Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
|
3221
2

ПФЛ погрожує Руху судовим позовом

Президент клубу Григорій Козловський розкритикував офіційний м'яч ліги

ПФЛ погрожує Руху судовим позовом

Кілька днів тому президент «Руху» Григорій Козловський в інтерв'ю Віктору Вацко розкритикував офіційний м'яч Першої ліги від компанії Select.

Тепер же Професійна футбольна ліга відреагувала на заяву Козловського і пригрозила «Руху» судовим позовом:

20 квітня 2020 року у низці інтернет-ресурсів було опубліковано інтервʼю президента ФК «Рух» (Львів) Григорія Козловського, у якому мають місце некоректні висловлювання на адресу Адміністрації Обʼєднання професіональних клубів «Професіональна футбольна ліга».

У звʼязку із тим, що підняті у інтервʼю питання знаходяться у публічній площині та стосуються організації чемпіонатів України серед клубів Першої та Другої  ліг, з метою недопущення маніпулювання фактами та введення в оману футбольної спільноти, вважаємо за необхідне спростувати ключові моменти вказаної публікації.

1. Про прийняття рішення про технічного партнера Першої та Другої ліг та офіційний мʼяч змагань.

Григорій Козловський: «Ми не будем грати тими літаючими презервативами, які називаються Select».

Пояснення: Норма про обов’язковість учасниками змагань грати офіційні матчі єдиним м’ячем Select Brillant Super затверджена 26 червня 2019 року на Конференції ПФЛ. За це рішення проголосувала абсолютна більшість делегатів від клубів ПФЛ, проти - один, ще двоє утримались. Відтак ця норма внесена до Регламенту змагань і є обов’язковою для виконання усіма клубами.

Слід зазначити, що практика залучення технічного партнера є світовим досвідом і свідчить про інтерес світових виробників екіпірування до українського футболу, визнання високого рівня турнірів під егідою ПФЛ.

2. Стосовно умов договору із компанією Select

а) Григорій Козловський: «А нам що дали? За 30 м’ячів, які коштують по 40 євро, чи 20 м’ячів; вони за 800 євро хочуть, щоб всі стали на коліна?»

Пояснення: Контракт з компанією Select розрахований на три сезони: 2019/20, 2020/21, 2021/22. Кожна команда-учасник змагань ПФЛ отримає протягом трьох сезонів по 100 м’ячів Select Brillant Super FIFA Quality Pro: по 30 в сезонах 2019/20 та 2020/21, по 40 м’ячів в сезоні 2021/22. Таким чином, загальна кількість м’ячів, які отримають клуби ПФЛ за три сезони, становитиме близько 4 000.

Роздрібна вартість м’ячів Select Brillant Super становить 100 євро. Контрактом передбачено, що у разі потреби клуби ПФЛ отримають від Технічного партнера знижку на придбання додаткових м’ячів у розмірі 45%.

б) Григорій Козловський: «Вони (ПФЛ-ред.) отримали 10 мільйонів – ну супер, а ми що отримали?», «Візьміть 10 мільйонів і поділіть на всі клуби.»

Пояснення: Контрактом технічного партнерства не передбачена фінансова винагорода ПФЛ за використання Офіційного мʼяча. Договір із компанією Select стосується виключно технічного забезпечення клубів ПФЛ. 10 мільйонів гривень – це приблизна ринкова вартість всіх м’ячів, які компанія Select передає клубам ПФЛ згідно з контрактом. Таким чином, ПФЛ робить саме те, про що просить пан Козловський – протягом трьох сезонів отримає від Технічного партнера м’ячів орієнтовною вартістю більше 10 млн. грн. і поділить їх між усіма своїми клубами.

3. Стосовно якості мʼячів Select

а) Григорій Козловський: «Нам розказували, що ми будем грати такими м’ячами, як в Німеччині. В Німеччині грають зовсім іншими м’ячами».

Пояснення: М’яч Select Brillant Super, яким грають клуби ПФЛ, є офіційним м’ячем вищих дивізіонів чемпіонатів Бельгії, Данії, Ісландії, Швеції, Фінляндії, чоловічого та жіночого чемпіонатів Норвегії. М’яч Derbystar Brillant APS, який є офіційним у німецькій Бундеслізі і вищому дивізіоні Нідерландів, виготовляє та сама фабрика компанії Select, оскільки бренд Derbystar є частиною SelectGroup.

Під дочірнім брендом Derbystar компанія саме і виступає технічним партнером німецької Бундесліги. Різниця між м’ячами, якими грає Бундесліга та ПФЛ, полягає лише у напису «Derbystar» та кольоровому оформленні. Технологія збірки, а також матеріали, з яких виготовлені ці м’ячі, є однаковими.

б) Григорій Козловський: «Запитайте у футболістів, що то за м’ячі. Коли він попадає зимою в голову – може відірвати голову або ногу зламати».

Пояснення: Сертифікація футбольних м`ячів є виключною прерогативою FIFA. Ніяких нарікань ні ПФЛ, ні технічний партнер не отримали.

ПФЛ залишає за собою право, у разі неспростування офіційною особою ФК «Рух» Львів недостовірної інформації, поданої у вищезазначеному інтервʼю, зобовʼязати вчинити такі дії за відповідним рішенням суду».

Раніше «Рух» презентував клубну академію.

Олег Дідух Джерело: ПФЛ
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zhyr
Розничная цена мяча Select Brillant Super составляет 100 евро
...............
Мяч футбольный SELECT Brillant Super (FIFA QUALITY PRO) 1 680 грн.
............
Де це в них євро по 16,80? Я б купив))))
Владимир Копяк
Алле, гараж (пардон, ПФЛ)! Какие суды? В уставе УАФ прописан пункт, запрещающий решать спорные вопросы в судах общей юрисдикции. Всегда говлрил,говорю и буду говорить - нашим футболом правят безграмотные люди и никчемные юристы...