Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 28 квітня 2020, 07:16
2956
1

Питання життя та смерті. Як і коли дограють сезон в Бундеслізі?

Sport.ua розбирається в ситуації навколо відновлення сезону в чемпіонаті Німеччини

| Оновлено 28 квітня 2020, 07:16
2956
1
Питання життя та смерті. Як і коли дограють сезон в Бундеслізі?
bild.de

Якщо ви зайдете в соціальні мережі, то побачите дуже багато захоплених постів про те, що Бундесліга точно першою відновиться після карантину. І станеться це 9 травня. Нічого дивного, адже адміністраторам багатьох каналів не властиво перевіряти інформацію. Насправді, в Німеччині, як і в більшості інших країн, все ще немає визначеності. Давайте розберемося, що ж насправді відбувається, і коли в Німеччині знову почнуть грати в футбол.

Німецькі клуби раніше за усіх відновили тренування

Першим тренуватися взявся «Вольфсбург» - 23 березня. Прикладу «вовків» послідували й інші, й в підсумку заняття відновили вже всі команди двох найсильніших ліг країни.

Звичайно, поки це не ті звичні тренування. Команди розділені на три групи, які займаються на різних полях. Після кожного прийняття душу кабінки дезінфікуються, а тренажери в залах розташовані так, щоб дотримуватися соціальної дистанції.


Твіттер Вольфсбурга

У найближчі дні команди повинні приступити до тренувань в загальних групах.

Ліга дійсно хоче почати 9 травня, але все не так просто

У четвер на засіданні представників 36 клубів двох Бундесліг дійсно прийшли до рішення, що 9 травня потрібно відновлювати сезон. Звідси й усі новини про те, що все вже вирішено. Але зробити цього не вийде без дозволу влади. В цьому й полягає вся складність.

Днями Міністерство праці Німеччини запропонувало лізі максимально абсурдний варіант. Воно вислало рекомендації випускати футболістів в спеціальних масках, які по ходу матчу потрібно міняти кожні 15 хвилин. Добре, що хоч соціальної дистанції на полі не попросили дотримуватися.

Але це лише рекомендації, а не наказ. Само собою, в масках грати ніхто не буде.

На поточний момент своє схвалення на відновлення сезону 9 травня дали представники влади тільки двох регіонів: Баварії та Рейн-Вестфалії . Решта поки що відповіді не дали. Щоб почати грати, необхідна згода всіх місцевих властей.

Імовірність того, що вже до 9 травня вийде утрясти всі деталі, досить невисока. Швидше за все, рестарт чемпіонату доведеться відкласти на 16 травня, а то і зовсім на останній тиждень наступного місяця.

Якими будуть матчі-примари Бундесліги

Звичайно, це будуть матчі без глядачів. Всього на стадіоні під час гри зможуть знаходиться не більше, ніж 239 осіб.


bild.de

Крім самих футболістів, тренерських і медичних штабів, на матчі будуть допущені по 30 пишучих журналістів та 36 працівників телебачення. Кількість боллбоїв скоротять з 12 до 4 - по одному у кожної бровки. У делегації клубів можуть входити не більше 8 чоловік.

Ультрас клубів Бундесліги проти відновлення сезону. Чому?

Далеко не всі фанати в Німеччині хочуть, щоб сезон поновлювався 9 травня без уболівальників. Днями представники ультрас всіх 36 клубів написали петицію, в якій виступають проти такого сценарію.

Справа в тому, що в Німеччині, як і в більшості інших країн, присутній брак тестів на визначення коронавірусу . Щоб дограти сезон, доведеться провести близько 20 тисяч тестів гравцям, тренерам та іншим учасникам матчів. Фанати бояться, що тести будуть витрачені даремно, тоді як є люди, які їх більше потребують.

Ще один аргумент - футбол не повинен бути винятком. Вся індустрія розваг постраждала від коронавірусу . Фанати вважають, що в даній ситуації буде несправедливо робити виняток для футбольних клубів, але продовжувати обмежувати інших.

А ще вони закликають клуби одуматися, і стати більш здоровими з фінансової точки зору. Зараз все дуже зав'язано на доходи від прав на телетрансляції, та німецьким фанатам це дуже не подобається.

Але глава Німецької футбольної ліги (DFL) Крістіан Зайверт стверджує, що ніяких проблем з тестами не буде.

«Це однозначно не той випадок, коли не вистачить тесту для медиків, а футболіст буде перевірений. Все узгоджувалося з нашою системою охорони здоров'я», - сказав Зайверт в інтерв'ю New York Times .

Підтримує його й глава Німецького футбольного союзу Фріц Келлер: «Футбол в жодному разі не претендує на якусь особливу роль. Нічого не буде зроблено без дозволу влади».

Так що навряд чи хтось в даній ситуації прислухається до ультрас . А там і до скандалу зі скасуванням правила «50 + 1» недалеко...

Що буде, якщо сезон не дограти

Наслідки для німецьких клубів будуть фатальними. У Німеччині немає клубів, за спиною яких стояли б нафтові вишки. Дохід від прав на трансляції життєво важливий для представників Бундесліги.

Згідно з інформацією Kicker, якщо сезон не дограти, то на 13 з 36 клубів до кінця червня чекає банкрутство. Чотири клуби не зможуть забезпечувати себе вже на самому початку літа. Так що відновлення сезону в Німеччині є питанням життя та смерті для місцевого футболу.

Так що сезон в Бундеслізі точно дограють. І, швидше за все, почнуть саме в травні, але навряд чи 9-го числа.

На користь відновлення ближче до кінця місяця говорить й той факт, що ЛЧ та ЛЄ, згідно з планом УЄФА, відновляться на початку серпня. Якщо продовжувати грати 9 травня, то сезон закінчиться в кінці червня, а значить, до матчів єврокубків у клубів буде ще цілий місяць. Це дуже багато, якщо враховувати, що від Німеччини там залишилось цілих шість представників.

Ілля КВІТКІН

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
Странное ограничение до 239 человек на стадионе = никто не заболеет!
А что если будет 240 человек? Все умрут что-ли??!