Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 10 травня 2020, 01:25
4837
1

Бій Фергюсона проти Гейджі - кращий, ніж проти Хабіба. Буде більше екшену

Лев Кравців - про настільки очікуваний головний поєдинок UFC 249

| Оновлено 10 травня 2020, 01:25
4837
1
Бій Фергюсона проти Гейджі - кращий, ніж проти Хабіба. Буде більше екшену
twitter.com/ufc

Поєдинок Фергюсона проти Нурмагомедова чекають не тільки фанати ММА. Ці хлопці просто зобов'язані одного разу побитися. Як мінімум, тому, що саме Тоні вважається бійцем, який може перемогти Хабіба в цій вазі.

Але якщо розглядати з позиції якісної бійки в октагоні, битва Фергюсона проти Джастіна Гейджі - набагато більш барвиста подія. Тут точно буде жарко, будуть пропущені удари і, можливо, несподівані повороти сюжету.

Чому знову без Хабіба?

Епопею ситуації з Нурмагомедовим переказувати в подробицях немає ніякого бажання, але коротко розповісти варто. Хабіб і Фергюсон домовилися в п'ятий (!) раз про поєдинок. Всі чотири попередні рази вони так і не побилися.

Дана Вайт, незважаючи на пандемію коронавірусу, заявив, що вечір UFC 249 точно відбудеться. Потім Хабіб полетів до Росії. Як він сам сказав - за порадою друзів. Природно, коли кордони закриті, повернутися назад в США немає можливості. Як і американцям прилетіти до Нурмагомедова. У підсумку, президент UFC спочатку до останнього стверджував, що бій станеться, а потім сказав, що заздалегідь було ясно, що Хабіб не зустрінеться з Фергюсоном.

Тоні Фергюсон – Джастін Гейджі. Прогноз і анонс на бій UFC 249

Але Вайт не звинувачує росіянина. За його словами, рішення полетіти - логічне і правильне, а бій відбудеться просто трохи пізніше. Так, потрібно буде домовлятися вшосте, але це ж уже звична справа для нас із вами.

Нурмагомедов пообіцяв: до початку літа він буде готовий і приїде розривати всіх. У проміжках між цими обіцянками Хабіб обізвав Фергюсона і Конора, трохи позлився, що всю провину скинули на нього, і пішов до залу. Тепер чекаємо росіянина в октагоні влітку. Тим більше, що UFC тепер будемо дивитися часто.

Гейджі - крутий?

Джастін - один з найбільш обговорюваних бійців UFC останнім часом. За останні два роки він провів чотири поєдинки: одна поразка і три дострокових перемоги. Програвав Гейджі останній раз 14 квітня 2018-го Дастіну Пор’є технічним нокаутом у четвертому раунді. Перед цим була ще одна поразка - теж дострокова. Якщо Пор’є просто забив Джастіна серією ударів руками, то перед цим Едді Альварес зловив його ідеальним коліном в клінчі в третьому раунді.

Після цього Гейджі не програвав. Він поспіль розібрався з Джеймсом Віком, Едсоном Барбосою і Дональдом Серроне. Причому, зробив це супер яскраво. Всі троє полетіли в нокаут вже в першому раунді. Вік протримався менше, ніж півтори хвилини. Барбоса і Серроне - трохи довше, але на другий раунд вийти не змогли.


twitter.com/ufc

Головна фішка Гейджі - гарматні удари. Його влучання руками - справжня потужність. Нокаут Барбоси і зовсім є шедевральним. Джастін наздогнав суперника довгим боковим, після чого все було закінчено тут же.

Такі успіхи привели до того, що Джастіна стали сватати в суперники і Хабібу, і Конору, але, в підсумку, з ним зустрінеться Фергюсон вже дев'ятого травня.

Початкова ситуація була для Гейджі не настільки позитивною. Він прийняв виклик менше, ніж за місяць, йому потрібно було зганяти більше десяти кілограмів і готуватися в стислі терміни до одного з найрізноманітніших бійців UFC. Зараз же все більш позитивно - у Джастіна є, нехай і не дуже багато, але досить часу, щоб підтягнути фізичну готовність.

Так, доведеться обійтися без спарингів через карантин і напрацювань під певного суперника, а й основний шанс Гейджі не в тактичних фішках.

Фергюсон готовий?

Здається, у Тоні все відмінно. Він готувався до Хабіба, зганяв вагу і навіть зробив потрібні кілограми до попередньої дати, коли UFC 249 скасували через вказівки згори і пандемію. Якщо Фергюсон не заганяв себе навантаженнями, то на бій повинен вийти у відмінній формі.

«Мені все одно, з ким битися. Просто назвіть ім'я суперника, щоб я міг перемогти його і забезпечити свою сім'ю. Мені більше нічого не потрібно», - говорить Тоні.


twitter.com/ufc

Зараз у Фергюсона вражаюча серія з 12 перемог поспіль, а обличчя суперників зазвичай перетворюються на криваве місиво. Тоні у відмінній формі - загроза для кого завгодно. Навіть для Хабіба і тим більше - для Гейджі.

Є побоювання, що Тоні, який віддає перевагу незвичайним тренуванням і для чогось скидає вагу до дати, в яку вже точно не буде бою, може просто вийти перетренованим. Це навіть гірше, ніж недостатньо готовим, тому що в цьому випадку сил Фергюсона може не вистачити на всі раунди.

Так хто ж є фаворитом?

У букмекерів Фергюсон - фаворит. На нього можна поставити із середнім коефіцієнтом близько 1.5. На Гейджі дають приблизно 2.5-2.8. Чи так це насправді? Так, цілком.

Тоні в ідеальній формі повинен перемагати Гейджі і навіть достроково. Тоні - більш різноманітний боєць. Він прекрасний у стійці. Ідеально працює ліктями, прекрасний і в ударах ногами, і руками, хороший в клінчі. Крім цього, Фергюсон хороший в партері і може закрутити кого завгодно.

Звичайно, в нього вистачає недоліків, якими може скористатися Гейджі. Тоні не ідеальний в захисті, а удару Джастіна досить однієї щілини в захисті, щоб швидко закінчити бій навіть без добивання. Саме через це в поєдинку вистачає інтриги.

Де дивитися онлайн UFC 249: Тоні Фергюсон – Джастін Гейджі

Завдання Фергюсона - не дати влучити по собі Гейджі в перших раундах, відпрацювати на дистанції і в партері, після чого брати Джастіна після середини бою. До третього-четвертого раунду Гейджі втратить у різкості ударів і натиску, а Тоні зможе попрацювати ліктями назустріч і на підлозі.

Джастіну ж потрібно стартувати швидко і не чекати, поки Тоні вкотиться в бій. Його мета - перемогти в перших двох раундах, про що, до речі, він говорив і сам. Напір, короткі важкі удари і постійний тиск - ключ до перемоги Гейджі. Звичайно, це не означає, що навіть зробивши все так, Джастін переможе. Але шансів буде набагато більше, ніж в разі, якщо він вирішить грати з Фергюсоном у його гру на всю дистанцію.

У будь-якому випадку, такий поєдинок - насолода для будь-якого фаната боїв. Ніякої метушні на канвасі, ніякої довгої боротьби. Тільки обміни, рубка і активний партер, в якому в хід підуть гострі лікті Фергюсона.

Буде жарко і насичено. А на боротьбу проти Хабіба ми ще встигнемо подивитися.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
spqr-te
Бої Хабіба дуже скучні. Він може бути чемпіоном у всіх вагах, але це буде оцінено тільки з професійної сторони. З естетичної — які заслуги б не були, його бої неможливо дивитись🤢🤮