Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 22 сiчня 2024, 23:29
22119
9

Бон джорно, серія А!

Sport.ua спільно з Parimatch підготував путівник для бажаючих поринути в італійський футбол

| Оновлено 22 сiчня 2024, 23:29
22119
9
Бон джорно, серія А!
Parimatch

Сезон в Італії повернувся півфіналами та фіналом Кубка Італії, який в цю середу завоював «Наполі».

20 червня після коронавірусної паузи повертається серія А. З усіх чемпіонатів «великої п'ятірки» саме італійський - найбільш інтригуючий. До того ж, саме там виступає зараз один з двох китів сучасного футболу. Так що поспішайте побачити. Але для початку розставимо акценти і розкладемо все і всіх по поличках.

«Брешія»

На кого дивитися: головний діамант безпросвітного аутсайдера - півзахисник Тоналі. 20-річний універсал - вже стабільний гравець не тільки «Брешії», але і національної збірної Італії. Цей хлопець однаково вправно може зіграти як флангах, так і в центрі поля. Його «коронка» - прекрасне бачення поля, вміння віддати пас метрів на сорок. У наступному сезоні він напевно змінить клуб. Його пріоритет - «Інтер» або «Юве». Був ще один яскравий гравець в команді - відомий Балотеллі, але його рішенням керівництва клубу відсторонили від тренувань. Та й від команди теж.


Твіттер Брешія. Тоналі

Ностальгія: в команді починали майбутні чемпіони світу - 1982 і 2006 років - Альтобеллі і Тоні, грав юний Пірло. Але головне надбання клубу - Роберто Баджо. «Божественний хвостик» на початку двохтисячних провів за «Брешію» понад сотню матчів, в яких забив 46 м'ячів. Десятий номер, під яким виступав в «Брешії» один з найвідоміших італійських гравців, закріплений за ним навічно.

Наші: на початку дев'яностих «Брешію» тренував майбутній багаторічний наставник «Шахтаря» Мірча Луческу. Під керівництвом румуна команда мала славу непростого середняка. У той час під керівництвом Луческу виступав і майбутній капітан «Шахтаря» Матузалем.

Перспективи: зірок з небес команда ніколи не хапала, вкорінившись в свідомості уболівальників італійського футболу, як команда-ліфт, що балансує між серіями А і В. Навряд чи уникне пониження у класі і на цей раз, адже до зони «порятунку» - цілих дев'ять очок. Але кров іншим ще попсує.

Чи є у явного аутсайдера - «Брешія» шанс взяти очки у Флоренції? Parimatch дає на «Фіорентину» непоганий кеф - 1.53.

СПАЛ

На кого дивитися: одна з найбільш колоритних особистостей - голкіпер Етріт Беріша. Основний воротар збірної Албанії належить «Аталанті», а за СПАЛ виступає на правах оренди. Виступає непогано, але один в полі не воїн.


Твіттер СПАЛа. Етріт Беріша

Ностальгія: «Спортивне товариство мистецтва і праці» - саме так перекладається з італійської дивна абревіатура СПАЛ, дало путівку в життя юному Фабіо Капелло. Майбутній тріумфатор Ліги чемпіонів у складі «Мілана» провів в команді з Феррари три сезони. А ще в цьому клубі починав тренер Макс Аллегрі. Правда, починав не дуже: під його керівництвом СПАЛ зайняв лише 9 місце в серії С.

Перспективи: не дуже райдужні. Команда на момент рестарту менше всіх забила в серії А, багато пропускає, в активі лише п'ять перемог. Від пониження в класі її може врятувати лише диво.

СПАЛ від пониження в класі може врятувати лише диво. Перемога над «Кальярі» за 2.75 - може стати першим кроком до порятунку

«Лечче»

На кого дивитися: взимку був орендований у «Удінезе» півзахисник Антонін Барак. Термін угоди - до кінця нинішнього сезону. Чеський універсал - найдорожчий футболіст «Лечче» (його трансферна вартість - 8 млн євро). Біда тільки, що він прямий конкурент за місце в основі нашого Шахова.

Ностальгія: в Лечче народився і починав свою блискучу кар'єру в однойменному клубі Антоніо Конте, майбутній переможець Ліги чемпіонів у складі «Юве», а потім тренер «бьянконері» і збірної Італії. Правда, особливих вершин з «Лечче» футболіст Конте не досяг.

