Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 травня 2020, 12:23
1049
3

Олег СМАЛІЙЧУК: «Не можна працювати в футболі, схожому на цирк»

Екс-керівник «Карпат» розповів про свої наміри стати президентом УПЛ

| Оновлено 17 травня 2020, 12:23
1049
3
Олег СМАЛІЙЧУК: «Не можна працювати в футболі, схожому на цирк»
ФК Карпати. Олег Смалійчук

Кандидат в президенти УПЛ Олег Смалійчук розповів про своє бачення розвитку Прем'єр-ліги.

- Ви готові працювати на посаді рік безкоштовно. Але ж це не значить, що з вас не спробують зробити пішака, яким можна керувати. Як ви збираєтеся цьому протидіяти?
- Люди, яким адресувались ці слова, прекрасно все зрозуміли. Вони бізнесмени. Пішака можна зробити тільки з того, кого купив одразу. А до людини, яка спочатку демонструє свою кваліфікацію, а потім називає свої умови для подальшої співпраці, в бізнесі ставляться з повагою.

- «Час політичних договорняків і схематозів має відійти в минуле». Можете навести приклади, які схематози заважають розвиватися українському футболу?
- А ви спочатку уважно послухайте останні інтерв'ю Сергія Палкіна. Спочатку він заявляє, що три клуби самі домовляться про телепул і ніякого президента для цього не потрібно. Потім Шахтар висуває на цю посаду свого кандидата, а згодом просить всіх зняти свої кандидатури. А зараз  десь пошепталися в кулуарах і взагалі перенесли вибори. Для повної картини маслом залишилося тільки зґвалтувати діючий регламент і залишити всього 12 клубів на наступний сезон.

Слухайте, я з повагою ставлюся до будь-якої професії. Можна працювати в футболі, можна працювати в цирку. Але неможливо працювати у футболі, схожому на цирк. Повинна бути чесна конкуренція, а не монополія одного клубу. З нетерпінням чекаю, як вони зараз збираються догравати, хто куди заходить і хто звідки вилітає. Прогнозую, що це все закінчиться війною, в якій переможців не буде.

- Якщо футбол – це іграшка в руках олігархів, то чому вони мають перестати нею тішитися? Як Прем'єр-ліга в цілому може на це вплинути?
- Думаю, вони і самі деколи не знають, якою ціною їхнім клубам даються деякі перемоги. В більшості випадків менеджмент клубу йде на будь-які авантюри, щоб забезпечити своїм працедавцям хороший настрій. Рахую, що перемоги такою ціною — це шлях в нікуди. Чи потрібна ця репутація таким поважним людям? Думаю, ні. Необхідний чесний діалог з усіма учасниками процесу, потрібно міняти правила .

Вболівальники  вже давно демонструють своє ставлення: шановні, це ваш футбол і ваші іграшки, нам такий футбол не цікавий. Простіше кажучи — люди вже давно забили на такий футбол.

Читайте також: СМАЛІЙЧУК: «Пропоную створити софт, щоб вболівальник вибирав коментатора».

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
С такой концепцией он хочет рулить АПЛ? Да эта банда, которая сейчас правит отечественным футболом, скорее удавится, чем даст такую возможность любому, кто захочет провести какие-то реформы в Лиге. Там, где крутятся миллионы левых денег, априори не может быть даже видимости честной спортивной борьбы... Пока у Павелка и его подельники не будут смотреть футбол по телику, сидя на нарах в 25 ИТК, никаких сдвигов в отечественном футболе не будет. И я не вижу перемен к лучшему, на фоне договорняка Порошенка и Зеленского.
Shevchenka2019
Маріуполь Горішні-плавні...договорняк ще 1 ліги...досі тварі шлюхтьорівські це замовчують.
Владимир Копяк
Вы правы, самая большая проблема нового руководителя будет в том, сможет ли он организовать работу так, чтобы свести к минимуму количество договорняков в УПЛ, которое сейчас приняло прямо зашкаливает. Без этого нет смысла вообще что-то начинать делать.