Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 23 червня 2020, 22:46
654
0

Володимир РОМАНЦОВ: «Перше завдання - добре підготуватися до Євро-2020»

Головний тренер збірної України U-20 про плани команди перед чемпіонатом Європи

| Оновлено 23 червня 2020, 22:46
654
0
Володимир РОМАНЦОВ: «Перше завдання - добре підготуватися до Євро-2020»
ФВУ Збірна України U-20

Напередодні ми повідомляли про те, що Європейська Конфедерація волейболу (ЄКВ) прийняла рішення провести фінальний турнір чемпіонату Європи з волейболу серед юніорів у віковій категорії до 20 років без кваліфікації. І завдяки рейтингу збірна України отримала право брати участь в Євро-2020. Сам турнір пройде в Чехії імовірно наприкінці вересня - початку жовтня. Ми зв'язалися з наставником нашої команди заслуженим тренером України Володимиром Романцовим і попросили його відповісти на деякі запитання.

- Володимире Івановичу, наскільки несподіваним чи очікуваним для Вас було рішення ЄКВ?
- Чесно кажучи, очікуваним. Я знав, що в ЄКВ розглядали це питання і більшість його членів схилялися саме до такого рішення. А оскільки у збірної України була десята позиція в рейтингу (в цьому віці наші хлопці під керівництвом тренера Сергія Скрипки посіли десяте місце на попередньому чемпіонаті Європи), то ми повинні були проходити до фінального турніру.

- Ви прийняли збірну на початку нинішнього сезону. Що можете сказати про своїх нових підопічних?
- З командою ми з моїм помічником Анатолієм Янущиком, можна сказати, познайомилися напередодні нового 2020 року, коли змогли провести невеликий навчально-тренувальний збір. Хоча багатьох хлопців вже знали й стежили за їхніми виступами. Тоді в грудні до нас в гості приїхали однолітки із сусідньої Білорусі. До речі, ця збірна, на мій погляд, може вважатися одним з претендентів на нагороди чемпіонату Європи, адже відразу четверо її волейболістів вже є кандидатами до національної збірної своєї країни.

- А наша збірна на що може розраховувати в Чехії?
- Давайте поки не будемо забігати так далеко наперед, бо нам зараз головне остаточно визначитися зі складом і добре підготуватися до фінального турніру. Єдине, що можу сказати, в цій віковій категорії у нас немає, на жаль, таких волейболістів, які вже стукали б у двері національної збірної, та й в українській Суперлізі лише деякі з них в минулому сезоні мали достатньо часу ігрової практики.

- В якихось офіційних турнірах ця збірна встигла взяти участь?
- Тільки в другому етапі Кубку України, куди нас заявили саме як збірну U-20. Провели ми у Харкові три матчі, один з яких виграли у СК «Скадовськ» 3:1, а в двох зазнали поразки - від житомирського «Житичі-ЖНАЕУ» 0:3 і ВК «Нікополь» 1:3. Саме з останнім суперником ми боролися за друге місце в групі, яке дає право виходу до наступного етапу. Першу партію збірна виграла 26:24 і була близька до того, щоб взяти і другий сет, але поступилася з тим же рахунком. І в третій партії була запекла боротьба, де ми програли 20:25. На більше у хлопців сил вже на вистачило. Ось ці три матчі так і залишилися нашими офіційними іграми в нинішньому році. Потім втрутився коронавірус.

- Скільки гравців Ви викликали на Кубок України?
- Вісімнадцять. При цьому треба відзначити, що далеко не всіх ми могли задіяти, бо деякі хлопці виступали за свої клуби. На наступний збір вже постараємося запросити всіх найсильніших.

- Я вірно зрозумів, що Ви вже визначилися з тими гравцями, кого будете викликати на майбутній збір?
- В цілому, так. Хоча, звичайно ж, можливі зміни.

- Можете їх назвати?
- Можу. Поки наш список складається з 20 осіб, а заявити на фінальний турнір ми можемо 14. Якщо брати за амплуа, то це виглядає так (клуби назву ті, які хлопці представляли в сезоні 2019-2020 років):

Зв’язуючі:
Станіслав Залізко («Локомотив» Харків), Микола Бовсуновський («НУФВСУ» Київ), Іван Білюк («ДСО-ТНЕУ» Тернопіль), Володимир Скоробатюк (збірна України U-18)

Діагональні:
Ярослав Пильгун («Юракадемія» Харків), Данило Уривкін (ВСК «МХП-Вінниця»), Костянтин Борщенко («СумДУ» Суми)

Центральні блокуючі:
Владислав Щуров (ВК «МХП-Вінниця»), Денис Карпенко («Буревісник-ШВСМ» Чернігів), Данило Пащенко («ХОВУКС №1-Локомотив» Харків), Андрій Ратушняк (ВСК «МХП-Вінниця»)

Догравальники:
Артем Трояновський («ХОВУКС №1-Локомотив» Харків), Ілля Егошин («Юракадемія» Харків), Ігор Іванов («ХОВУКС №1-Локомотив» Харків), Роман Андрєєв («Юракадемія» Харків), Іван Шкурат («СумДУ» Суми), Назар Гетьман (ВК «Бахмут-ШВСМ»), Тимур Цмокало («КЗ ХПКСП-Юракадемія-2» Харків)

Ліберо:
Олександр Бойко (ДЮСШ Нова Каховка), Олександр Федоренко («СумДУ» Суми), Максим Руденко («ДСО-ТНЕУ» Тернопіль)

- Коли і де плануєте їх зібрати?
- Збір розпочнеться 10 серпня у Львівській області і триватиме два тижні. До цього одні працюватимуть у своїх клубах, інші - за індивідуальною програмою. Потім дамо хлопцям трохи відпочити з тим, щоб уже у вересні ми змогли провести кілька контрольних матчів. Якщо все вийде, то збірна ще зіграє на одному з етапів нового розіграшу Кубку України. Зараз ми більш детально готуємо план підготовки у взаємодії з Федерацією волейболу України, а також Міністерством молоді та спорту України. Хотілося б вірити в те, що нічого не завадить нам добре підготуватися до фінальної частини чемпіонату Європи.

Розмовляв Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Серія А забезпечила собі 5 місць у Лізі чемпіонів на наступний сезон
Футбол | 19 квітня 2024, 07:23 3
Серія А забезпечила собі 5 місць у Лізі чемпіонів на наступний сезон

Італія точно не опуститься нижче другого місця за підсумками сезону

Лунін не заслужив? Український воротар не потрапив у символічну команду ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 15:31 16
Лунін не заслужив? Український воротар не потрапив у символічну команду ЛЧ

Місце у воротах символічної команди зайняв Мануель Ноєр

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.