Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
3462
5

МОРОЗЮК: «Українська - рідна, але мені простіше говорити російською»

Екс-гравець «Динамо» не вважає, що це велика проблема

МОРОЗЮК: «Українська - рідна, але мені простіше говорити російською»
ФК Різеспор. Микола Морозюк

Колишній захисник «Динамо» Микола Морозюк розповів, чому став говорити російською мовою.
 
«Якщо одягнув вишиванку - ти патріот. Говориш російською - не патріот. У мене багато знайомих говорять російською - вони більші патріоти, ніж багато хто з тих, хто ходив у вишиванках.
 
Українська - моя рідна мова, але зараз мені простіше говорити російською. Якою мовою до мене звертаються, такою я відповідаю. До мене звертається Денисов в «Великому футболі» російською - я відповідаю російською.
 
Не хочу ділити на україномовних і російськомовних, у мене є своє бачення, для мене це не проблема. Українською я розмовляю, але виходить, що згадую слова, перекладаю з російської. Справа в практиці, коли ти спілкуєшся, а 95% людей з твого оточення говорять російською, то українська притупляється.
 
Це як, наприклад, ти їдеш за кордон, живеш певний час, ти спілкуєшся добре англійською. Якби я говорив в Україні англійською - це було б дико. А так у нас є україно- та російськомовні.
 
Я можу спокійно говорити українською. Але якщо у тебе практика і набагато частіше спілкування російською, то тобі з часом цією мовою говорити комфортніше. Хтось може після наших переворотів принципово говорити українською. Я поважаю його думку. Але у мене є своя», - сказав Морозюк.

Читайте також: Микола МОРОЗЮК: «Ніхто не любить Динамо так, як Суркіс»

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
firstromario
Це я правильно розумію? Цей чоловік морозючки прирівняв Українську мову в Україні до Англійської мови в Україні? Це яким ватником треба бути аби перекрутити логіку так?
Не дуже маю щось проти до російськомовних в Україні. Вже так історія склалась що кацапи нищили нашу мову, але йти в протилежну сторону це ж ідіотизм?
Local78
Лояльно ставлюсь до російської мови в Україні, але тільки через те, що спочатку в країні потрібні вирішити економічні і соціальні проблеми, а потім братись за все решта. Тим хто переходить з російської на українську, висловлюю респект і вірю з часом станемо нацією, а не вічно "молодшим братом".
vitaha33
Чувак народився в Стрию і несе таку ахінею. Соромно. Нема гіршого запроданця, як західняк. А Морозюку я вприклад поставлю Скрябіна, який ніколи і з ніким на російську не переходив і 95% рускогаварящіх йому не заважали. В тебе або є стержень, або немає