Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 04 червня 2020, 19:48
4391
16

Василь КОБІН: «Запропонований календар – це вбивство гравців»

Головний тренер ФК «Минай» виступає проти укороченого турніру Першої ліги

| Оновлено 04 червня 2020, 19:48
4391
16
Василь КОБІН: «Запропонований календар – це вбивство гравців»
ФК Минай. Василь Кобін

Головний тренер ФК «Минай» Василь Кобін прокоментував позицію клубу щодо можливості догравання сезону Першої ліги, рішення про яке може бути принято 5 червня на засіданні Ради ліг ПФЛ:

«Позиція клубу абсолютно не змінилася. По-перше, хочу сказати, що не бачу потреби у ще одному засіданні Ради ліг ПФЛ. Наша позиція незмінна – вона відома у ПФЛ. Ще раз про це говорити і голосувати за це не бачу сенсу. Не хочемо брати участь у голосуванні і за якийсь укорочений турнір, який не має ніякої правової основи і незрозуміло хто його складав. Чекаємо рішення Виконкому УАФ – останнє слово і так буде за ними.

Останнім часом у ЗМІ чимало критикували «Минай»? Так, було чимало перекручування інформації. До речі, одне з останніх – від спортивного директора ПФЛ Євгена Мороза, який заявив на днях в інтерв’ю, що ми начебто проти футболу. Це не правда. Вимоги наші їм відомі. І я проти того тиску, яке чинить ПФЛ на наш клуб. Його заяви необґрунтовані. Таке враження, що він не нейтральна людина, а представляє чиїсь інтереси. Хай він як один з керівників ПФЛ зробить зі свого боку все можливе, щоб чемпіонат продовжити. 2,5 місяці ми не бачили від них якихось рухів для цього. ПФЛ ніяк не може допомогти командам, аби чемпіонат продовжили у повноцінному складі. Всі проблеми звалили на клуби.  До речі, як показав старт УПЛ, грати за нинішніх умов досить важко. Ситуація в «Карпатах» та її наслідки – цьому чудовий приклад. 

Клуб ще звинувачують в тому, що кубок хоче грати, а чемпіонат наче ні? По-перше, це лише один матч. Або два. Зрозумійте, що півфінал Кубка – для нашого молодого клубу велике досягнення і унікальна можливість. Другого такого шансу можна ще довго чекати. По-друге, цей турнір проводить УАФ, а не ПФЛ. І у них більш чіткіші правила та вимоги. І вони досить суворі. Виконати їх у повному обсязі клубам Першої ліги буде дуже складно. Практично нереально. У нас же не ті бюджети, що в УПЛ.  Але заради півфіналу наш клуб докладе всіх зусиль і ресурсів, адже це історичний матч.

Ми забезпечимо безпеку для футболістів і всього персоналу. Але, повторюся, це 1 матч, може 2. В Першій лізі таких поєдинків – 11.  До речі, на днях прислали нам календар відновлення чемпіонату. Ми не згідні з ним. Це вбивство футболістів – ігри з 2-го на 3–4 день. Як це встигнути? Наприклад, 30 липня ми граємо у Львові, 3-го серпня у Краматорську, а це 1200 км дороги, а через 4 дні після цього ми вдома приймаємо «Волинь», і це може бути ключова гра! Як до неї підготуватися, якщо 2 з 4 днів – ми будемо в дорозі?  Ну як це встигнути? Зрозуміло, що ПФЛ хоче закінчити сезон в Першій лізі, але ж вони просто не знають, як це зробити».

 
Джерело ФК Минай
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Футбол в квадрате
Двойные стандарты у Миная! Кубок играть хотим, а лигу продолжать нет. То есть хотят и рыбку съесть, и в УПЛ зайти...
Александр Пересадько
Вася сцыкло.Вам за ето платят.Дармоеды
Andrii Stadnyk
Так грати з 2 дня на 3 будуть всі, а не тільки Минай. У всіх проблеми з переїздами. Цікаво, як би Кобін заговорив, якби на 3 місце поставили Інгулець, як вони того вимагають згідно з регламентом.
Max123
Привык в Шатере играть по пару игр за сезон... Конечно тяжело... )))
Vadim-77
Сколько ж нытья от Миная. Не хотите играть, сидите в первой лиге !
Hulivud
В Англии в таком ритме играют декабрь-январь и не рыдают!
Hulivud
"У нас же не те бюджеты, что в УПЛ." Вася, а нахрена тогда вам УПЛ, если бабла нет!!!!
FOX DESIGNE
Кар'єра за Минай Закарпаття
https://shre.su/B28E
Ukrainian_football
Какие проблемы в первой лиге... Идеальный вариант - доиграть чемпионат в сокращенный срок. 5 замен, тосование состава. Футболистов же не 11 штук в команде))
Это будет по спортивному.
А на счет, Миная.... Я так понял, со статьи, они не хотят доигрывать чемпионат? Неправильная позиция, неожидал. Боятся опустится ниже по таблице.
rus
всей душой что бы этих уродов не было в вышке!!!
Trasher311987
Вася дать платок?
Серж Жужа
Здесь на лицо фирменный пофигизм. С таким же успехом можно после первого круга медальки раздавать: кто ни на что не претендует, может тихонько курить в сторонке, как Горняк-Спорт или Черноморка. А еще лучше у Кварца поучится - сесть пулечку за столом расписать, кто выиграл - тот и в ПЛ побежал.
Серж Жужа
А на фото какой-то спиртсмен!