Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 17 червня 2020, 01:49
749
0

Збірна України U-20 зіграє у фінальному етапі Євро-2020

Європейська Конфедерація Волейболу вирішила скасувати юнацькі та юніорські відбіркові турніри

| Оновлено 17 червня 2020, 01:49
749
0
Збірна України U-20 зіграє у фінальному етапі Євро-2020
CEV

Після ретельної оцінки стану здоров'я і безпеки в Європі через пандемію коронавірусу, а також після проведення ряду інтернет-конференцій з представниками національних федерацій, Європейська Конфедерація Волейболу (ЄКВ) вирішила скасувати всі кваліфікаційні змагання континентальних чемпіонатів U-17 і U-19 - серед жінок, а також U-18 і U-20 - серед чоловіків. Проте в нинішньому році відбудуться відразу чотири фінальних турніри. Їхні учасники будуть визначені за допомогою поточних континентальних рейтингів. І в одному з них гарантовано виступлять представники нашої країни.

Йдеться про збірну України вікової категорії U-20. Зараз в європейському табелі про ранги вона займає 10-у сходинку, а оскільки нагороди Євро-2020 в кожній віковій категорії повинні розігрувати по 12 збірних, то позбавити нас права поборотися за один з комплектів цих нагород може тільки власна відмова від участі. За словами президента Федерації волейболу України (ФВУ) Михайла Мельника, змусити федерацію піти на такий непопулярний крок можуть тільки дуже серйозні форс-мажорні обставини. А оскільки вони поки не передбачаються, наші молоді таланти обов'язково будуть боротися за свій шанс разом з кращими командами Європи.

Всім командам-претендентам на виступ у фінальних турнірах належить офіційно підтвердити в них свою участь. Тому на даний момент гарантію надали тільки його господарі - збірна Чехії, яка, до речі, розташувалася на п'ятому місці в континентальному рейтингу. Іншими суперниками підопічних Володимира Романцова повинні стати (згідно рейтингу) Росія, Польща, Німеччина, Італія, Туреччина, Франція, Білорусь, Сербія, Нідерланди і Бельгія.

Щодо вікових груп U-17 у жінок і U-18 у чоловіків, то тут, крім господарів - Чорногорії та Італії - формальне право зіграти в фінальних турнірах отримали і переможці першого раунду зональних кваліфікацій. У дівчат це Сербія, Росія, Словаччина, Фінляндія та Італія, а у юнаків - Туреччина, Польща, Чехія, Фінляндія і Франція. Ще по шість учасників повинні бути визначені за допомогою континентальних рейтингів. І тут, на жаль, шанси опинитися серед щасливчиків для обох українських збірних є лише теоретичними. Адже наша дівоча команда поки займає в своєму рейтингу 12-у позицію, а хлопці в своєму - 15-ю. Можна, звичайно, сподіватися, що через відмову когось із учасників Фортуна раптово повернеться до них обличчям, але, звичайно, було б куди краще, якби обидві вищезгадані українські збірні проклали собі дорогу до фіналу Євро-2020 завдяки власним досягненням на континентальних аренах.

А ось жіноча збірна України U-19, схоже, не має навіть теоретичних шансів зіграти у фіналі цьогорічного чемпіонату Європи. Адже її поточна 23-тя позиція у континентальному рейтингу мріяти оптимістичними ілюзіями відверто не дозволяє.

За матеріалами прес-служби ФВУ

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перуджа виграла у Монци і знову повела в фінальній серії чемпіонату Італії
Волейбол | 25 квітня 2024, 22:15 0
Перуджа виграла у Монци і знову повела в фінальній серії чемпіонату Італії

Українець Олег Плотницький у складі переможців набрав 14 очок, ставши другим за результативністю

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 27
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.