Наші: «Чи вилікує «Лечче» Сергій Ателькін»? З таким заголовком в кінці дев'яностих вийшла одна наша спортивна газета, акцентуючи на тому, що український форвард був головною надією «червоно-жовтих» у атаці. Не вилікував. Зараз «вовків» «лікує» ще один українець - Євген Шахов, який в основний склад потрапляє не завжди.


Твіттер Лечче. Эвген Шахов

Перспективи: дуже навіть може бути, що «Лечче» вдасться зберегти елітну прописку: поки що у команди Ліверані очкова рівність з «Дженоа», який займає рятівне 17 місце. Так що вся боротьба за порятунок ще попереду.

«Дженоа»

На кого дивитися: незважаючи на непоказне 17 місце, в складі команди досить багато відомих виконавців: голкіпер Перин, центрбеки Ромеро і Сапата, опорник Шьоне, захисник Кришито, атакуючий півзахисник Пандєв. Чого вони тоді так невдало виступають? Може, справа в Ніколе (тренері, тобто)?

Ностальгія: «грифони» - беззастережно найкраща команда Італії. Правда, такий стан речей був давно, в кінці дев'яностих років позаминулого (!) століття. Тоді генуезці виграли три стартові чемпіонати Італії. Пропустивши один сезон, вони знову тричі поспіль «озолотилися» в серії А. З тих пір про подібні регалії не доводиться навіть мріяти.

Наші: після київського «Динамо» і «Мілана» в «Дженоа» догравав грузинський захисник Каха Каладзе. В один час з Кахабером грав майбутній київський динамівець Велозу.


Твіттер Дженоа. Мігель Велозу

Перспективи: врятувати нинішній сезон ще можна. Але не більше того: команда не має фірмового почерку, багато пропускає, мало забиває, тому і бореться лише за виживання.

«Сампдорія»

На кого дивитися: Маноло Габбьядіні і Фабіо Квальярелла - дві брили «Сампи», її головна атакуюча міць. Але справжня легенда клубу - тренер Раньєрі. Дон Клаудіо хоч і йде вже з «ярмарки», але напевно захоче піти по-італійськи. Тобто, красиво.

Ностальгія: і другий генуезький клуб свого часу був найкращим в Італії. Свого часу - це 1991 рік: саме тоді «Сампа» вперше і востаннє у своїй історії виграла скудетто. А за рік до цього виграла Кубок кубків, а через рік - поступилася у фіналі Ліги чемпіонів «Барсі». Ту знамениту команду очолював гуру Бошков, а в її складі виступали такі зірки, як Віаллі і Манчіні.

Наші: повноправним чемпіоном Італії в складі «Сампдорії» став і наш Олексій Михайличенко, який перейшов в команду з київського «Динамо». Однак закріпитися в команді він не зумів - провів лише один сезон.


Твіттер Сампдорії. Олексій Михайличенко

Перспективи: не та нині «Дорія», не та. Але ресурсів для того, щоб утримати елітний статус, у генуезців повинно вистачити.

Інтер на Джузеппе Меацца в поєдинку з Сампою явний фаворит. Але X2 за 3.20 виглядають вельми привабливо

«Торіно»

На кого дивитися: в команді достатньо відомих персон. Один Сімоне Дзадза чого вартий. Але головна зірка «биків» - центральний нападник Андреа Белотті, якого оцінюють в понад 35 млн євро.


Твіттер Торіно. Андреа Белотті

Ностальгія: в сорокових роках минулого століття - беззастережно найкраща команда Італії. А може, і всієї Європи. «Торіно» тоді ставав п'ять разів поспіль чемпіоном серії А. Команда-мрія розбилася в авіакатастрофі 1949 року. Від тії трагедії «бики» до сих пір так і не оклигали.

Наші: український захисник Василь Прийма в жовтні 2015-го підписав контракт з «Торіно», але його кар'єра в Італії не задалася. Два сезони в команді провів і майбутній форвард «Шахтаря» Крістіано Лукареллі.

Перспективи: дуже багато поразок - 14, мало забитих м'ячів - 28. Далі навряд чи щось зміниться. Але з еліти не вилетять.

Торіно програв останні 6 (!) матчів в чемпіонаті. На те, що «бордові» не поступляться вдома Пармі коефіцієнт 1.33

«Удінезе»

На кого дивитися: найбільш затребуваний на даний момент гравець фріульців - атакуючий півзахисник Родріго Де Пауль. На 26-річного гравця атаки є попит, але потенційних покупців відлякує висока ціна - понад 20 млн євро.


Твіттер Удінезе. Родріго Де Пауль

Ностальгія: чемпіон світу-2006 у складі збірної Італії Яквінта представляв саме «Удінезе». А ще у фріульському клубі виблискували Біргофф, Дзофф, Ді Натале, Ханданович. Але найбільш знаковий гравець для «Удінезе» - бразилець Зіко, який виступав в середині вісімдесятих років минулого століття.

Перспективи: менше за «зебр» забивав лише СПАЛ, але фріульці досить непогані в обороні власних воріт (пропустили на рівні «Наполі», що йде шостим). Прописку продовжать, але на більше не замахнуться.

«Фіорентина»

На кого дивитися: Федеріко К'єза - пристрасть і талант нинішньої флорентійської команди, її головний діамант і актив. Але найтитулованішим і найавторитетнішим гравцем «фіалок» є, безумовно, нестаріючий 37-річний Франк Рібері.


ФК Фіорентина. Федеріко К'єза

Ностальгія: на «Артеміо Франкі» починав свій великий і славний шлях Роберто Баджо. Але найбільш знаковою фігурою для «фіалок» став незабутній аргентинець Батістута, який вирізнявся в команді в 90-х.

Наші: український атакуючий півзахисник Олександр Яковенко в 2013-му переходив в «Фіорентину» в статусі зірки «Андерлехта». Але заграти в команді не зумів: всього три матчі за майже три роки.

Перспективи: команда з хорошим підбором виконавців і відмінним, навіть за мірками італійських грандів, бюджетом. Але нинішній сезон - однозначно в мінус: не вилетять, але й боротися вже нема за що.

«Кальярі»

На кого дивитися: за «острів'ян» виступає син головного тренера мадридського «Атлетіко» Дієго Сімеоне - Джованні. Виступає непогано: грає в основі, часто відзначається забитими м'ячами і асистами. Але його контракт належить «Фіорентині», так що після закінчення нинішнього сезону він, швидше за все, повернеться на «Артеміо Франкі».


ФК Кальярі. Джованні Сімеоне

Ностальгія: «острів'яни» один-єдиний раз ставали чемпіонами Італії. Сталася ця знаменна подія в уже далекому 1970 році. Тоді «Кальярі» програв лише два матчі в сезоні. Кращим гравцем тієї команди був Луїджі Ріва, за яким в клубі назавжди закріпили 11-й номер.

Наші: після багаторічної кар'єри в «Шахтарі» екс-капітан «гірників» Даріо Срна один рік провів у «Кальярі». Той рік став для хорватського футболіста останнім в якості діючого гравця. Після він повернувся в «Шахтар» вже як тренер.

Перспективи: впевнений середняк серії А: багато пропускає, але ще більше забиває. В середині турнірної таблиці, мабуть, і закінчить поточний сезон.

«Сассуоло»

На кого дивитися: добротна команда, яка прагне грати в тотальний футбол. Зірок першої величини в ній практично немає. Головна її зірка - на тренерському містку: Роберто Де Дзербі вже давненько називають головним італійський новатором «нової хвилі». Рівень своєї команди він вже переріс. Але поки що тримається.

Ностальгія: кого сміливо можна називати італійським «ноунеймом», так це саме «Сассуоло». Команда проводить лише сьомий сезон в еліті, і вищим її досягненням є шосте місце в 2016-му, яке було оцінено, як неймовірна сенсація.

Перспективи: чужого не візьме, але і свого не упустить. Загалом, типовий середняк. Але не без амбіцій.

«Болонья»

На кого дивитися: головне диво нинішньої «Болоньї» - не на футбольному полі, а на тренерській лаві. Очолює «червоно-синіх» легендарний сербський екс-футболіст, а нині тренер Михайлович. Синіша відомий не тільки профільними перемогами: недавно він переміг лейкемію.


Твіттер Болоньї. Сініша Михайлович

Ностальгія: в кінці тридцятих років минулого століття - найкращий клуб країни. Однак головні успіхи «Болоньї» там і залишилися - в глушині минулого століття. Але сім чемпіонських титулів роблять цей клуб одним з найбільш шанованих в Італії.

Перспективи: команда-загадка: може «влетіти» аутсайдеру, а може перемогти і фаворита. Навряд чи щось суттєво зміниться і після рестарту сезону.

«Парма»

На кого дивитися: колишній «фантазіста» лондонського «Арсеналу» і «Роми» Жервіньо після відходу в чемпіонат Китаю пропав з радарів. Здавалося, назавжди. Але влітку 2018-го він несподівано з'явився в «Пармі». Щоб знову закохати в себе футбольну Італію.


goal.com. Жервіньо

Ностальгія: попелюшка, що стала справжньою принцесою. Периферійна команда гриміла в середині-кінці дев'яностих років минулого століття. За цей період в активі «хрестоносців» два Кубки УЄФА, один Кубок володарів кубків і три Кубки Італії. А імена які були: Креспо, К'єза, Верон, Буффон, Тюрам...

Наші: якщо і не золоту, то як мінімум позолочену сторінку в історії клубу написав майбутній тренер донецького «Шахтаря» Скала: під керівництвом дона Невіо «жовто-сині» здобули свої головні перемоги.

Перспективи: порівну перемог і поразок - по десять, приблизно однакова кількість забитих і пропущених м'ячів (32 - 31). Середняк, яким він має бути. Але дуже зубастий.

«Верона»

На кого дивитися: сила нинішньої «Верони» - в її захисті. Головна зірка оборони колективу - 20-річний вихованець клубу Мараш Кумбулла. Гравець збірної Албанії навряд чи довго затримається в «Вероні», тому поспішайте бачити.

Ностальгія: в 1985 році «Верона» виграла чемпіонат Італії. Перші скрипки в тій фантастичній команді грали легіонери: німецький півзахисник Брігель і данський нападник Елькьяєр-Ларсен. Подібного успіху «мастіфи» більше не бачили, зосередившись в подальшому на боротьбі за виживання.

Перспективи: команда забиває небагато (на рівні «Сампи»), але пропускає дуже мало (на чемпіонському рівні «Юве» і «Інтера»). З таким захистом «Верона» здатна боротися навіть за «зону Ліги Європи».

Верона стартує домашнім матчем з Кальярі. Що вибереш: перемогу Верони за 2.12 або поставиш на Кальярі за 3.65

«Мілан»

На кого дивитися: «царівна полів - кукурудза». Тут взагалі без варіантів: поки Златан Ібрагімович залишається в футболі, всім нам залишається ловити ці красиві миті. На початку нинішнього року великий швед повернувся в «Мілан», підписавши угоду до кінця сезону. Але з опцією продовження ще на рік. Чи буде вона активізована - подивимося.

Ностальгія: як і у кожного великого клубу, в історії «россонері» є відразу кілька «золотих» періодів. Але най-най з них - кінець вісімдесятих - початок дев'яностих років минулого століття, коли «Мілан» під керівництвом Саккі зробив чергову тактичну революцію. Головними заводіями в тій феноменальній команді було нідерландське тріо: Райкард, Гулліт і ван Бастен.

Наші: найяскравішу сторінку в літопис «Мілана» вписав і українець Андрій Шевченко. Колишній форвард київського «Динамо» став одним з найкращих нападників «Мілана», вигравши з «россонері» Лігу чемпіонів, а в якості індивідуальної нагороди - Золотий М'яч. Разом з Шевою кольори клубу захищав ще один екс-гравець київського «Динамо» Каладзе.


ФК Мілан. Андрій Шевченко

Перспективи: «Мілан» поки що сьомий, але вище п'ятого місця в нинішньому сезоні він навряд чи опиниться: занадто багато втрачено. А це, батечку, провал. Так що чекаємо в кінці сезону радикальних рішень від клубного керівництва.

Мілану потрібно пробиратися в зону Ліги чемпіонів. Перемога над Лечче за 1.66 повинна бути обов'язковою програмою

«Наполі»

На кого дивитися: всі красені молодецькі, всі рівні, як на підбір: Оспіна, Кулібалі, Манолас, Зелінський, Інсіньє, Мілік, Льоренте. З таким підбором гравців потрібно претендувати як мінімум на друге місце. Але поки що «Наполі» не претендує і на п'яте. Причина: занадто багато було втрачено на старті сезону, коли командою керував Анчелотті.


