Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2020, 15:55
6777
16

СЬОМІН: «Динамо цілком могло зіграти в фіналі Кубка УЄФА замість Шахтаря»

Колишній головний тренер «Динамо» згадав події сезону 2008/09

| Оновлено 25 травня 2020, 15:55
6777
16
СЬОМІН: «Динамо цілком могло зіграти в фіналі Кубка УЄФА замість Шахтаря»
ФК Локомотив. Юрій Сьомін

Колишній головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін згадав події сезону 2008/09, в якому столична команда дійшла до півфіналу Кубка УЄФА, де поступилася донецькому «Шахтарю»:

«Спочатку у «Динамо» було велике протистояння зі «Спартаком». У цих клубів здавна велика конкуренція. Вболівальники були агресивними в цих матчах, і футболісти це відчували. Після перемоги над «Спартаком» вболівальники київського «Динамо» взяли мене в свій табір.

Бути тренером «Динамо» завжди складно, а особливо непросто працювати після Лобановського, тому що все орієнтири завжди були на метрі, і будь-якого нового тренера порівнювали з ним. Не завжди виходило таке порівняння правильним, завжди були сумніви. Скажу, що молодці два президента, Ігор Суркіс і Рінат Ахметов. Вони свої команди створювали по крупицях, робили їх сильнішими. Український футбол тримався практично на двох командах.

Складною була задача перемогти в чемпіонаті України. Тоді сильними були «Металіст» і «Дніпро», та й взагалі було 6–7 команд дуже високого рівня. Недарма в подальшому «Дніпро» в Лізі Європи доходив до фіналу. «Металіст» – це була дуже сильна, конкурентна команда, яка могла зайняти будь-яке місце, навіть перше чи друге. Конкуренцію вони створювали дуже велику. Багато гравців хороших було в Харкові, особливо в останні роки, коли я працював. 2–3 гравці з Аргентини були дуже високого рівня.

До фіналу Кубка УЄФА 2008/09 ми могли дійти. Особливо, коли ми пройшли «Металіст» у Харкові. У півфіналі, в душі, не хотілося грати з «Шахтарем», краще б інша команда попалася. Що не вийшло? Матч був рівним, не дуже було багато моментів. Але не пішли штрафні удари у Алієва, хоча він такі штрафні 8 з 10 на тренуваннях забивав. Не дуже добре зіграв в атаці Бангура. А ось Мілевський провів дуже сильний матч. У нас було взаєморозуміння з Алієвим і Мілевським. Але вони завжди отримували [якщо були не праві].

«Шахтар» був дуже сильний в командних діях, добре грав в пас, був хороший контроль м'яча та гострі передачі перед штрафними. Молоді бразильці Адріано, Фернандіньо – було видно, що це майстри з великим майбутнім. Програли ми тоді «Шахтарю» через свої помилки. У Донецьку помилився Бадр Ель-Каддурі, проста елементарна помилка. Це зіграло головну роль. Матч був напруженим, могла виграти будь-яка команда. Це був поєдинок рівних можливостей. Нам трішки не пощастило.

Були всі засмучені, і президент в тому числі. У фіналі Кубка УЄФА я вболівав за «Шахтар». Вони нас обіграли, і мені хотілося, щоб «Шахтар» підтримав українську лігу своєю перемогою. Вони молодці, обіграли «Вердер» без шансів.

Мій відхід з «Динамо»? В той період зі спортивної точки зору це було поспішне рішення. Проти Мірчі Луческу було цікаво зустрічатися, це великий тренер, він показував чудові результати, найголовніше – виховував молодих гравців, які росли та досягали великих успіхів».

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Реакція Довбика на пропущений гол Жирони на 90+9-й хвилині
Футбол | 11 травня 2024, 00:48 0
ФОТО. Реакція Довбика на пропущений гол Жирони на 90+9-й хвилині

10 травня жиронці втратили перемогу в матчі 35-го туру Ла Ліги проти «Алавеса» (2:2)

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 12
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DKTheBest2
Досить філософії. Могло але не зіграло. Зіграв Шахтар. Треба мати лице і поважати переможця.
Алексей Столетов
В том году и ДК, и МХ могли выйти в финал. И даже возможно и выиграть его, хотя Вердер был суперхорош. Но выиграл тот кто выиграл. А сопли лить не воспрещается.
Leo Leo
Если б у бабушки..
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олексій Коваль
Если так рассуждать, то и Металлист вполне мог вместо динамо
hater of haters
И не понимаю негодования людей снизу.
Это или дальше заголовка не читали, или спортюа повырывал фразы из контекста...
Там Сёмин наоборот отзывался очень лестно о ШД и Луческу, о Металле - так же! Мысль была в том, что играли очень равные команды, матч тогда был за кубок, по его мнению.
tima fialko
Треба писати,коли,де і кому дане інтервью.Сьоміну респект,пам"ятає матч як вчора зіграний.Здається не купився на пропаганду і не має ненавісті до України.Хай все буде в його подальшій тренерській кар"єрі.Тренер він сильний,підібрав на рельсах команду і зробив чемпіоном.Щасти!
Biwis
Могло, но не сыграло!)))
samird
Думаю, положа руку на сердце, и сам Сёмин признает, что тот уход из Динамо был самой большой ошибкой в его тренерской карьере.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Biwis
Могло, но не сыграло!)))
hater of haters
Смотрел вчера это интервью на футболах. Там перед ним ещё была связка Алиев-Милевский. А перед ними - Срна-Хюбшман. После и вместе с Сёминым был ещё Луческу...
Так вот, какая же пропасть между Алиевым и тем же Сёминым - это ужас Просто словарный запас на уровне малолетнего гопаря...
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tyler tyler
там история была простая... Бадр Эль-Каддури просто всегда был эмоционален в игре. И всегда играл сердцем, в каждом матче.
Но именно тогда он ошибся в оценке ситуации, когда прошла диагональ на фланг. Бадр "вывалился" на Виллиана, и ... Динамо проиграло полуфинал.
Но лучше критиковать Бадра, чем быть бразильским Вилианом...