Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 червня 2020, 14:18
8090
20

Десна в більшості в гостях розібралась з Олександрією

Команда Рябоконя обіграла «Олександрію» в третій раз в сезоні

| Оновлено 15 червня 2020, 14:18
8090
20
Десна в більшості в гостях розібралась з Олександрією
ФК Десна

Останнім матчем, що був зіграний за розкладом, двадцять шостого туру стала досить цікава з точки зору турнірної таблиці зустріч. У верхній шістці команд вже чітко відокремлені команди, які посідають перше та останнє місця, а ось розташування колективів між ними змінюється досить непередбачуваним чином. Хто б міг сказати на початку сезону, що «Олександрія» Володимира Шарана буде починати відповідальний домашній поєдинок проти чернігівської «Десни» з позиції команди, що наздоганяє «сіверян».

Однак реалії цього сезону Української Прем'єр-ліги такі, що «поліграфи» продовжують тільки боротися за потрапляння до трійки найсильніших команд країни. Так, у «Олександрії» був досить непоганий старт після карантину, проте лобове зіткнення з київським «Динамо» виявилося для команди Шарана фатальним (1:5). У той же час, «Десна» досить впевнено пройшла випробування двома нашими загальновизнаними грандами, нехай і набрала в підсумку всього лише одне очко за рахунок нічиєї з киянами (1:1).

У першому таймі протистояння на КСК «Ніка» гості з північної частини України віддали перевагу виконати роль тіньового спостерігача за тим, що відбувається, поки їхні суперники намагалися побудувати перехід через центральну лінію. Однак ініціативою колектив господарів не відзначався, тому форвард «Десни» Олександр Філіппов на завершення півгодини ігрового часу вирішив взяти все у свої руки, оформивши чергове взяття воріт у цьому сезоні. Підібравши м'яча в центрі поля, нападник прорвався до правого флангу штрафного, звідки наважився на обвідний удар у дальній кут.

Моментальну відповідь «поліграфам» не вдалося зробити – Паст піймав кураж на лінії воріт, знімаючи подачі з флангів і рятуючи свою команду під час очного протистояння з опонентами. А ось черговий стандарт біля володінь Паньківа завершився для команди Шарана голом у роздягальню. Калитвінцев пристосувався перевіряти реакцію кіпера ударами здалеку, але навіть Паньків не міг очікувати, що м'яч пролетить повз усіх гравців у штрафному після простої подачі півзахисника зі стандарту.

Реплік із роздягальні «Олександрії» в перерві, напевно, краще було б не чути. Господарі вийшли на поле розлюченими, і вже в першій атаці зуміли скоротити відставання. Грицук, який вийшов на заміну, точно прострілив з правого флангу до центра штрафного, звідки Третьяков пробив у пристріляний Філіпповим кут воріт.

Могли «поліграфи», та й ситуація в таблиці зобов'язувала їх до цього, дотискати суперників і виривати очки, але вже перша їхня спроба вийти в атаку великим числом виконавців завершилася затяжним контрвипадом, після якого Гітченко з меж воротарського ударом головою повернув «Десні» перевагу в два м'ячі.

Якраз під кінець першої години гри мало місце вилучення Владислава Бабогла. Захисник порушив правила в чужому штрафному проти Гітченка, за що побачив перед собою друге попередження. У другому матчі поспіль центральний захисник «Олександрії» отримує червону картку. Цей момент став фінальною крапкою для команди Шарана у звітній грі.

«Десна» скористалася більшістю сповна. Арбітр Арановський пошкодував «поліграфів», коли не дав друге попередження Бухалу за фол проти Будківського усередині штрафного Паньківа, хоча і призначив пенальті, з реалізацією якого не виникло проблем у Філіппова. А фінальний випад для обох команд, уже в компенсований час, реалізував Тотовицький після затяжної стінки зі Стареньким під час контратаки. Двері в топ-3 для команди Шарана зачинилися зі страшною силою.

У наступному турі на «Олександрію» чекає зустріч з донецьким «Шахтарем», для якого цей матч може стати останнім до захисту титулу, на НСК «Олімпійський», а чернігівській «Десні» доведеться спробувати свої сили в номінально домашньому матчі проти луганської «Зорі».

Українська Прем'єр-ліга. 26-й тур

«Олександрія» - «Десна» - 1:5

 Третьяков (46) - Філіппов (28, 78, з пенальті), Калитвинцев (44), Гітченко (56), Тотовицький (95)

 Бухал (43), Бабогло (53), Вантух (68)

  Бабогло (59)

«Олександрія»: Паньків - Гордієнко (Грицук, 46), Бабогло, Бухал, Мірошниченко (Задерака, 54) - Лучкевич, Ковалець (Шендрик, 62), Гречишкін, Вантух (Стецьків, 82), Третьяков - Сітало (Безбородько, 54)

«Десна»: Паст - Конопля, Гітченко, Імереков, Западня (Арвеладзе, 94) - Картушов (Мостовий, 80), Калитвинцев (Старенький, 89), Огиря, Фаворов - Будківський (Тотовицький, 80), Філіппов (Хльобас, 94)

Арбітр: Арановський Євген

Стадіон: КСК «Ника»

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Циганков зацікавив два європейські гранди
Футбол | 15 квітня 2024, 14:22 6
Циганков зацікавив два європейські гранди

«Баварія» і «Барселона» хотіли б отримати українця до складу своїх команд

Ексарбітр ФІФА прокоментував вилучення Зубкова
Футбол | 15 квітня 2024, 15:42 17
Ексарбітр ФІФА прокоментував вилучення Зубкова

Олег Орєхов вважає, що гравця «Шахтаря» можуть жорстко покарати

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Судя именно по игре, Александрия на своём заслуженном месте сейчас. Динамо, скорее всего, будет вторым. Соответственно следующий тур - один из решающих для борьбы за бронзу. Будет интересно.
y-grec
Оце моя команда!
Впізнаю сіверян і їхнє прагнення перемагати!
Aleks04
Красавцы
kylt_lichnosti
Я даже не уверен, что это - лимит Шарана или этих исполнителей. Все таки это не команда звезд. Вполне вероятно, что дело не в тренере, а в исполнителях.
BekXan
Складывается впечатление что Шаран уже дал команде всё что мог.Ничего нового.А соперники привыкли к игре команды.
8number
Вот так вот в колхозе начались жныва. 10 пропущенных на два последних матча и главный тренер давящий от скуки комаров.
Рабс собираем на мировом уровне, а газон на футбольном поле вырастить не можем.
Десна молодцы, что не стали «жалеть». Арановскому за это же тоже лайк.
Все должны быть на своих местах.
Но матч красивый, всем причастным спасибо 🤗
pricolist
После карантина Александрия демонстрирует унылую игру, Шарану нужно что-то кардинально менять.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vytas Meskauskas
Как по мне с такой атакующей манерой надо Десне играть в ЛЧ , ДК и Зоря будут в более закрытый футбол играть и шансов соответственно не будет много.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Al Zolo
полиграфы просто бросили играть и тупо сливают сезон-не верю что обыграют Днепр в спарке за еврокубки