Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 травня 2020, 08:24
2250
1

Дніпро-1 – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Хто краще готовий до відновлення чемпіонату?

| Оновлено 30 травня 2020, 08:24
2250
1
Дніпро-1 – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
СК Дніпро-1. Владислав Супряга

У суботу, 30 травня, свій перший матч після карантину зіграють «Дніпро-1» та «Олімпік». Команди вирішують діаметрально протилежні турнірні завдання. 

Гості борються за збереження місця в еліті, наразі донеччани займають передостанню сходинку і мають 5 очок переваги над «Карпатами», що йдуть останніми. Господарі поля хочуть вже цього року стартувати в єврокубках, вони розташувались на потрібній сьомій сходинці, з відривом у три бали від найближчого переслідувача - «Маріуполя».

Розглянемо, в якому ж стані підходять обидві команд до звітного поєдинку після тривалої перерви.

Команда Дмитра Михайленка, як і всі клуби Прем’єр-ліги, під час вимушеної перерви тренувалися дистанційно. Після пом’якшення карантинних заходів тренерський штаб провів міні-збір, щоб відновити кондиції гравців. Звичайно, зараз команда не знаходиться в оптимальній формі, але в такому стані знаходяться всі клуби.

У весняній частині чемпіонату «спортклубівці» зіграли п’ять поєдинків, з яких три виграли, в тому числі обіграли київське «Динамо» (3:1), а також безпосередніх конкурентів маріупольців (2:0). Один матч дніпряни зіграли внічию з «Карпатами» (1:1) і програли «Шахтарю» (1:4). Таким чином, з 15 можливих очок вони набрали 10. Чи збережуть такий впевнений хід підопічні Дмитра Михайленка - покажуть найближчі матчі. 

До поєдинку з «Олімпіком» готуються всі гравці, також стало відомо, що «Дніпро-1» збирається продовжити оренду Владислава Супряги і Сергія Булеци на наступний сезон. Враховуючи європейські амбіції клубу, збереження провідних футболістів у складі стане гарним сигналом. Навесні «роззабивався» головний бомбардир команди Супряга, він у п’яти весняних матчах забив 6 голів, тоді як за 18 поєдинків осінньої частини чемпіонату - лише 2.
 
Донецький «Олімпік» вийшовши з карантину встиг зіграти два контрольні матчі з командами з верхньої «шістки». Спочатку «олімпійці» обіграли ковалівський «Колос» (2:1), а от у спарингу проти «Динамо» поступилися (0:2). На тренуваннях донецька команда відшліфовувала гру в обороні та швидкий перехід в контратаки. Навесні «Олімпік» невдало провів свої матчі, програвши підряд чотири поєдинки, із загальним рахунком 1:5. 

Такі результати підштовхнули керівництво до радикальних дій, і невдовзі Вісенте Гомеса на тренерському містку замінив «пожежник» Ігор Климовський. Під його керівництвом команда встигла зіграти один поєдинок проти «Ворскли», який завершився внічию (1:1).

В першій частині чемпіонати суперники зіграли між собою два матчі: в Дніпрі перемогу святкували «спортклубівці» (2:0), а в Києві «Олімпік» взяв реванш (3:2), програючи по ходу зустрічі.

Фаворитом майбутнього поєдинку є господарі поля, але свої корективи можуть внести вимушена тривала перерва в чемпіонаті та відсутність підтримки на трибунах. Втім, ці умови є однаковими для всіх команд.

Орієнтовні склади:

«Дніпро-1»: Юрчук – Адамюк, Лопирьонок, Логінов, Польовий, Когут, Ді Франко, Вакулко, Коркішко, Булеца, Супряга.

«Олімпік»: Кичак – Лебеденко, Литвин, Гришко, Ксьонз, Цимбалюк, Тейшейра, Кравчук, Політило, Кравченко, Шахаб.

30 травня, субота

«Дніпро-1» – «Олімпік»
Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
ДНІПРО-1 — ОЛІМПІК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua — 1:0
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 9
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 14
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.