Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 вересня 2020, 01:27
1554
1

Олімпік не зміг утримати перемогу над Маріуполем

Колектив Олександра Бабича двічі відігравався за ходом зустрічі

| Оновлено 09 вересня 2020, 01:27
1554
1
Олімпік не зміг утримати перемогу над Маріуполем
ФК Олімпік

Неділя для українського поціновувача футболу почалася з поєдинку на полі столичного стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського, де в рамках двадцять п'ятого туру національної першості донецький «Олімпік» приймав «Маріуполь». Історія цього підвиду донбаського дербі ще не встигла належним чином сформуватися, проте команди до сьогоднішнього дня вже встигли провести між собою дев'ять матчів на офіційному рівні, отже, звітний поєдинок став для них досить визначним.

Підопічні Олександра Бабича, якщо керуватися статистикою, були успішними в цій дуелі. До цього додавалася ще й психологічне становище усередині клубів, якщо про це взагалі можна було вести мову в контексті гнітючої серії з негативних результатів для колективу Ігоря Климовського – «Олімпік» ще не перемагав у 2020-му році, а в літню частину сезону зайшов у якості передостанньої команди чемпіонату. «Маріуполь», тим часом, займав протилежну позицію в турнірній таблиці другої шістки команд УПЛ.

Від матчів у перший тимчасовий слот, та ще й за настільки прогрітому сонцем повітрю, рідко можна очікувати яскравої та відкритої гри практично з перших хвилин. Однак «Маріуполь» своїм пресингом відразу поставив суперників в жорсткі рамки, що дозволило футболістам не розмінюватися на затяжні атаки. Таким чином, вже перше серйозне загострення у штрафний Гальчука завершилося точним ударом під праву штангу від Балашова, момент для якого персональними зусиллями створив Захеді Шахаб – головна ланка команди Климовського під час виходу в наступ у першому таймі.

Допустиме вікно для замін під час перерви тренери обох команд вважали за краще не використовувати, тому після відновлення зустрічі на нас чекало продовження розвитку подій в тому ж дусі: «Маріуполь» намагався виходити в атаку через довгий пас, а в разі невдачі підтискав суперників на їхній половині.

І лише зміни з обох боків по завершенню ігрової години зуміли хоч якось підбадьорити темп поєдинку, що починав згасати. Отримавши достатньо часу для призвичаєння на футбольному полі, підопічні Климовського і Бабича, що вийшли на заміну почали організовувати моменти біля чужих воріт. Першими свою удачу випробували господарі. Тим паче, що без належної вдачі м'яч б точно не відскочив від поперечини перед порожніми воротами для Кравчука після удару головою від Євгена Пасіча.

Відповідь приазовців надійшла негайно – статичний розіграш стандарту на лівому фланзі завершився різкою подачею в центр штрафного від Корнієнка, а Кащуку вдалося переправити м'яча у ближній кут ударом головою. Такий бадьорий мотив супроводжував гру аж до фінального свистка, однак «фантазери» часом занадто загравалися в завершальній стадії, а «Маріуполю» вдалося лише кілька разів загострити ситуацію непоганими передачами з флангів.

Донецький «Олімпік» у рамках наступного туру чекатиме чергова домашня гра – проти ФК «Львів», а «Маріуполь» влаштує прийом для полтавської «Ворскли».

Українська Прем’єр-ліга. 25-й тур.

Олімпік – Маріуполь – 2:2

Балашов, 16, Кравчук, 82 – Чоботенко, 35, Кащук, 85

Зотько, 12, Шахаб, 21 – Федорчук, 42, Чоботенко, 87

Олімпік: Кічак – Лебеденко, Зотько, Гришко, М. Кравченко – Цимбалюк – Балашов (Баланюк, 74), Політило, Романовський (Кравчук, 64), Тейшейра (Є. Пасіч, 64) – Шахаб (Ксьонз, 86).

Маріуполь: Гальчук – Дава, Быков, Чоботенко – Горбунов (Корнієнко, 57), Мішньов, Ігнатенко, Федорчук (Кащук, 76), Кірюханцев (Тищенко, 76) – Топалов (Чурко, 64), Кулаков (Фомін, 64).

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)

Удари (у площину): 11 (5) – 5 (2)
Кутові: 7 – 5
Оффсайди: 1 – 4.

ОЛІМПІК-МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 29°C

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиці Євро-2024. Визначено 11 із 16 учасників 1/8 фіналу
Футбол | 26 червня 2024, 06:23 5
Таблиці Євро-2024. Визначено 11 із 16 учасників 1/8 фіналу

Данія зіграє проти Німеччини, а Англія та Словенія чекають на опонентів

Словаччина – Румунія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи
Футбол | 26 червня 2024, 07:15 1
Словаччина – Румунія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Усі чекають на нічию, але не все так однозначно

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
8number
Дело в том, что всем насрать на этот матч.
Игра проституток никому не интересна.
Проститутки - это люди, продающие себя с целью получить денег.