Твіттер Наполі

Ностальгія: напис на паркані неаполітанського кладовища в 1987 році: «як шкода, що ви не побачили, як «Наполі» став чемпіоном». Подейкують, що на наступний день під цим написом з'явився свіжий: «А хто сказав, що ми це не побачили»?! «Наполі» середини-кінця вісімдесятих років минулого століття - то ікона роботи Дієго Марадони. Аргентинський геній став в Неаполі національним героєм.

Перспективи: Анчелотті не тільки не зміг допомогти команді стати чемпіоном, але і в нинішньому сезоні опустив її в середину турнірної таблиці. Змінив Метра його учень Гаттузо, який запрягав довго, але в підсумку гру налагодив. Але вище п'ятого місця «партенопеї» вже не забратися.

Наполі завоював трофей, обігравши Ювентус в Копа Італія. На черзі Верона. На перемогу команди Ріно Гаттузо дають 1.95

«Рома»

На кого дивитися: після відходу з авансцени великого «Імператора» Тотті «вовки» виглядають не так переконливо: немає колишнього блиску, хоча амбіцій вистачає. Перші скрипки в команді продовжують грати ветерани Коларов, Смолінг, Джеко, Калинич, але є і юні таланти - Клюйверт-молодший і Дзаньоло.

Ностальгія: один з найбільш авторитетних і шанованих футбольних клубів Італії був чемпіоном країни лише тричі. Останній раз - в 2001 році. Тоді фантастичною «вовчою зграєю» керував Капелло, а на поле творили Тотті, Монтелла, Кафу, Батістута.

Наші: римський клуб очолює колишній наставник «Шахтаря» Фонсека. Оцінити роботу португальського фахівця поки що вельми складно: немає цілісної картини, потрібно дочекатися кінця сезону. Але те, що Паулу не дав «вовкам» впасти в нетрі турнірного болота - вже факт. Під керівництвом Фонсеки виступає колишній гравець донецьких «Металурга» і «Шахтаря» Мхітарян, права на якого належать англійському «Арсеналу».


Твіттер Роми

Перспективи: бачиться, що «вовки» роблять все від них залежне, щоб виступити якомога краще. Зараз вони займають хороше п'яте місце. Але, як видно, це їхній максимум.

Рома стартує домашнім матчем з Сампою, яка перед цим проведе на виїзді матч з Інтером. На перемогу команди Фонсеки у Parimatch вельми непоганий коефіцієнт - 1.52

«Аталанта»

На кого дивитися: запасайтеся попкорном: «Богиня» - страшна сила. Поки цю команду не розібрали на запчастини сильні світу цього, встигніть зупинити мить і просто поспостерігати за нею. У складі «синьо-чорних» немає гегемонів на кшталт Роналду, але хлопці під керівництвом неперевершеного Маестро Гасперіні зайвий раз доводять, що футбольна тактика народилася саме на Апеннінах.

Ностальгія: історія пишеться на наших очах. Досі «королева провінціалів» могла похвалитися лише одним здобутим Кубком Італії, та й то в минулому житті. Зараз же вона є істинним обличчям італійського клубного футболу. У минулому сезоні «Аталанта» вперше стала бронзовим призером серії А, в нинішньому вперше пробилася в чвертьфінал Ліги чемпіонів. Далі буде.


Твіттер Аталанти. Руслан Маліновський

Наші: одним із складових успіху бергамасків є український півзахисник Маліновський. Правда, Руслан поки що не має постійного місця в основі, але майже завжди використовує шанс, який йому надає Гасперіні. А справжнім капітаном цієї банди є колишній півзахисник «Металіста» Гомес.

Перспективи: забито 70 м'ячів: поруч ніхто і не валявся. Але, разом з тим, команда з абсолютно найкращою атакою в Лізі не може похвалитися такою ж обороною. Якби був баланс, золоті нагороди були б в кишені. Але на даний момент їхній максимум - місце в першому квартеті. Швидше за все, останнє.

У першому колі Аталанта і Лаціо видали феєрію - 3:3. Як буде цього разу? На нічию, до речі, відмінний коефіцієнт 3.80

«Інтер»

На кого дивитися: Лукаку, Еріксен, Валеро, Ханданович, Янг – такій компанії позаздрить будь-який гранд. Але головна цінність нинішнього «Інтернаціонале» - його тренер. Несамовитий Конте ще зробить своїх нових підопічних чемпіонами. Але навряд чи в цьому сезоні.


