Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 26 травня 2020, 21:40
4999
6

Мюллер - легенда. Для теперішньої Баварії немає більш важливого гравця

Хавбек «Баварії» Томас Мюллер - найкращий асистент Бундесліги. Влітку він міг піти з клубу

| Оновлено 26 травня 2020, 21:40
4999
6
Мюллер - легенда. Для теперішньої Баварії немає більш важливого гравця
Твіттер Баварії. Томас Мюллер

Напередодні «Дер Классікер» розбираємося в феномені Томаса Мюллера, який є найкращим асистентом сезону Бундесліги.

141 - саме стільки гольових передач віддав Томас Мюллер за свою кар'єру в чемпіонаті Німеччини. Якщо подивитися на число асистів всіх гравців в топ-5 ліг в поточному столітті, то виявиться, що вихованець «Баварії» займає п'яте місце! Вище тільки Месут Озіл , Сеск Фабрегас , Кріштіану Роналду та Ліонель Мессі. Нижче Мюллера навіть такі монстри як Хаві, Андрес Іньєста, Андреа Пірло, Франк Рібері та інші.

Мюллеру тільки 30, а він уже посідає сьоме місце за кількістю матчів за «Баварію» - 523. До легендарного Франца Беккенбауера залишилося зовсім нічого - 21 гра. За забитими м'ячами Мюллер четвертий в історії клубу - 196. Вище тільки Карл-Хайнц Румменігге - 217, Роберт Левандовскі - 232 і недосяжний Герд Мюллер - 515.

І прямо зараз Томас нагадує нам те, про що багато хто став забувати за часів Ніко Ковача. Мюллер - єдиний в своєму роді. Все, що він робить, увійде в історію назавжди. Але ніхто так і не зможе розгадати його загадку.

На перший погляд, Мюллер - гравець без особливо яскравих навиків. У нього немає феноменального дриблінгу, високої швидкості, та й в силовій боротьбі він поступається дуже багатьом. Але він володіє якимось неймовірним вмінням опинятись там, де потрібно. Фактично, ветеран «Баварії» навіть не має якоїсь чіткої позиції на полі. Номінально він грає під форвардом, але завжди діє ситуативно. Якщо Левандовскі зміститься на один з флангів, Мюллер обов'язково висунеться вперед, а якщо Серж Гнабрі побіжить в центр, то Томас звільнить йому місце і знайде зону на фланзі.


Твіттер Баварії

В цьому і полягає вся футбольна сутність Мюллера. Він робить дійсно великі речі, але робить їх непомітно. Громадськість швидше буде захоплюватися універсалізмом Йозуа Кімміха, прогресом Альфонсо Девіса та неймовірними звершеннями Левандовскі. Томас весь цей час буде десь в тіні, він не такий медійний. Він буде просто робити ту роботу, яку в Бундеслізі більше не здатний робити ніхто.

Сам Мюллер називає свою позицію на полі словом «Raumdeuter» (шукач простору).

«Мені некомфортно грати чистого нападника або флангового півзахисника. Моє ідеальне місце - простір позаду півзахисту суперника. Саме тут я можу принести опонентам найбільше шкоди. Я - суміш півзахисника і нападника».

Секрет 30-річного німця полягає в його роботі без м'яча, в тому, як він знаходить простір у фінальній третині, та вибирає ідеальний час для ривка. Отримуючи м'яч, Томас намагається якомога швидше віддати передачу або нанести удар. Він не з тих, хто буде лізти в дріблінг та робити шоу. Але при цьому кожен його рух на поле є обдуманим, а не якимось інстинктом або чуттям.

Все це робить Мюллера одним з найбільш недооцінених футболістів в історії футболу.

На жаль, цього не розумів Ніко Ковач. При хорватському тренері Мюллер міцно засів в запас, й здавалося, що він дійсно влітку покине Мюнхен. Хорват не давав Томасу свободи. Коли Рібері та Роббен були травмовані, він ставив його на фланг атаки, де від Мюллера практично не було толку. В окремих випадках він пробував його і на місці Левандовскі, але і це не спрацьовувало.

Все це в підсумку перейшло у відкритий конфлікт. Мюллер не з тих гравців, які так легко будуть миритися з роллю запасного. Він дійсно роздумував над уходом. І немає сумнівів, що пішов би, якби Ковач залишився біля керма.

Але як же все змінив Ханс-Дітер Флік. Новий головний тренер «Баварії» розумів, що Мюллер є одним з найцінніших активів команди. Він швидко повернув Томаса до складу, а той почав творити справжню магію. Вдумайтеся тільки: 13 з 17 гольових передач в цьому сезоні Бундесліги Мюллер віддав під керівництвом Фліка, який очолив команду перед 11-м туром. Також на рахунку ветерана «Баварії» 7 забитих м'ячів. І так, всі 7 він забив після приходу Фліка.


dw.com

У підсумку, замість трансферу Мюллер продовжив контракт з «Баварією» до 2023 року. Для мюнхенців це неймовірно важливий і потрібний крок не тільки в футбольному плані. У «Баварії» прекрасно розуміють, що тепер у них є можливість з його допомогою просувати бренд клубу.

Мюллер пройшов шлях від 10-річного хлопця з академії клубу до легенди. Він - єдиний гравець нинішньої «Баварії», який потрапив до «рекордмайстерів» ще зовсім дитиною. Той же Алаба опинився в Мюнхені тільки в 16 років. Всі інші навіть формально не мають ніякого відношення до академії клубу.

В особі Мюллера «Баварія» отримує людину, з якої можна зробити свого Франческо Тотті - символ клубу та приклад для наступних поколінь. І так, не сумнівайтеся, що після завершення кар'єри Мюллер займе одну з управлінських посад в «Баварії».

А поки що він залишається першим і, можливо, останнім Раумдойтером в історії Бундесліги. Футболістом, який вже давно став живою легендою найуспішнішого клубу Німеччини.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Brian
С такой фамилией он просто обязан был стать ещё одной легендой клуба.
Trasher311987
Вне поля это лучший немецкий шоумен.
Игрок который мне кажется и в ворота может стать.
Ценю универсалов.
fifadinamo
Генрих (групенфюрер СС), Герд (без коментариев), Катарина (C.C.Catch), Фрэнк (бренд часы),Роберт (директор ФБР) они все Мюллеры ну как Томас Мюллер мог оказатся посредственностью
Temik Mansik
хорошо что Флик пришел и ушел этот коВачкоВачкоВачко, не тренер он для Баварии был)
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил