Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 08 вересня 2021, 03:15
1457
3

Стаховському пропонували «злити» матч на Australian Open

Український тенісист міг отримати 100 тисяч доларів

| Оновлено 08 вересня 2021, 03:15
1457
3
Стаховському пропонували «злити» матч на Australian Open
ATP. Сергій Стаховський

Відомий український тенісист Сергій Стаховський розповів про договірні матчі в тенісі:

- Думаю, зараз договірних матчів стало набагато менше. З 2010 по 2015 роки їх було просто катастрофічно багато, але тепер стало менше. Зараз набагато більше грошей, а великі букмекерські контори занижують ліміти, і ті суми, які пропонують гравцям, вже не настільки привабливі.

- Тобі пропонували «злити» матч?
- Дніпропетровськ. У нас проводився челленджер - великий, класний турнір. Я був молодий, роком раніше грав у чвертьфіналі. Приїжджаю і мені дзвонить номер. Пропонують 20 тисяч євро, щоб я програв в першому поєдинку, а у мене був матч проти першої ракетки світу в парі.

І ось я сиджу на матчі, програв 7:6 перший сет, хоча вів на тай-брейку, і думаю: «Блін, програю за 600 доларів». Ось це мене бісить найбільше, що закрадаються такі думки.

Другий раз був на Australian Open. До мене підходить колишній тенісист і пропонує 100 тисяч доларів, щоб я програв в першому колі Арно Клеману. Їх було двоє, ще один тенісист, ну, і за ними стоять «інвестори» - бандюки.

Я програю в п'ятисетовому матчі, виграючи 2:1, і, коли йду з корту, думаю, що якби він зараз стояв поруч, я б просто вбив його ракеткою. Ти граєш матч, програєш, і в голові крутяться гроші, намагаєшся це відігнати.

Після матчу я пішов в TIU (організація, яка стежить за чесною грою в тенісі - прим.), Вона як раз недавно була створена. Все розповів, а вони питають, хто це був.

Я відповідаю: «Почекайте, ви готові захистити мою сім'ю? Тому що він - це пішак, люди, які стоять за ним - небезпечні, а у мене вся сім'я в Україні». Вони сказали, що нічого не можуть гарантувати, і я попрощався - моя родина не в Європі, а в Україні, де все трошки по-іншому».

Раніше Стаховський розповів про своє ставлення до допінгу.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Проти Клемана на АО Стах грав у 2009 році та програв 63 26 46 62 61. Фаворитом він наврядче був, але каф там міг бути 1,6 проти 2,3 на Клемана.
zac1310
да, всё так и было, я уверен