Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 10 травня 2020, 07:36
17012
2

Тоні Фергюсон – Джастін Гейджі. Прогноз і анонс на бій UFC 249

Перша велика подія після карантину

| Оновлено 10 травня 2020, 07:36
17012
2
Тоні Фергюсон – Джастін Гейджі. Прогноз і анонс на бій UFC 249

Після низки скасованих івентів через пандемію коронавірусу цього тижня в ніч проти неділі за київським часом UFC проведе свій перший з 14 березня турнір. Подія UFC 249 стане першою з трьох, запланованих у Джексонвіллі (штат Флорида, США) на безлюдній арені «VyStar Veterans Memorial».

У мейн івенті Тоні Фергюсон і Джастін Гейджі за відсутності чемпіона UFC у легкій вазі Хабіба Нурмагомедова розіграють пояс тимчасового чемпіона, щоб потім переможець сутички восени зміг побитися з дагестанським «Орлом».

Фергюсон підходить до бою з 12-матчевою переможною серією, включаючи фініші трьох останніх суперників: Кевіна Лі (SBM 3), Ентоні Петтиса (ТКО 2) і Дональда Серроне (ТКО 2). На відміну від Гейджі, Фергюсон провів повний табір, він почав підготовку до бою ще в грудні в надії побитися з Нурмагомедовим 18 квітня. Але бій з Хабібом зірвався через коронавірус, і UFC 249 довелося перенести на 9 травня.

З чуток, у Гейджі була опція - влітку побитися з Конором Макгрегором, але він вважав за краще синицю в руках, вийшовши на заміну Нурмагомедову 6 квітня. Після двох поразок нокаутом Едді Альваресу і Дастіну Пор’є Джастін переглянув своє ставлення до тактики і в першому раунді нокаутував Джеймса Віка, Едсона Барбозу і Дональда Серроне. На цій серії він і підходить до титульного бою.

Ударна техніка

Фергюсон дуже хороший в стійці, крім цього, він на регулярній основі змінює стійки, щоб заплутати своїх суперників, і дивовижним чином адаптується під них. Його феноменальне кардіо, безжальна агресія і непередбачуваний стиль - це лише деякі з дивних якостей «Ель Кукуя», які допомогли 36-річному американцю не знати поразок з 2012 року.

Але Гейджі є на даний момент одним з найбільш брутальних ударників промоушену. І в останніх трьох поєдинках «Хайлайт» довів, що він вже не просто рубака, який примітивно йде вперед. Після програшу Пор’є він став терплячим ударником, і результат невеликої зміни в підході до бою не змусив себе довго чекати - три швидкі перемоги нокаутом.

Обидва є відмінними ударниками. За Фергюсоном унікальна ударна техніка, однак на стороні Гейджі перевага в ударній потужності і здатності завершити сутичку одним ударом.

Грепплінг

Обидва прийшли в змішані єдиноборства з солідними грепплерськими навичками. Кожен з них домігся успіху на борцівському терені в старшій школі та університеті. Але успіхи Гейджі на килимі незрівнянно вагоміші, ніж у Фергюсона.

Проте, грепплінг Фергюсона краще підходить до того, що відбувається всередині клітки. Або ж Гейджі просто більше подобається бити людей, ніж возитися з ними на землі. Як би там не було, Фергюсон краще задіює в боях свою грепплерську майстерність, в той час, як Гейджі майже ніколи не приділяє партеру уваги.

Сабмішни

У цьому компоненті також явна перевага на стороні Фергюсона. За свою кар'єру в ММА він 8 разів перемагав здачею. У UFC трьох з останніх шести його суперників він фінішував сабмішном.

Тим часом, Гейджі за роки, проведені в цьому спорті, здобув лише одну перемогу здачею, і це сталося ще до того, як він перебрався до UFC.

Як і будь-який боєць UFC, Гейджі напевно володіє деякими техніками бразильського джиу-джитсу. Але Фергюсон - володар чорного поясу з БЖЖ і регулярно змушує противників стукати на найвищому рівні.

Прогноз на бій

При будь-якому результаті Фергюсон і Гейджі повинні влаштувати відмінне шоу. З убивчою силою Гейджі його кращою ставкою в бою може стати ранній нокаут, але при цьому йому все одно потрібно бути обережним.

У Фергюсона, мабуть, найкраще кардіо в UFC, а якщо він повністю готовий до бою, то є абсолютним монстром. Його атаки - це непередбачувані удари ліктями, підсічки, перекиди і спроби сабмішну. І все це в високому темпі. Якщо Гейджі не зможе швидко нокаутувати опонента, то з плином часу шкода його здоров'ю буде рости, і Фергюсон в результаті візьме своє.

Перемога Фергюсона нокаутом в 4-м раунді

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію бою Тоні Фергюсон – Джастін Гейджі

Основний кард

Тоні Фергюсон – Джастін Гейджі

Генрі Сехудо – Домінік Крус

Франсіс Нганну – Жаірзіньо Розенструйк

Джеремі Стівенс – Келвін Каттар

Грег Харді – Йорган де Кастро

Попередній кард

Дональд Серроне – Ентоні Петтис

Алєксєй Олійник – Фабрісіу Вердум

Карла Еспарса – Мішель Вотерсон

Юрая Холл – Роналду Соуза

Ранній попередній кард

Вісенте Луке – Ніко Прайс

Брайс Мітчелл – Чарльз Роса

Райан Спанн – Сем Алві

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.