Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 квітня 2020, 12:54
271
0

Даріо СРНА: «Гравці відчувають себе футболістами тільки на полі»

Член тренерського штабу «Шахтаря» розповів про варіанти відновлення тренувань команди

| Оновлено 13 квітня 2020, 12:54
271
0
Даріо СРНА: «Гравці відчувають себе футболістами тільки на полі»
Футбол 1/2/3. Даріо Срна

Пандемія коронавірусу зупинила футбольний сезон в чемпіонатах і єврокубках. В інтерв'ю програмі Великий футбол помічник головного тренера «Шахтаря» Даріо Срна розповів про організацію тренувань на карантині.

«Перші сім днів після матчу з Зорею ми взагалі нічого не робили, чекали, як ситуація буде розвиватися. Після цього тренерський штаб провів конференц-колл, а тренер з фізпідготовки підготував індивідуальний план занять для кожного футболіста. Це проходить в режимі, де Філіп спілкується з ними через відео. Всі працюють, всі професіонали. Для мене, як одного з тренерів і колишнього футболіста Шахтаря, приємно, що футболісти так себе ведуть.

По Instagram Тете, Фернандо та інших футболістів видно, що вони також займаються індивідуальною роботою. Це дає надію, що коли чемпіонат розпочнеться, всі футболісти будуть практично готові. Я отримую задоволення, коли бігаю. Коли я бігаю, я багато думаю. Для мене це відновлення. З Луїшем Каштру ми кожен день на зв'язку, спілкуємося двічі. У нас багато разів були відеодзвінки з директором клубу Сергієм Палкіним. Ми обговорюємо ситуацію, що склалася. Найближчим часом Шахтар готує план, щоб почалися якісь роботи на полі.

У нас два великих поля і ми хочемо розділити кожне навпіл. Тобто, один футболіст працює на одній половині поля, тобто одночасно може працювати чотири футболісти. Вони будуть переодягатися вдома, приїжджати на своїх машинах і працювати в такому форматі. Це вже дасть якийсь результат. Мені здається, це всім піде на користь і вони знову будуть відчувати себе футболістами, оскільки гравець відчуває себе футболістом тільки на полі.

У нас спочатку було кілька варіантів, як працювати, ми їх обговорювали з головним тренером і генеральним директором. Це найкраще рішення в законних рамках. Сьогодні введений карантин і ми повинні бути прикладом для всіх інших і дотримуватися закону. Нам потрібно це поважати та, виходячи з цього, ми створили таку програму. Щоб повернути в кондиції гравців Шахтаря, потрібно два-три тижні. У нас будуть ще одні збори.

Пауза у Лізі Європи, що виникла через карантин, пішла на користь Вольфсбургу. Шахтар тримав все у своїх руках. Ми хотіли якомога швидше достроково оформити чемпіонство в Україні. Але Ліга Європи - наша головна мета, разом з чемпіонатом. У нас був хороший результат, ми провели відмінну гру на виїзді. Але все в наших руках, буде матч-відповідь і, може бути, у Вольфсбурга теж не буде ігор до того моменту. Подивимося, яке рішення буде приймати УЄФА», - сказав Срна.

Читайте також: Даріо СРНА: «Прийшов час не думати про те, хто кого любить і за кого вболіває»

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.