Твіттер Інтера

Ностальгія: однозначно за «Інтером» часів Моурінью. Цілком може бути, що команда 1964-65 рр. була крутішою і авторитетнішою, але команда 2010-го була, як і її тренер, особливою. І залишається такою донині.

Перспективи: перед початком сезону практично всі, стомлені «туринським» сонцем, в один голос стверджували, що ось в цьому сезоні вже точно «Інтер» зможе зіпхнути «Юве» з його сідала. Спочатку так і здавалося. Але по ходу сезону команда Конте, разпорошена на два фронти, втратила стратегічну ініціативу. І в чемпіонські розбірки вже навряд чи уклиниться.

«Лаціо»

На кого дивитися: Милинкович-Савич, Іммобіле, Стракоша, Луліч - честь і совість нинішнього «Лаціо». Але його мозок - це Сімоне Індзагі. Не володіючи «засіками» «Інтера», «Мілана» або «Юве», молодий тренер зумів зробити з хороших, але все-таки не зіркових гравців, команду-зірку.


Твіттер Лаціо. Сімоне Індзагі

Ностальгія: були часи, коли найбільш ненависною командою Італії був не «Ювентус». В кінці дев'яностих років минулого століття зійшла зірка «Лаціо». Правда, сяяла вона недовго: феєрична команда під керівництвом Ерікссона встигла раз стати чемпіоном Італії і виграти Кубок кубків. Далі її розібрали «на гвинтики».

Перспективи: вражаюча серія з 11 перемог поспіль вивела «Лаціо» не лише з тіні «Інтера», а й зробила римлян головним конкурентом «Юве» в боротьбі за скудетто. Зараз між командами розрив - одне очко. І все може бути, адже до кінця сезону ще 12 турів.

«Ювентус»

На кого дивитися: якщо вам подобається Роналду, тоді ви знаєте, куди дивитися. А якщо він вам таки не подобається, все одно дивіться в його бік: після карантину він повернеться ще сильнішим. Будьте впевнені: коли майже всі опинилися під домашнім «арештом», зірковий португалець на рідній Мадейрі качав м'язи і намотував кілометраж. Він все ще залишається одним з найсильніших гравців світу. Хоча поруч з ним теж повний «фарш»: Буффон, К'єлліні, Дібала, Пьянич.


Твіттер Ювентуса. Кріштіану Роналду

Ностальгія: незважаючи на величезне число титулів і регалій, «Юве» вигравав Кубок чемпіонів всього двічі. Останній раз - в 1996-му, під керівництвом Ліппі. А ось перший раз - в 1985-му, під проводом Платіні на поле, а Трапаттоні - на тренерській лаві. Той «Юве» вболівальниками команди визнається найсильнішим в історії.

Наші: віртуозного півзахисника київського «Динамо» і збірної СРСР Заварова «Юве» придбав в якості заміни Платіні. Але, на жаль, Олександр заміною зірковому французу не став. Хоча і встиг завоювати з туринською командою Кубок УЄФА.

Перспективи: «Саррі-бол» спочатку прийшовся «Юве» не до душі, але з плином сезону тренер і його підопічні притерлися один до одного. Часом «Юве» Саррі занадто академічний, а часто і нудний, але саме він головний претендент на скудетто: у нього просто найсильніший в лізі кадровий ресурс.

Ювентус після програшу Кубка Італії спробує відігратися на Болоньї. На перемогу команди Мауріціо Саррі дають 1.53

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 3
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vetpetrovsky
Пусть чемпионом станет Лацио, они заслужили
Lazio
Бон джорно, бон джорно!!! Або просто - САЛЬВЕ!!!!👍⚽️
steelmaker
Возвращение Италии - это очень здорово, учитывая ситуацию там. Пусть Франция теперь думает, что она сделала не так.
А по турниру - любой чемпион, кроме Ювентуса. Ибо НА-ДО-Е-ЛО! Вперед, Лацио. И Интер, хотя там шансов все-таки немного
Kherson384
Наконец-то
veterok
По кубковым матчам Юве совсем не впечатлил. Надеюсь, Лацио возьмет Скудетто!
dnepryanin
за Лацио
nickst
Роналду уже не тот