Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 жовтня 2023, 05:59
690
1

Секретар КДК: «Були підстави застосувати до Севідова санкції»

Ігор Грищенко – про дискваліфікацію тренера

| Оновлено 11 жовтня 2023, 05:59
690
1
Секретар КДК: «Були підстави застосувати до Севідова санкції»
ФК Маріуполь. Олександр Севідов

Секретар КДК ФФУ Ігор Грищенко прокоментував додатковий розгляд справи щодо можливої ​​участі «Сум» в договірних матчах.

– Що вплинуло на зміну розмірів покарань у справі «Сум» між першим і другим рішенням КДК?
– Був додатковий розгляд справи, оскільки апеляційний комітет встановив при першому розгляді деякі порушення з боку КДК. Зокрема, процесуальні. Тому на цей раз були виправлені ці недоліки, а також були повторно вивчені і проаналізовані всі матеріали, заслухані показання фігурантів справи і свідків. Це все призвело до того, що санкції щодо деяких осіб були переглянуті. В тому числі, щодо Олександра Севідова.

– Які саме деталі вплинули, наприклад, на покарання Севідова, якого визнали невинним в першому рішенні, а в другому покарали одним з найбільших термінів?
– Ми встановили, що є підстави застосовувати до нього санкції у даній справі. Але ділитися деталями буде некоректно, поки не опублікований ще повний текст рішення і фігуранти не скористалися правом на апеляційне оскарження.

– Від чого залежить розмір покарання?
– Від ступеня провини, від співпраці з органом, від того, яку інформацію надав футболіст або функціонер. І, звичайно, від пом'якшуючих чи обтяжуючих обставин. В тому числі, показання свідків.

– Тобто КДК повторно збирав свідчення всіх покараних?
– Абсолютно кожна людина мала можливість з'явитися на засідання особисто або через представника, телефоном. Були повністю забезпечені права всіх учасників процесу. Оскільки саме при першому розгляді деякі з футболістів скаржилися, що у них не було такої можливості. На цей раз всіх вислухали, було проведено ряд засідань.

– Рішення додаткового розгляду справи було ще 12 березня, але опублікували тільки 28 квітня. Чому так?
– Засідання пройшло якраз перед карантином. Деякий час ще узгоджували остаточний текст рішення - всі члени КДК мали узгодити це. Через певні технічні причини процес затягнувся з початком карантину. А потім ще з підписанням і з відправкою рішення. Треба було дотримати всі процесуальні нюанси. Тому, на жаль, з цим вийшла затримка.

Але це жодним чином не впливає на права фігурантів справи. Всі терміни щодо оскарження справи починаються в момент отримання рішення. Вчора всі фігуранти отримали рішення, з сьогоднішнього дня почався відлік в п'ять днів, протягом якого вони можуть звернутися за повним текстом рішення - після його отримання у них буде десять днів на звернення до апеляційного комітету, - сказав Грищенко.

Нагадаємо, КДК заборонив Севідову футбольну діяльність на 5 років. Він у відповідь заявив, що подаватиме апеляцію.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
После первого решения КДК решило, что им мало занесли, ввиду новых вскрывшихся обстоятельств, так бывает... Севидову нужно по-новой собирать наличные, так тоже бывает... Но выиграет в конечном итоге АК УАФ....