Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 18 червня 2020, 21:43
2267
4

Пілот міг заплутатися. Стали відомі причини аварії вертольота Брайанта

У січні легендарний баскетболіст Кобі Брайант загинув в горах у Лос-Анджелеса

| Оновлено 18 червня 2020, 21:43
2267
4
Пілот міг заплутатися. Стали відомі причини аварії вертольота Брайанта
НБА Кобі Брайант

Пілот вертольота, на якому розбилися в січні знаменитий баскетболіст Кобі Брайант і його дочка Джанна, міг втратити управління через туман. Про це йдеться в звіті Національного управління з безпеки на транспорті США. Туман міг викликати у пілота просторову дезорієнтацію.

За опублікованою інформацією, незадовго до катастрофи пілот Ара Зобаян по радіозв'язку доповів диспетчерам, що піднімається на висоту 1220 метрів, щоб подолати хмарність. Насправді ж, вертоліт падав до схилу пагорба, де згодом розбився. У доповіді відзначається, що пілот міг невірно оцінити кути тангажа і крену, що може відбуватися в умовах поганої видимості. Експертиза траєкторії польоту показала, що Зобаян дійсно був дезорієнтований.

26 січня 2020 року легендарний баскетболіст Кобі Брайант загинув у горах на захід від Лос-Анджелеса через аварію приватного вертольота. Загинули пілот і всі 8 пасажирів, серед яких була також 13-річна дочка спортсмена Джанна. Вдова Брайанта в лютому подала позов до компанії Island Express, яка володіла вертольотом. Вона також звинуватила пілота в халатності.

Брайант 5 разів ставав чемпіоном НБА в складі Лос-Анджелес Лейкерс, зі збірною США він двічі вигравав Олімпійські ігри (2008, 2012), займає четверте місце в списку найрезультативніших гравців в історії НБА.

 
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lion
Пилот мог запутаться. Стали известны причины крушения вертолета Брайанта.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Это все догадки а не причины, причин никто никогда не узнает.
В предложении Пилот мог запутаться, ключевое слово "Мог"
Владимир Копяк
А жена у него не промах, и тут она решила пустить по-миру эту компанию, сотня лимонов в хозяйстве не помешают... Но вряд ли у нее что-то получится, там адвокаты компании тоже не пальцем деланные...