Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Важка атлетика
| Оновлено 11 червня 2020, 14:56
2485
2

Важка атлетика може бути виключена з програми Олімпійських ігор

У МОК шоковані звітом про корупцію в міжнародній федерації IWF

| Оновлено 11 червня 2020, 14:56
2485
2
Важка атлетика може бути виключена з програми Олімпійських ігор
IWF. Тамаш Аджан

Важка атлетика може втратити своє місце в майбутніх Олімпійських іграх, якщо поточні розслідування в міжнародній федерації цього виду спорту (IWF) підтвердять факт корупції, заявили в керівництві Міжнародного олімпійського комітету.

Минулого тижня в незалежному звіті говорилося, що IWF страждає від десятиліть корупції, організованої колишнім президентом Тамашем Аджаном. Це включало в себе купівлю голосів, приховування допінгу та 10,4 мільйона доларів готівкою, які були розкрадені. Аджан заперечує будь-які порушення.

Президент МОК Томас Бах сказав: «Ми глибоко стурбовані та шоковані цим звітом і тим, які масштаби цієї діяльності відображені в цьому звіті щодо допінгу та управління. Ми ясно дали зрозуміти, в залежності від результатів висновків наглядової комісії IWF, що ми залишаємо за собою право на дуже далекосяжні заходи, включаючи, крім іншого, питання про виключення важкої атлетики з програми Олімпійських ігор.

Зараз ми можемо сказати, що ми будемо повністю підтримувати нове керівництво IWF, для реформування управління федерацією, а також в зусиллях щодо забезпечення повної незалежності антидопінгової системи від федерації. Основні кроки вже зроблені».

81-річний угорець Тамаш Аджан, колишній член МОК, керував IWF з середини 1970-х років, займаючи спочатку посаду генерального секретаря, а потім президента – з 2000 року до своєї відставки в квітні 2020 року.

Звіт на 121 сторінці докладно описує величезні масштаби корупції в IWF, коли ним керував Аджан, який використовував «тиранію грошей» в якості свого основного механізму контролю. Розслідування встановило, що основними джерелами цих коштів були допінгові штрафи, сплачені особисто Аджану, та зняття готівки у великих сумах з рахунків IWF.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золото та бронза. Юні українські шпажистки вдвох зійшли на п'єдестал ЧС
Інші види | 17 квітня 2024, 01:59 0
Золото та бронза. Юні українські шпажистки вдвох зійшли на п'єдестал ЧС

Анна Максименко виграла фінал, а Емілі Конрад посіла 3-тє місце в Ер-Ріяді

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024
Футбол | 18 квітня 2024, 13:30 7
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024

MEGOGO — офіційний мовник УЄФА Євро-2024

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Международная федерация тяжелой атлетика - вторая по коррупции после ФИФА. Установленные мировые и европейские рекорды за гранью здравого смысла и физиологии организма, Любой тренер по т\атлетике вам скажет, что без стимуляторов невозможно выполнить даже норматив МСМК, даже очень талантливому спортсмену! Это был, есть и остается рассадник коррупции, взяточниства за отрицательные пробы на допинг, покупка мест на различных соревнованиях и т.д. А сколько инвалидов и преждевременного ухода из жизни среди штангистов, впереди только альпинизм, бокс и автогонки... Давно надо прикрыть этот вид спорта, народ здоровее останется...
Микола Унгурян
))) тобто коли самі члени МОК звинувачуються в корупції, то ніхто не каже що закриваємо олімпійські ігри, а одна з федерацій - то закриваємо? більше схоже що не поділили відкати