бойовому стилі з відбитого Аліссоном небезпечного удару Рішарлісона, але потім опустився до оборони. Колектив Клоппа теж постарався не залишитися осторонь від можливості нав'язати свою гру, але якісну можливість для голу так і не створив, зосередившись на контролі.

У неспішному плині подій дивною здавався навіть хвилинна перерва посеред кожного з таймів на водопій для футболістів. А вже тим більше дивно виглядало пошкодження задньої поверхні стегна, яке примудрився отримати Джеймс Мілнер ще до перерви. Лівий захисник був замінений на номінально центрального оборонця Гомеса, через що гості втратили одного з можливих векторів для своїх атак.

Після перерви Клопп поміняв ще й Мінаміно, який невдало виступив, на Окслейд-Чемберлена, але англієць і близько не наблизився до того свого рівня, з яким команди йшли на вимушену паузу. Без Салаха на полі й без ініціативи в атаці від завжди активного Мане, «Ліверпулю» складно було пройти крізь щільні ряди оборони, які підготували суперникам Анчелотті та його підопічні.

Основні події поєдинку змусили себе чекати до останніх десяти хвилин основного часу. І тут уже «іриски» відірвалися по повній. Влучання у стійку від Девіса завершувало атаку «Евертона», в якій Аліссон потягнув удар п'ятою з близької дистанції від Калверт-Льюіна. Той самий форвард хвилиною пізніше не зміг замкнути навіс з лівого флангу ударом головою з кількох метрів до воріт, а потім і Рішарлісон не став ділитися з ним м'ячем, змусивши голкіпера суперників потрудитися при відбитті удару від лівого кута воротарського. Кожен момент – вірний шанс для голу, проте господарі так і не змогли схилити ситуацію на футбольному полі в свою користь. «Червоні» все ще не чемпіони.

У наступному турі «Евертону» належить зіграти в гостях у «Норвіча», а «Ліверпуль» на своєму полі прийматиме «Кристал Пелас».

Англійская Прем’єр-ліга. 30-й тур.

Евертон – Ліверпуль – 0:0

 Кін, 41,  Дінь, 62 – Мілнер, 20, Орігі, 85

Евертон: Пікфорд – Дінь, Кін, Холгейт, Коулмен – Івобі (Бернард, 87), Девіс, Гомес, Гордон (Сігурдссон, 60) – Калверт-Льюін (Кін, 90+3), Рішарлісон.

Ліверпуль: Аліссон – Мілнер (Гомес, 42), Матіп (Ловрен, 73), Ван Дейк, Александер-Арнольд – Кейта (Вейналдум, 65), Фабіньо, Хендерсон – Мане, Фірміно (Орігі, 65), Мінаміно (Окслейд-Чемберлен, 46).

Арбітр: Майкл Дін (район Уіррал, Англія).

Стадіон: Гудісон Парк (Ліверпуль, Англія).

Удари (у площину): 9 (3) – 10 (3)
Кутові: 1 – 6
Оффсайди: 2 – 1.

ЕВЕРТОН-ЛІВЕРПУЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Ілля Береза
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 04:39 1
«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі

Даніель Коллінс у двох сетах розгромила Катерину Александрову у півфіналі змагань

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.