Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 квітня 2020, 20:33
626
0

Карлос ДЕ ПЕНА: «Виходжу тільки на тренування або в супермаркет»

Футболіст «Динамо» розповів про своє життя під час карантину

| Оновлено 12 квітня 2020, 20:33
626
0
Карлос ДЕ ПЕНА: «Виходжу тільки на тренування або в супермаркет»
ФК Динамо Київ. Карлос де Пена

Уругвайський півзахисник «Динамо» Карлос де Пена розповів про те, як тренується під час карантину.

- Карлосе, як зараз виглядає твоя програма тренувань? Як часто тренуєшся і скільки часу на це витрачаєш щодня?
- Тренуюся кожен день за винятком неділі. Це наш вихідний, щоб організм відпочивав від фізичних навантажень, таким чином виходить звичний тижневий цикл. Також їжджу на базу, де тренуюся під наглядом нашого тренера з фізпідготовки. Там я в основному виконую роботу з м'ячем і бігову роботу. Вдома я дотримуюся тієї програми, яку нам надсилають з клубу, також додаю деякі свої вправи. Я придбав велотренажер - спін-байк і тепер дома теж більше працюю над кардіо. Також виконую ті вправи, які зазвичай роблю в тренажерному залі, вдома у мене для цього є всі умови. Ранкове тренування зазвичай триває приблизно півтори години. Ввечері близько півгодини займаюся стретчингом.

- Роботу, яку ти зараз виконуєш на базі, можна порівняти з тією, яку гравці зазвичай роблять під час передсезонної підготовки?
- Я їжджу на базу 3-4 рази на тиждень. Так, це хороші, навіть важкі тренування, але все одно мені більше до душі тренуватися в групі. Проте, дуже важливо, що ми продовжуємо роботу з м'ячем і підтримуємо хорошу фізичну форму.

- Розкажи детальніше про свої домашні тренування.
- Як я вже сказав, вдома у мене є все, що мені потрібно для тренувань, це як міні-зал: велотренажер, скакалка, канат для кроссфіту, гантелі, балансувальна платформа, експандери, гумові петлі для фітнесу. Зазвичай я виконую чотири блоки вправ, у кожному блоці по три вправи. Кожну вправу я роблю з трьома повтореннями. Наприклад, виконую 45 секунд, потім 15 секунд пауза - і знову повтор. Це непроста, але дуже важлива робота.

- Як часто ти спілкуєшся з тренерським штабом?
- Кожен день я на зв’язку з тренером з фізичної підготовки. Також спілкувався з головним тренером, був радий побачити його на базі. Для нас, гравців, важливо, що він цікавиться нашим станом і стежить за нашою індивідуальною роботою.

- Як медичний штаб контролює здоров'я гравців?
- Медичний персонал має повну інформацію про наш стан. Кожен день ми зобов'язані відправляти дані про температуру тіла і доповідати про самопочуття. Про будь-які проблеми зі здоров'ям ми повинні негайно повідомляти наших лікарів, але на щастя, на даний момент все добре. Тренерський штаб також має повну інформацію - ту ж бігову роботу на базі ми виконуємо з GPS датчиками, і вони отримують всі дані про виконану роботу. Що стосується домашньої роботи, тренери довіряють нам, і ми, в свою чергу, працюємо так старанно, як тільки можемо аби зберігати форму і незабаром мати можливість відновити ігри.

- Ти продовжуєш займатися йогою?
- Щовечора я роблю вправи на стретчинг і займаюся йогою разом із дружиною. У нас 30-хвилинна програма, під час якої ми даємо тілу розслабитися. Ці вправи дуже допомагають мені розвивати гнучкість і запобігати больовим відчуттям після важких тренувань.

- Які нескладні домашні вправи ти би рекомендував уболівальникам аби підтримувати форму під час карантину?
- Я вважаю, що найкращі вправи, які можна порадити будь-кому просто для підтримки здоров'я - це ті, які людина може виконувати, задіюючи тільки своє тіло. Ті, для яких не потрібен спортивний інвентар, але в той же час це можуть бути як силові, так і кардіо-вправи. Це віджимання, стрибки з розведенням ніг і рук у сторони - джампінг-джек, берпі, присідання і будь-які вправи на прес, які можна виконувати вдома без задіяння будь-якого інвентарю.

- Як зараз проводиш вільний від тренувань час? Чи виходиш на вулицю?
- Намагаюся залишатися вдома і виходити тільки за гострої потреби. Виходжу тільки на тренування або в супермаркет. У вільний час ми з дружиною в основному читаємо, дивимося серіали, граємо в карти, спілкуємося з друзями і сім'єю по відеозв'язку. Також я трохи займатися письменницькою діяльністю - викладати на бумазі свої думки, це мені дуже подобається.

- Які фільми та книги ти б порадив?
- Мій топ-список фільмів - «Заручниця» з Ліамом Нісоном, серіал «Втеча з в’язниці», серіал «Паперовий будинок». Що стосується книг, нещодавно дочитав книгу про Майкла Джордана - це один із моїх кумирів, ікона у світі спорту. А зараз читаю «Спадщина» (Legacy) Джеймса Керра. Ця книга присвячена «Олл Блекс», збірній Нової Зеландії з регбі, тому, як важко вони працювали аби досягти успіху.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Реакція Довбика на пропущений гол Жирони на 90+9-й хвилині
Футбол | 11 травня 2024, 00:48 0
ФОТО. Реакція Довбика на пропущений гол Жирони на 90+9-й хвилині

10 травня жиронці втратили перемогу в матчі 35-го туру Ла Ліги проти «Алавеса» (2:2)

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 12
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.