Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 квітня 2020, 17:17
734
2

Інфекціоніст: «Сподіваюся, що ми побачимо футбол в кінці травня»

Володимир Курпіта налаштований песимістично

| Оновлено 19 квітня 2020, 17:17
734
2
Інфекціоніст: «Сподіваюся, що ми побачимо футбол в кінці травня»
ФК Шахтар Донецьк

Через пандемію коронавірусу всі європейські першості були припинені, крім чемпіонату Білорусі. Авторитетний інфекціоніст Володимир Курпіта розповів, яка ситуація з коронавірусом зараз. Крім того, фахівець назвав приблизні терміни повернення футболу.

– При якій ситуації Україна може вийти з карантину?
– Поки ми бачимо наростання, і це проблема. Проти нас зіграли релігійні свята. Попри заклики, українці пішли в храми. Ми бачимо приріст захворювання в тих областях, які завзято молилися. Сподіваюся, на Великдень цього не станеться.

– Бувають випадки в спорті, коли одна або дві людини з команди заражалися коронавірусом — поголовної епідемії не було. Спортсмени легко переносять вірус?
– Спортсмени — молоді люди, які для COVID-19 не є групою ризику. Якщо у вас немає серцево-судинних захворювань, не палите, не п'єте  — перенесете хворобу в легкій формі.

– Футбол відновиться після винаходу вакцини?
– Футбол буде без глядачів до тих пір, поки існує ризик масового поширення. Його можна зменшити трьома основними методами: перехворіє 60% населення, винайдення вакцини й пошук ліків, які зупинять масове поширення інфекції.

У мене немає оптимізму в цьому питанні, оскільки кілька авторитетних епідеміологів заявили, що COVID-19 - перша ластівка в серії жахливих випробувань для людства.

Багато фахівців стверджують, що у нас буде кілька хвиль. Всі сподіваються: друга і третя хвиля будуть більш легкою. Поки вірус відомий всього 4 місяці, тому робити висновки зарано.

– У футбол залишається грати тільки влітку?
– Може варто переглянути календар? Можливо необхідно повернутися до того формату, який був в Радянському Союзі — осінньо-весняний турнір.

– У червні побачимо футбол?
– Сподіваюся, що ми побачимо футбол в кінці травня або на початку червня. Мені хотілося б, щоб ці рішення приймалися зважено, враховуючи всі потенційні ризики для футболістів і глядачів.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Valera35
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил