Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 15 квітня 2020, 12:32
1082
0

6 титульних боїв UFC, які були скасовані в останній момент

Сергій Лебедєв – про топ-бої, які були скасовані напередодні поєдинків

| Оновлено 15 квітня 2020, 12:32
1082
0
6 титульних боїв UFC, які були скасовані в останній момент
twitter.com/ufc. Тоні Фергюсон і Хабіб Нурмагомедов

ММА - такий вид спорту, де постійно відбуваються скасування і перенесення боїв. Часом це трапляється тоді, коли, здавалося, вже ніщо не завадить бійцям увійти в клітку. Не виключенням є поєдинки найвищого гатунку.

Sport.ua представляє шість чемпіонських поєдинків в UFC, які зірвалися, коли до виходу в восьмикутник залишалося всього нічого.

Ті Джей Діллашоу vs Ренан Барао 2 – UFC 177

У травні 2014 року на UFC 173 Діллашоу сенсаційно домінував над Барао і, нокаутувавши, відібрав у нього титул у найлегшій вазі. На серпень того ж року був запланований їхній реванш.

Однак в день зважування Барао був госпіталізований після спроби зробити вагу. Бразилець намагався зігнати зайве за допомогою гарячої ванни, але, коли він встав, то втратив свідомість і вдарився головою.

Матчмейкерам вдалося зберегти титульний бій на UFC 177. Джо Сото, який спочатку повинен був битися на шоу з Ентоні Бірчаком, отримав можливість відібрати пояс у Діллашоу в своєму першому поєдинку в UFC. Але Ті Джей впевнено провів дебютний захист, нокаутувавши Сото в 5-му раунді.

У 2015 році Діллашоу і Барао все ж проведуть реванш. На UFC on Fox 16 Діллашоу в 4-му раунді знову фінішує Барао ударами.

Аманда Нуньєс vs Валентина Шевченко 2 – UFC 213

У липні 2017 року Нуньєс збиралася проводити захист свого титулу в найлегшій вазі проти Шевченко, яку вона перемагала одноголосним рішенням на UFC 196.

Але вранці в день бою Нуньєс потрапила до лікарні з хронічним синуситом, і бій з «Кулею» був скасований. На заміну їй тут же зголосилася Йоанна Еджейчик, але Атлетична комісія штату Невада не дозволила їй вступити в бій на настільки короткому повідомленні.

Реванш Нуньєс і Шевченко був відкладений буквально на пару місяців. На UFC 215 бразилійка роздільним суддівським рішенням перемогла Шевченко.

Хабіб Нурмагомедов vs Тоні Фергюсон – UFC 223

Після трьох провалів бою Хабіб vs Фергюсон UFC вирішує з четвертої спроби провести його. Все було готове до того, щоб в квітні 2018-го бійці вийшли в клітку один проти одного і визначили нового чемпіона в легкій вазі.

За шість днів до поєдинку Фергюсон оголосив у соцмережах, що порвав колінні зв'язки на телестудії, коли спіткнувся об кабель. Титульний бій за участю Нурмагомедова на UFC 223 був врятований. Після недопуску до бою спортивною владою штату Нью-Йорк чемпіона в напівлегкій вазі Макса Холловея, в справу вступив Ел Яквінта, у якого на цьому карді намічалася зустріч з Полом Фелдером. Хабіб переміг Яквінту одноголосним рішенням суддів і завоював вакантний пояс.

Згодом бій Нурмагомедова з Фергюсоном ще раз довелося скасувати. Форс-мажор у вигляді пандемії коронавірусу став причиною того, що бійці не змогли побитися 18 квітня 2020 року на UFC 249.

Макс Холловей vs Брайан Ортега – UFC 226

Після невдалої спроби побитися з Нурмагомедовим на UFC 223 Холловею в липні 2018 року належало відстояти свій титул у 145-фунтовому дивізіоні проти непереможеного Брайана Ортеги.

За три дні до бою команда Холловея вирішила зняти з івенту свого бійця через «симптоми струсу мозку».

На щастя фанатів, цей бій лише був перенесений на грудень того року. На UFC 231 Холловей здобуде вражаючу перемогу технічним нокаутом - побитий Ортега за вказівкою лікаря не вийде на заключну п'ятихвилинку.

Нікко Монтаньо vs Валентина Шевченко – 228

Перша в історії UFC чемпіонка в найлегшій вазі Монтаньо дебютний захист поясу повинна була провести у вересні 2018 року, зустрівшись із Шевченко.

Але незадовго до зважування Монтаньо була доставлена в лікарню через наслідки зганяння ваги - у неї виникли проблеми з нирками. Замість того, щоб перенести бій, UFC позбавив Монтаньо титулу.

Ще до кінця 2018 року Шевченко завоює вакантний титул, переконливо розібравшись з Йоанною Еджейчик у 25-хвилинному бою.

Роберт Віттакер vs Келвін Гастелам – UFC 234

Чемпіон у середній вазі Віттакер та Гастелам були обрані в якості тренерів 28-го сезону «The Ultimate Fighter». По закінченню зйомок ці двоє мали виявити найсильнішого на турнірі UFC 234, який відбувся в лютому 2019 року на задньому дворі Віттакера в Австралії.

Всього за кілька годин до бою вболівальники були приголомшені повідомленням про те, що Віттакер не виступить сьогодні через грижу, що утворилася в нього, і майбутню операцію.

Побитися Віттакеру і Гастеламу не судилося. З причини відсутності чемпіона UFC розіграв тимчасовий титул між Гастеламом та Ісраелем Адесаньєю через два місяці на UFC 236. Пояс дістався Адесаньї, який в об'єднавчому бою на UFC 243 відправив у нокаут Віттакера в 2-му раунді і став беззаперечним чемпіоном.

Читайте також: Топ-10 скасованих боїв в UFC, які так і не відбулися

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.