Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 сiчня 2024, 22:49
13617
4

Розкішне життя Неймара: особняк за 8 мільйонів та ексклюзивний автомобіль

Бразилець не тільки багато заробляє, а й чимало витрачає на власний комфорт

| Оновлено 05 сiчня 2024, 22:49
13617
4
Розкішне життя Неймара: особняк за 8 мільйонів та ексклюзивний автомобіль
ФК ПСЖ. Неймар

Влітку 2017 року «Парі Сен-Жермен» підірвав трансферний ринок світового футболу, заплативши 222 мільйони євро за форварда «Барселони» і збірної Бразилії Неймара. Ця угода стала можливою після виплати парижанами клаусули, прописаної в контракті футболіста з «блаугранас», яка на момент її узгодження здавалася абсолютно захмарною. Втім, є відчуття, що такою вона буде залишатися ще як мінімум добрих років п'ять, перш ніж світ зможе прочухатися від кризи, привнесеної коронавірусом...

Згідно останніх оцінок Forbes, чистий капітал Неймара за станом на сьогоднішній день становить 105 мільйонів доларів. Близько 70% цієї суми бразильцеві вдалося набрати внаслідок футбольної діяльності (зарплата, бонуси, призові, підйомні), а інша частина - плід рекламних угод та іншої комерційної діяльності Неймара.

Маючи чималі кошти, Неймар практично не відмовляє собі в розкішних придбання, проте, ймовірно, має певних фінансових радників, що дозволяє йому в більшості випадків не викидати гроші на вітер. Зокрема, якщо брати до уваги нерухомість, то за наявними в пресі даними, Неймару належить тільки один будинок, який знаходиться в рідній для футболіста Бразилії. Особняки в Барселоні та Парижі гравець вважає за краще орендувати. Зокрема, віллу, розташовану в околицях столиці Каталонії експерти з нерухомості оцінювали в 3 мільйони євро, але Неймар платив щомісяця по 18 тисяч за її оренду. Влітку 2019 року, коли видання Mundo Deportivo розігнало чергову хвилю чуток про майбутнє повернення Неймара в Іспанію, в пресі з'явилися дані, що бразилець дав своїм юристам завдання домовитися про повернення колишнього місця проживання неподалік від Барселони. Але в підсумку Неймар залишився в Парижі, а тому цей варіант виявився неактуальним.

У Франції Неймар орендує 5-поверхову розкішну віллу, розташовану в містечку Буживаль, населення якого становить близько 9 тисяч чоловік. Цей населений пункт є західним передмістям Парижу і здавна вважається одним з жител місцевих еліт. Зокрема, ще в кінці XIX століття Буживаль для проживання почала активно вибирати не тільки французька буржуазія, а й іноземні еліти. У цьому місті свої останні дні прожили французький композитор Жорж Бізе та російський письменник Іван Тургенєв.

Навряд чи Неймара привернула аристократична частина історії Буживаля, коли він вибрав для проживання особняк забудови 50-х років минулого століття. Цей будинок, за даними французьких ріелторів, ніколи не виставлявся на продаж, проте охочих пожити в ньому завжди вистачало. До Неймара в особняку, зокрема, в різний час проживали екс-футболіст «Парі Сен-Жермен» та збірної Бразилії Роналдіньо, а також відомий французький актор Жерар Депардьє.

Оренда особняка, площа якого становить понад 1000 квадратних метрів, щомісяця обходиться Неймару приблизно в 14 тисяч євро. Серед зручностей в будинку є фантастичний басейн, розташований далеко від очей всюдисущих папараці - в підвалі, а також сауна, турецька лазня, а оточує будівлю сад для прогулянок, загальна площа якого складає близько 5 тисяч квадратних метрів.

Однак головним «сімейним гніздечком» Неймара є його вілла в Бразилії. Її футболіст придбав в 2016 році за 8 мільйонів євро, причому місцеві жителі називають цю споруду не інакше як «будинок мрії». Розташовується особняк в муніципалітеті Мангаратіба, де Сильвестр Сталлоне організовував зйомки відомого фільму «Нестримні». Будинок побудований на ділянці площею 6265 квадратних метрів, а загальна житлова його площа складає фантастичні 1677 квадратних метрів.

Будинок Неймара може похвалитися наявністю в ньому 5 спалень і 6 апартаментів для гостей. Саме тут бразилець нині і проводить карантин, викликаний пандемією коронавірусу. При цьому, деякі видання вже поспішили звинуватити Неймара в порушенні режиму самоізоляції, побачивши в Instagram футболіста кадри гри в друзями у волейбол. Однак виявилося, що футболіст з самого початку взяв з собою близьких друзів, поселив тих в своєму будинку і тепер разом проводить карантин в 100 кілометрах від центру Ріо-де-Жанейро.

На прилеглій до будинку території розташовується ключова інфраструктура - вертолітний майданчик, тенісний корт, басейн і док для яхт. Також в будинку є кімната для масажу, спа і джакузі, а справжньою родзинкою будівлі можна вважати підземний льох, розрахований для зберігання близько 3 тисяч пляшок вина, ясна річ, найвищої якості.

Крім елітної нерухомості, Неймар має абсолютно фантастичний автопарк. Зокрема, бразилець є власником розкішної Lamborghini Veneno, яких всього в світі випущено тільки чотири штуки. Цей автомобіль оснащений 6,5-літровим бензиновим двигуном і здатний розвивати максимальну швидкість в 355 кілометрів на годину. Неймару покупка цієї «ластівки» обійшлася в 4,5 мільйони доларів.

Однак Lamborghini Veneno зовсім не найдорожчий автомобіль у гаражі Неймара. Таким є шведський гіперкар Koenigsegg CCXR Trevita, вартість якого становить 4,8 мільйони доларів. Спочатку виробник планував випустити три таких автомобіля, але через труднощі у виготовленні плани довелося переглянути і випустити на одну машину менше, ніж передбачалося. До слова, щасливим власником другої машини цієї марки є відомий боксер Флойд Мейвезер.

Третім за дорожнечею автомобілем Неймара є Lykan Hypersport (3,4 мільйони доларів), за яким слідують Ferrari Pininfarina Sergio (3 мільйони доларів), Aston Martin Vulcan (2,8 мільйони доларів) і ряд автомобілів «простіше», як то Maserati Mc12, Porsche Panamera Turbo, Audi R8 Spyder, Mercedes AMG, Audi RS7 Sportback, Volkswagen Touareg V8 FSI, Volvo XC 60, Audi Q5.

Особливою гордістю для Неймара є його особиста яхта, на придбання якої в 2012 році бразилець витратив близько 8 мільйонів доларів. Це судно може розташовуватися в доку біля будинку Неймара в Бразилії, або ж організовувати для свого господаря подорожі по різних частинах світу. Цікаво, що в 2016 році влада Бразилії заарештували яхту і нерухомість Неймара в зв'язку з розслідуванням справи про ухилення в сплаті податків, але з часом адвокати футболіста справу «розрулили».

Також в розпорядженні бразильського легіонера «Парі Сен-Жермен» є два літака - Embraer Phenom 100E, що має на хвості спеціальні ініціали «NJR» і Cessna 680 Citation Sovereign. Купівля першого обійшлася футболісту в 2015 році в 4 мільйони доларів, другого - влітку 2016-го в 5 мільйонів. Однак ще раніше, в 2013 році, Неймар також обзавівся особистим гелікоптером, віддавши за нього близько 3 мільйонів доларів.

Крім цього Неймар є володарем цілої маси різноманітних «дрібничок». Наприклад, у нього є велика колекція наручних годинників, найдорожчим екземпляром з яких, за даними бразильських журналістів, є Richard Mille, оцінюваний в півмільйона доларів.


Instagram. Годинник на руці Неймара коштує пів мільйона долларів

Втім, як і багато хто з заможних людей, Неймар намагається не забувати про допомогу нужденним. За оцінками зі ЗМІ, за всю кар'єру бразилець витратив на ці цілі кілька десятків мільйонів євро. Нещодавно ж футболіст перерахував 878 тисяч євро ЮНІСЕФ і благодійному фонду, які підуть на боротьбу з COVID-19, а також на допомогу тим, хто бореться з наслідками пандемії.

Олексій СЛИВЧЕНКО

Читайте також:

Розкішне життя Кріштіану Роналду
Розкішне життя Ліонеля Мессі

Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vnk83
Вилла в Бразилии это нечто!
Светлана Коркина
Ну здорово! Молодец!.Кто знаком с компанией Биоэкосистемы, https://bioecosystems.ru/obsluzhivanie/ilosos-arenda-uslugi.html Нужны услуги ассенизатора. Может кто заказывал их услуги?
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FCDK_87
Если вам верить, так он уже все 100 лямов потратил))