Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 травня 2020, 22:18
3715
8

Ворскла в компенсований час втратила перемогу над Львовом

Гості зуміли врятуватися завдяки пенальті, реалізованому Шиною

| Оновлено 31 травня 2020, 22:18
3715
8
Ворскла в компенсований час втратила перемогу над Львовом
ФК Ворскла

Програма недільного ігрового дня почалася з протистояння представників нижньої шістки і сусідів по турнірній таблиці - «Ворскли» та ПФК «Львів». Згідно з розкладом, паралельно повинні були грати й інші представники міста Лева, але спалах злощасного вірусу CОVID-19 в таборі «Карпат» не дав відбутися поєдинку «зелено-білих» з «Маріуполем».

Новий регламент проведення українського чемпіонату не позбавив мотивації команди, які не зуміли опинитися серед шістки кращих, як це було раніше. Адже тепер 7-е та 8-е місця дають можливість поборотися за путівку в кваліфікацію Ліги Європи. Тому успіх у очній дуелі набував величезне значення для колективів, які вийшли на газон полтавського стадіону.

У складі «Львова» відзначимо вихід на поле 21-річного форварда Назарія Нича, який дебютував в основі «синьо-золотих».

На початку поєдинку львів'яни намагалися активно пресингувати суперників, швидкими переміщеннями доставляючи незручності захисній лінії «Ворскли». І перший удар по воротах у свій актив занесли саме гості: Альваро, наблизившись до штрафного, не влучив у ворота. Але полтавці швидко остудили запал опонентів. В ході атаки правим флангом Кулач зробив передачу в штрафний, і м'яч долетів до Кане, який точно пробив у протихід голкіперу. Відзначимо, що малієць відзначився першим результативним ударом за «Ворсклу».

Отримавши перевагу, полтавчани почали неспішно контролювати м'яч, намагаючись змусити суперників грати у відборі і оголяти зони на своїй половині поля. Довгий час гра йшла без загроз воротам, але після закінчення півгодини гри господарі поля ледь не подвоїли свою перевагу. Пердута справа увірвався в карний майданчик «Львова» і навісив на лінію воротарського, звідки Степанюк головою пробив надто високо. Незабаром, нарешті і львів'янам вдалося потурбувати голкіпера суперників. Нич, хитнувши опонента в лівому куті штрафного, не зміг пробити Різника, який ногою відбив м'яч.

За п'ять хвилин до перерви зв'язка Пердута - Степанюк знову ледь не організувала взяття воріт. На цей раз форвард був куди ближче до успіху, але після його удару головою м'яч влучив у поперечину.

Початок другого тайму залишився за господарями поля. Хороший момент для взяття воріт втратив Кулач, який після скидки Кане з меж штрафного пробив несильно саме в те місце, де стояв Сарнавський. Незабаром той же Кулач з меж воротарського головою розстрілював ворота, і свою команду виручив Борзенко, котрий з лінії вибив м'яч. Не реалізував Кулач і свій третій шанс. Після навісу Степанюка з правого флангу Владислав з лінії воротарського головою пробив трохи вище цілі.

У львів'ян довгий час в атаці нічого не виходило, але на 69-й хвилині Борзенко ледь не переправив м'яч у ворота після навісу зі штрафного у виконанні Алваро. Головного болю тренерському штабу гостей додала травма Ренана, який тільки в другому таймі з'явився на полі.

Час минав, а гострота біля штрафного полтавського клубу не виникала. Не зумівши забити ще один гол і убезпечити себе від нервової кінцівки поєдинку, підопічні Юрія Максимова почали діяти більш прагматично. На останніх хвилинах гості, все ж, побігли рятувати поєдинок. І свого вони досягли на третій компенсованій до основного часу хвилині. М'яч потрапив у руку Пуцліна в штрафному «Ворскли», після чого арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Відповідальність бити пенальті взяв на себе Шина, який холоднокровним ударом зрівняв рахунок.

Нічийний результат, з точки зору турнірної боротьби, став небажаним для обох команд. Але з огляду на розвиток подій, немає сумнівів, що тренерський штаб Єгіше Мелікяна повинен бути задоволений результатом. У наступному турі «Ворскла» зіграє на виїзді з «Карпатами» (якщо, звичайно, у львів'ян нормалізується ситуація з коронавірусом), а «синьо-золоті» прийматимуть лідера нижньої шістки «Дніпро-1».

Українська Прем'єр-ліга. 24-й тур

«Ворскла» - «Львів» - 1:1

 Кане (13) - Шина (94, з пенальті)

 Шина (28), Алваро (72), Велвес (88)

«Ворскла»: Різник, Пердута, Чеснаков, Альон, Сапай, Скляр, Пуцлін, Васін (Якубу, 79), Кане, Кулач (Шехіч, 93), Степанюк (Кравчук, 83)

«Львів»: Сарнавський, Люлька (Велвес, 81), Братков, Борзенко, Гончар, Богунов, Шина, Альваро, Татарков (Бопесу, 81), Нич (Ренан, 52, Яковеллі, 69), Приймак

Арбітр: Козиряцький Максим

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
lviv-999
І тут те голубе піриться з своїм Вересом.Який тупо відскочив.Вперло так що просто не буває.Замість 3-0. 1-1.Але крім везіння в остальному нуль повний.Тільки Кулач(тепер ясно чого Шахтар на нього забив)мав три класти не дивлячись і нормальні люди це розуміють.
wicker
Дикий відскок фекалів....
fedd1979
Тошно, звичайно, на то було дивитися... Дорослі мужики, "професіонали", а по воротах попасти не можуть. "Львів" на нічию ніяк не награв, але "Ворсклу" наказали заслужено, ібо треба в ворота потрапляти
BekXan
Очень жаль.Львов должен был уехать как минимум с порадением 3-0 .Отскочили на последних минутах.Львов был никакой.
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andy_P
Максимов, Максимов... Лохобанский Львов не смог переиграть, что-ж с вами в 1\2 кубка Динамо сделает?
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил