Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 червня 2020, 15:45
22723
17

Луїш КАШТРУ: «Ми граємо з Вольфсбургом в Німеччині – я не згоден»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про завоювання дострокового чемпіонства

| Оновлено 21 червня 2020, 15:45
22723
17
Луїш КАШТРУ: «Ми граємо з Вольфсбургом в Німеччині – я не згоден»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про завоювання дострокового чемпіонства, результативні виходи на заміну Тете і Коноплянки в матчі проти «Олександрії» (3:2), а також цілі на Лігу Європи:

– З самого першого дня тут ми будували наш успішний шлях з головною метою – заробити титул. Сьогодні ми змогли це зробити. Хто бачить в турнірній таблиці 16 очок переваги, може подумати, що було просто. Але ніхто нам нічого не дарував – цього добилися ми своєю роботою, віддачею, амбіціями і повагою один до одного. Було дуже багато днів роботи однією сім'єю, щоб заробити титул. А зараз є відчуття виконаного обов'язку. Ми раді бачити навколо себе щасливими наших уболівальників, персонал команди, адміністрацію, президента і, звичайно ж, тренерський штаб. Сім'я «Шахтаря» щаслива! Ми додали ще один титул такому чудовому клубу.

– Після цього матчу «Шахтар» вже може не думати про чемпіонство – тільки про Лігу Європи. Як вам її формат? Чи справедливо, що ігри проводитимуться в Німеччині? І як «Шахтар» підійде до Ліги Європи?

– Хто знає нас і характер наших гравців, прекрасно розуміє, що для нас чемпіонат ще не закінчився. Зараз ми радіємо, це абсолютно нормально. Але на нас все одно лежить відповідальність. Потрібно закінчити наш шлях в чемпіонаті і підійти в найкращих кондиціях до матчу Ліги Європи. Ми граємо з «Вольфсбургом» в Німеччині – я не згоден. Якщо є умови грати тут чемпіонат... Ми перший поєдинок в Німеччині вже провели – другий повинен бути в Україні. Формат, де в чвертьфіналі і далі по одній грі? В принципі, в сьогоднішніх реаліях прийняте УЄФА рішення по Лізі Європи є коректним.

– З перемогою. Що ви сказали Тете, коли він виходив на заміну, і Коноплянці? Вони стали героями матчу. І чи можна сказати, що сьогодні лава запасних була кращою, ніж основний склад?

– Коли я дивлюся на список своїх футболістів, мені завжди дуже складно вибирати стартовий склад. Компетентність і конкуренція в нашій команді відчувається щодня, протягом усього робочого тижня. Я відчуваю, що все готові. Хлопці знають: грають вони п'ять-десять хвилин чи годину, я завжди чекаю від них найкращої віддачі. Так само і в матчі: я завжди вірю в них і в те, що вони можуть вирішити на поле проблеми, які перед ними стоять. Ми випустили Коноплянку, щоб дати більше глибини на лівому фланзі і збільшити якість подач в останній третині, тому що це футболіст, який звик в ній грати. Коли випускали Тете, знали, що у нього є чудова можливість завершення атак і найкраща подача, що він міг вирішити результат матчу в деяких епізодах. Знали, що так у нас більше можливостей забити гол. Дуже часто ми про це думаємо, але іноді на практиці все виходить не так добре. У цьому випадку все вийшло. Однак зараз я хочу похвалити роботу всієї команди, тому що ми перевернули результат, і не намагатися вибирати якогось певного героя. Героями були всі футболісти нашої команди.

– Два матчі поспіль зліва в захисті «Шахтаря» виходить Сіпріано, і сьогодні він відзначився результативною передачею. Можна вважати, що це остаточний вибір на даній позиції і він збережеться до Ліги Європи, чи ще будуть пробуватися Болбат, Матвієнко і, можливо, Коноплянка?

– Ніхто ще не завоював місця на певну позицію. Всі хлопці щодня працюють протягом тижня, щоб потрапити в стартовий склад. Зараз я зробив ставку на Сіпріано. Це футболіст, який працює на позиції «п'ятірки» протягом усього сезону, і інші хлопці також можуть виступати на місці лівого захисника. Хто працював краще весь тиждень, того я і ставлю.

Відео прес-конференції (дивитися з 25-ї хвилини)

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця АПЛ після перемог Ман Сіті та Челсі, поразок Ліверпуля та Арсенала
Футбол | 16 квітня 2024, 12:00 8
Таблиця АПЛ після перемог Ман Сіті та Челсі, поразок Ліверпуля та Арсенала

13–15 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Знову чотири на Вестфалені. Боруссія Д вийшла до півфіналу ЛЧ
Футбол | 16 квітня 2024, 23:57 17
Знову чотири на Вестфалені. Боруссія Д вийшла до півфіналу ЛЧ

Команда Едіна Терзича двічі на власному полі перевертала хід двоматчевої дуелі проти «Атлетіко»

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
кроты в хорошей форме-потому должны проходить волков
dedpixto
по-моему, Павелко ляпнул, не разобравшись: в Германии будут играть групповой турнир Лиги Европы те, кто туда войдут - в том числе и "Шахтёр", если выиграет у "Вольфсбурга" НА СВОЁМ ПОЛЕ; те команды (кажется, это две пары), которые не успели сыграть первый матч, будут играть один матч на нейтральном поле, а те, которые успели - на втором поле.
dima.krot
Я всеми копытами вверх, если Динамо в ЛЕ хорошо сыграет и выйдет в 1/8 финала!!! Буду болеть, штоб меня йооп вашу нихай трыщ тырыдыщ!!!!! Но пока там играет Шахта. Ну чо, вам плохо или што?
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dima.krot
Вы че, уху ели? Кому колорады навредили?
Кто болеет за них в ЛЕ? Или мало они для вас сыграли?
nicksaf
Будет играть где скажут.
Andre Petlyra
Кто тебя спрашивает старче
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
stopor2016
Звони Ренату !
zzg77
Не согласен - на выход!
DK1961
Юзовка - чемпион. Я не согласен
DKTheBest2
Можна звернутися до УЕФА з заявою, що це расизм по-відношенню до ШД, поставити Тайсона на одно коліно з витягнутою до гори рукою і сльзами на очах.
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил